Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Ματωμένος Δούναβης * Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών ** Παιδικά: Τα βάσανα του Τεό και της Λέας * Η μάγισσα Θερμουέλα σε κρίση * Η λέσχη των φαντασμάτων * Το μαγικό καράβι των Χριστουγέννων * Ο αστερισμός των παραμυθιών * Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Πορσελάνινες κούκλες * Το δικό μου παιδί * Όταν έπεσε η μάσκα

Βιβλία για παιδιά...

Νέοι τίτλοι παιδικών βιβλίων από τις εκδόσεις Ελληνοεκδοτική... ήρθαν για να γοητεύσουν. Σας κάνω μια μικρή παρουσίαση για καθένα από αυτά και σας τα δίνω δώρο!

Οι ζωγράφοι του ουρανού
Μια ιστορία για τον Ήλιο, τα σύννεφα, το ουράνιο τόξο ή ό,τι άλλο εσείς φαντάζεστε ή βλέπετε στον ουρανό, ξεδιπλώνεται σελίδα τη σελίδα σε αυτό το άκρως γοητευτικό παιδικό παραμύθι της Χρυσάνθης Τσιαμπαλή. Ελάχιστες ιστορίες έχω διαβάσει με ήρωα τον Ήλιο -ίσως καμία άλλη πέρα αυτής εδώ- και ενθουσιάστηκα. Επίσης, λάτρεψα τις μοναδικές εικόνες που ζωντάνεψαν την αφήγηση από την Μαριάννα Φραγκούλη.
Το μήνυμα-δίδαγμα της ιστορίας; Αυτό σχετίζεται με το πείσμα και τον εγωισμό· μέσα από τις εξελίξεις αντιλαμβανόμαστε τις επιπτώσεις αυτών των χαρακτηριστικών ενώ μας δείχνει πόσο πιο καλύτερα είναι όλα όταν καταφέρουμε να σκεφθούμε λογικά και χωρίς να επιτρέπουμε σε αρνητικά συναισθήματα να μας κυριεύουν.
Εσείς, έχετε καταλάβει ποιοι είναι οι ζωγράφοι του ουρανού; Θα σας τα πει όλα το βιβλίο ενώ θα μάθετε και κάποια ποιήματα που περιέχονται -επίσης γοητευτικότατα.

Το μαγικό κλειδί
Η μεταφορική ιστορία ενός κοριτσιού που αναζητεί τις μαγικές λέξεις που θα ανοίξουν την πόρτα. Και τι δε δοκιμάσε! Από το «Σουσάμι, άνοιξε!» ως το «Τζουμταρατατζούμ» και τόσα άλλα που δοκίμασε με αγωνία ως το μαγικό της ραβδί ή μια ανεμόσκαλα... τίποτα δε στάθηκε ικανό να ανοίξει την πόρτα που την κρατούσε εγκλωβισμένη για να αποκτήσει και πάλι την ελευθερία της.
Η ιστορία της Λίνας Μουσιώνη μάς μαθαίνει πώς να βρίσκουμε το μαγικό κλειδί ώστε να πετάξουμε με το μαγικό χαλί. Ή πώς κάποια συναισθήματα μάς δίνουν φτερά. Η εικονογράφηση της Κατερίνα Βερούτσου έχει μια πάτσγουορκ-κολάζ διάθεση που ταιριάζει γάντι με το μπέρδεμα της ηρωίδας.
Απολαυστικό, διδακτικό και ενδιαφέρον ως την τελευταία σελίδα.

Οι περιπέτειες της Βούλας στο Κόκκινο βιβλίο
Η Βούλα είναι μια μικρή μαύρη κουκκίδα. Το κόκκινο βιβλίο είναι το κόκκινο βιβλίο. Η Βούλα ξυπνά σε μια ολόλευκη σελίδα του και η περιπέτεια ξεκινά.
Μια πανέξυπνη και διαφορετική ιστορία με ηρωίδα μια κουκκίδα προσφέρει διασκέδαση και αναπτύσσει την παρατηρητικότητα. Τα παιδιά δε, είναι εκείνα που αναλαμβάνουν να ολοκληρώσουν το βιβλίο αφού η συγγραφέας, Σταυρούλα Παγώνα, κρατάει μια μικρή έκπληξη για εκείνα στο τέλος.
Η εικονογράφηση της Ζαφειρούλας Σιμοπούλου είναι έξυπνη και ζωηρή. Επίσης, μπορείτε να ακούσετε το παραμύθι σκανάρωντας τον QR code που περιέχεται στο βιβλίο σε αφήγηση της ίδιας και σύνθεση-μουσική επιμέλεια Igor Niemyjski. Τέλος, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί μπορούν να βρουν τη θεατρική διασκευή του βιβλίου στο site της συγγραφέως!
Κλικ για περισσότερα της Τζένης Κουκίδου

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΤο μαγικό καράβι των Χριστουγέννων, Θάνου ΚωστάκηΗ λέσχη των φαντασμάτων, Κυριακής ΑκριτίδουΟ αστερισμός των παραμυθιών, Λίτσας ΚαποπούλουΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΗ μάγισσα Θερμουέλα σε κρίση, Χριστόφορου ΧριστοφόρουΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούΠορσελάνινες κούκλες, Δέσποινας ΔιομήδουςΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Το δικό μου παιδί!, Γιώργου ΓουλτίδηΟι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου, Ελένης ΦωτάκηΟι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί, Κωνσταντίνου ΤζίμαΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη