Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Ματωμένος Δούναβης * Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών ** Παιδικά: Τα βάσανα του Τεό και της Λέας * Η μάγισσα Θερμουέλα σε κρίση * Η λέσχη των φαντασμάτων * Το μαγικό καράβι των Χριστουγέννων * Ο αστερισμός των παραμυθιών * Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Πορσελάνινες κούκλες * Το δικό μου παιδί * Όταν έπεσε η μάσκα

(Μ)Παρωδύσσεια

Τι συμβαίνει όταν ο Οδυσσέας ξεχνά την Πολύ-φήμη που του έχει αποδοθεί; Ήταν η Αθηνά άντρας ή γυναίκα και τι συμβαίνει όταν ο πολύκροτος νόστος για την Ιθάκη περνά από οινοπνευματοποτεία, μπαρ και χαμαιτυπεία; Αρκεί το μπουκάλι για να κερδίσεις την καρδιά της Πηνελόπης ή είναι όλα μια αρχαιοελληνική φαντασίωση σε hangover;
Το πολιτιστικό Σωματείο Θεάτρου και Τέχνης ΔΥΙΟΣΚΟΥΡΟΣ ΦΟΙΝΙΞ, συνεχίζοντας την υποστήριξη του σε νέους καλλιτέχνες, υποστηρίζει και υπερήφανα συστήνει στο κοινό μια διαφορετική παρωδία, του Νίκου Κορεξιανού ο οποίος παρουσιάζει την (Μ)ΠΑΡΩΔΥΣΣΕΙΑ: Το πρώτο νεοελληνικό παρωδιακό έργο αποκλειστικά γραμμένο για μπαρ!

Ακολουθήστε, σύντροφοι, το ταξίδι του ποπ-σταρ Οδυσσέα, στον βαρύμαγκα Άδη, στην χαρτορίχτρα Κίρκη, στην famme fatale Καλυψώ και άλλους γνωστούς και άγνωστους ήρωες, την Παρασκευή 1 Μαρτίου 2019 (θα ακολουθήσει πάρτι μασκέ), την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019, την Κυριακή 31 Μαρτίου και την Κυριακή 7 Απριλίου στις 21.30. ΠΟΥ; Στο stage-cafe-bar Ombrela, Αγγελάκη 10, Θεσσαλονίκη.

ΚΑΙ παράσταση Prive -Έκπληξη!- στις 25 Φεβρουαρίου στις 21.00 για την οποία σας προσφέρουμε δωρεάν διπλές προσκλήσεις με συνοδεία ποτήρι κρασί!

Συντελεστές:
Διακωμωδούν και διακωμωδούνται σε 16 ρόλους οι ηθοποιοί (με αλφαβητική σειρά):
Γκουτζαμάνης Αντώνης
Κορεξιανός Νίκος
Μακρολειβαδίτη Αρετή
Παρασίδου Άννα

Αυτοκτονική, Σκηνοθετική, Δραματουργική Επιμέλεια: Δημήτριος Χατζηθεοδοσίου
Υπεύθυνος Ραδιοφωνικού σποτ (Μας τρέλανε): Γιάννης Κωνσταντινίδης (thess culture)
Επιμέλεια Αφίσας (Έγραψε πάλι): Κώστας Σιδηρόπουλος
Καλλιτεχνική Επιμέλεια (Ζωγράφισε): Εύα Παυλίδου

Σύλληψη-Κείμενο: Νίκος Κορεξιανός

Παραγωγή: KorexArt
Με την ηθική υποστήριξη του Πολιτιστικού Σωματείου Θεάτρου και Τέχνης «ΔΥΙΟΣΚΟΥΡΟΣ ΦΟΙΝΙΞ»
Κρατήσεις: 2310282880, 6986952772

🎭

Σκονάκι: (Μ)Παρωδύσσεια= μπαρ + παρωδία + Οδύσσεια

🎭

Ο Νίκος Κορεξιανός απαντάει ως Άδης ο Άρχοντας της νύχτας και όλου του υποκόσμου στις ερωτήσεις  μου:
Ποια είναι η μεγαλύτερη αρετή στον άνθρωπο; Και γιατί;
Ν.Κ. ως Άδης: Για μένα κουκλίτσα μου δεν ξέρω τι εννοάς με την αρετή, εγώ μια Αρετή ξέρω πολύ μανούλι!!! Εγώ να ξέρεις γουστάρω και πάω πάρα πολύ όποιος είναι Ντόμπρος και Σταράτος αντιλαβού;;; Γιατί, έτσι γουστάρω, δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα!!

Πώς χαρακτηρίζετε την τρέχουσα επικαιρότητα στην Ελλάδα;
Ν.Κ. ως Άδης: Όλοι τρέχουν για μένα, κάνω χρυσές δουλειές, όλοι κοιτάνε πως να φάνε και ο μόνος κερδισμένος βγαίνω εγώ Κοπρέντε;; Φάτε, στο τέλος όλοι σ' εμένα θα έρθετε!!! χεχεχε

Ποια είναι τα όνειρά σας/τα μελλοντικά σας σχέδια;
Ν.Κ. ως Άδης: Δεν έχω όνειρα γιατί ό,τι σκεφτώ το κάνω, και ένα μελλοντικό μου σχέδιο είναι να έχω όμορφες και έξυπνες γυναίκες σαν κι εσένα στο πλάι μου!! Για πες κούκλα θα μπεις στο σχέδιο;; Θα έρθεις να δουλέψεις για μένα;;; Δεν θα χάσεις το υπόσχομαι, όποιος δουλεύει για τον Άδη δεν χάνει ποτές!!

Έχετε μετανιώσει για κάτι που κάνατε; Ποιο ήταν αυτό και φροντίσατε να επανορθώσετε; Κι αν ναι, με ποιο τρόπο;
Ν.Κ. ως Άδης: Δεν μετανιώνω ποτές, κάνω ό,τι γουστάρω, κούκλα δεν θα τα πάμε καλά για πρόσεχε τι ρωτάς, ο Άδης να μετανιώσει;;; Για πρόσεχε λίγο!!!

Ποια συμβουλή δίνετε στους συνανθρώπους/ στους θεατές/ στο κοινό σας;
Ν.Κ. ως Άδης: Να γελάτε και να τα λέτε Σταράτα, Όσο μπορείτε, Τώρα!!!! Γιατί μην ξεχνάτε θα σας τα πω και θα γελάσω Εγώ τελευταίος!!!!


👀

H Αρετή Μακρολειβαδίτη απαντά ως Πηνελόπη, ιδιοκτήτρια δισκογραφικής Penelope records.
Ποια είναι η μεγαλύτερη αρετή στον άνθρωπο; Και γιατί;
Α.Μ. ως Πηνελόπη: Η μεγαλύτερη αρετή στον άνθρωπο είναι η συνέπεια, γιατί οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους, και γιατί αν αργείς δεν είσαι αξιόπιστος, όπως έλεγε και η αείμνηστη γιαγιά Πηνελόπη. Η ειλικρίνεια και η ευθύτητα εκτιμούνται και κάνουν καλή πρώτη εντύπωση στις συνεντεύξεις. Το γιατί καλό είναι να το λέμε στη δεύτερη συνέντευξη.

Πώς χαρακτηρίζετε την τρέχουσα επικαιρότητα στην Ελλάδα;
Α.Μ. ως Πηνελόπη: Η Ελλάδα είναι μια χώρα που αφήνει τα πράγματα στη μέση, και τις προχειροδουλειές δεν τις μπορώ, δεν ξέρεις τι να πρωτοακολουθήσεις και ποιον να θαυμάσεις η να (πρωτο)χλευάσεις. Χρειαζόμαστε αποφασιστικές κινήσεις και όχι μικροπρέπειες. Τα ίδια ισχύουν και για την επικαιρότητα, συν την έλλειψη ποιότητας, δεν αρκεί μάλλον πλέον μια καλή παραγωγή, χρειάζεται πίστη και καλή θέληση για να λαδωθεί το γρανάζι.

Έχετε μετανιώσει για κάτι που κάνατε; Ποιο ήταν αυτό και φροντίσατε να επανορθώσετε; Κι αν ναι, με ποιο τρόπο;
Α.Μ. ως Πηνελόπη: Αν μετανιώνω; Μετανιώνω πάντα για πράγματα που δεν δοκίμασα και δεν έκανα μικρότερη, και ίσως για κάποιες βιαστικές κινήσεις,τόσο επιχειρηματικές όσο και προσωπικής φύσεως. Αλλά ας μην πατήσουμε καλύτερα αυτό το χωράφι, όσο κι αν λένε any publicity is good publicity, ας μην είμαστε αφελείς σήμερα.
Ο λόγος που μετανιώνω είναι απλός: γιατί δεν τόλμησα τη στιγμή που «έπρεπε». Και φυσικά οφείλω την επόμενη φορά που θα βρεθώ σε μια τέτοια στιγμή, να «πηδήξω από το βατήρα» στο άγνωστο. Να τολμήσω.

Ποια συμβουλή δίνετε στους συνανθρώπους/ στους θεατές/ στο κοινό σας;
Α.Μ. ως Πηνελόπη: Απλώς κάντε το. Είναι ωραία αίσθηση ο αέρας της τόλμης να σας παίρνει τα μαλλιά. Οι ηττοπάθειες είναι παρελθόν και οι φούστες θα φορεθούν πολύ φέτος!

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΤο μαγικό καράβι των Χριστουγέννων, Θάνου ΚωστάκηΗ λέσχη των φαντασμάτων, Κυριακής ΑκριτίδουΟ αστερισμός των παραμυθιών, Λίτσας ΚαποπούλουΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΗ μάγισσα Θερμουέλα σε κρίση, Χριστόφορου ΧριστοφόρουΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούΠορσελάνινες κούκλες, Δέσποινας ΔιομήδουςΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Το δικό μου παιδί!, Γιώργου ΓουλτίδηΟι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου, Ελένης ΦωτάκηΟι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί, Κωνσταντίνου ΤζίμαΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη