Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Ματωμένος Δούναβης * Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών ** Παιδικά: Τα βάσανα του Τεό και της Λέας * Η μάγισσα Θερμουέλα σε κρίση * Η λέσχη των φαντασμάτων * Το μαγικό καράβι των Χριστουγέννων * Ο αστερισμός των παραμυθιών * Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Πορσελάνινες κούκλες * Το δικό μου παιδί * Όταν έπεσε η μάσκα

Ο Κωνσταντίνος Μαρούγκας και τα Ασυνήθιστα μύρτιλλα

Πώς σας ήρθε η ιδέα;
Κ.Μ.: Η ιδέα για τη συγγραφή του βιβλίου μου «Ασυνήθιστα Μύρτιλλα» ήρθε στην προσπάθειά μου να γράψω σύντομα διηγήματα αλληγορικού χαρακτήρα, τα οποία θα χαρακτηρίζονται από ασαφή πρόκληση συναισθήματος, ούτε χαράς ούτε λύπης, αλλά γλυκόξινο, όπως ο καρπός.

Πού γράψατε το βιβλίο σας;
Κ.Μ.: Το έγραφα σε διάφορα μέρη, χειρόγραφα αρχικά και μετά τα μετέφερα σε ηλεκτρονική μορφή.

Πόσο χρόνο σάς πήρε η συγγραφή;
Κ.Μ.: Ένα έτος περίπου.

Πώς θα χαρακτηρίζατε το βιβλίο σας με δυο λόγια;
Κ.Μ.: Ένα ταξίδι ανάμεσα στο όνειρο και την πραγματικότητα, μια παράξενη διαστρέβλωση της πραγματικότητας.

Θέλετε να μας δώσετε μια περιγραφή;
Κ.Μ.: Τα «Ασυνήθιστα Μύρτιλλα» είναι ένα σύνολο 30 διηγημάτων αλληγορικού χαρακτήρα που ο καθένας μας θα μπορούσε να βρει και να χάσει κομμάτια του στις λέξεις.

Τι αγαπήσατε περισσότερο σε αυτό το βιβλίο;
Κ.Μ.: Την ελευθερία που μου χάρισε να ξεφύγω από τον ρεαλισμό.

Ποιος είναι ο πιο αγαπημένος σας ήρωας και γιατί;
Κ.Μ.: Ο Φοίβος, που πέταξε με ένα σύννεφο στο Μύρτιλλο #1.

Τι προσφέρει αυτό το βιβλίο στον αναγνώστη, βιβλιόφιλο ή βιβλιοφάγο;
Κ.Μ.: Την επαφή με ένα πρωτότυπο είδος φαντασίας που μέσω του συνειρμού και της ασάφειας σε πολλά σημεία, μπορεί να τον παρασύρει ερμηνεύοντας κατά το δοκούν.

Ποια είναι η μεγαλύτερη αγωνία σας;
Κ.Μ.: Δεν έχω αγωνίες.

Φοβάστε...
Κ.Μ.: Να χάνω τον έλεγχο.

Αγαπάτε...
Κ.Μ.: Τα ζώα (όλα) και τους παράξενους ανθρώπους.

Ελπίζετε...
Κ.Μ.: Ο κόσμος να δρούσε με το συναίσθημα και όχι με τη λογική.

Θέλετε...
Κ.Μ.: Να νιώσω ότι επικοινωνώ με περισσότερο κόσμο.

Ποιοι αναγνώστες θα λατρέψουν αυτό το βιβλίο;
Κ.Μ.: Οι λάτρεις της συνειρμικής γραφής, της ποίησης, της φαντασίας και της φιλοσοφίας.

Γιατί πρέπει να το διαβάσουμε;
Κ.Μ.: Γιατί είναι κάτι φρέσκο και πρωτότυπο.

Πού/πώς μπορούμε να βρούμε το βιβλίο σας;
Κ.Μ.: Διαδικτυακά στις εκδόσεις Φυλάτος και στα μεγάλα βιβλιοπωλεία.

Πού μπορούμε να βρούμε εσάς;
Κ.Μ.: Στο facebook και στο www.sxediasmata.com

Ποιο χρώμα τού ταιριάζει;
Κ.Μ.: Το μπλε.

Ποια μουσική;
Κ.Μ.: Η κλασική.

Ποιο άρωμα;
Κ.Μ.: Της άνοιξης.

Ποιο συναίσθημα;
Κ.Μ.: Η μελαγχολία.

Αν δεν ήταν βιβλίο, τι θα μπορούσε να είναι;
Κ.Μ.: Φρούτο!

Αν δεν ήσασταν συγγραφέας τι θα μπορούσατε να είστε;
Κ.Μ.: Σκηνοθέτης.

Ποιον συγγραφέα διαβάζετε ανελλιπώς;
Κ.Μ.: Κάφκα.

Σας έχει επηρεάσει άλλος συγγραφέας στον τρόπο που γράφετε ή σκέφτεστε ή ζείτε; Ποιος/ποιο βιβλίο;
Κ.Μ.: Κάφκα και Μπέκετ.

Οι ήρωές σας μπορούν να σας κατευθύνουν ή εσείς και μόνο ορίζετε τη συνέχεια και τις τύχες τους;
Κ.Μ.: Με κατευθύνουν όσο τους το επιτρέπω.

Τι χρειάζεται κάποιος για να γράψει; Φαντασία ή εμπειρία;
Κ.Μ.: Και τα δύο και πολλή αφοσίωση.

Τι καθορίζει την επιτυχία σε ένα βιβλίο;
Κ.Μ.: Η αποκωδικοποίηση από τον αναγνώστη και η μεταφορά του σε άλλες τέχνες.

Τι την αποτυχία;
Κ.Μ.: Να μείνει στη μέση.

Η βιβλιοφαγία είναι/μπορεί να γίνει κατάχρηση;
Κ.Μ.: Το χειρότερο είναι η αγορά βιβλίων που μένουν στα ράφια.

Ποιον τίτλο βάζετε στο βιβλίο της ζωής σας;
Κ.Μ.: Και τώρα τι;
Η συλλογή διηγημάτων του Κωνσταντίνου Μαρούγκα, Ασυνήθιστα μύρτιλλα, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Φυλάτος.

Στην περίληψη λέει:
«Ένα βράδυ, ενώ κοιμόμουν σε κρεβάτι μαλακό από λουλούδια άγρια, είδα όνειρο εκπληκτικό. Ήμουν ένας παραμυθάς! Πραγματικός παραμυθάς με ενδύματα φαντασμαγορικά και ιστορίες τρομερές. Στα παραμύθια μου αιχμαλώτιζα ψυχές ανύπαρκτων προσώπων και χάριζα ζωή για λίγο στους ανθρώπους που με άκουγαν. Οι παγιδευμένες ψυχές έκαναν τις σελίδες πολύτιμες, περισσότερο από επιχρυσωμένες. Τα αθώα παραμύθια στο όνειρό μου ήταν δολοφονίες στην πραγματικότητα κάποιου άλλου. Θέλησα να ξεφύγω από τον κόσμο που έφτιαξε ο νους μου. Εκεί στο ανήσυχο ενδιάμεσο ξύπνησα και το όνειρο δεν έσβησε ποτέ!»
Το βιβλίο του Κωνσταντίνου Μαρούγκα, τα «Ασυνήθιστα Μύρτιλλα» είναι ένα βιβλίο με τριάντα αυτοτελή διηγήματα φανταστικού περιεχομένου που ξεχωρίζουν για το αλληγορικό τους ύφος. Ο τίτλος ανταποκρίνεται στο περιεχόμενο και στη μορφή των ιστοριών: είναι μικρές, όπως ένα μύρτιλλο, και το συναίσθημα που αφήνουν είναι ανάμεικτο, άλλοτε χαρούμενο/«γλυκό» και άλλοτε λυπηρό/«ξινό», όπως η γεύση του καρπού.
Έγκλημα ή θαύμα;
Παραμύθι ή δράμα;
Αλήθεια σαν ψέμα.

Ο Κωνσταντίνος Μαρούγκας γεννήθηκε το 1989 στην Αθήνα, όπου και κατοικεί σήμερα. Σπούδασε φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών στο τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας συνεχίζοντας Μεταπτυχιακές Σπουδές στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Θεωρία, Πράξη και Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου: Εκπαιδευτικός Σχεδιασμός». Από μικρή ηλικία έδειξε την έφεσή του στις τέχνες, δίνοντας έμφαση στη δημιουργικότητα που πηγάζει από το χαρακτήρα του. Ασχολείται ερασιτεχνικά με το θέατρο, τη μουσική και τη ζωγραφική. Η συγγραφή κειμένων φανταστικού περιεχομένου είναι κατά τον ίδιο ο καλύτερος τρόπος για να εκφραστεί, ενώ παράλληλα μπορεί να θίγει ζητήματα που τον απασχολούν υπό το πρίσμα της λογοτεχνίας. Το έργο «Ασυνήθιστα Μύρτιλλα» είναι το πρώτο βιβλίο με το οποίο συστήνεται στο αναγνωστικό κοινό.

Κερδίστε το!
Οι εκδόσεις Φυλάτος προσφέρουν τρία [3] ebooks της συλλογής σε ισάριθμους τυχερούς αναγνώστες -ένα στον καθένα. Διαβάστε τους όρους και άλλες χρήσιμες πληροφορίες εδώ. Η κλήρωση έχει προγραμματιστεί για τις 23 Σεπτεμβρίου 2019 και τα ebooks θα αποσταλούν στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο των τυχερών από τον εκδότη.

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΤο μαγικό καράβι των Χριστουγέννων, Θάνου ΚωστάκηΗ λέσχη των φαντασμάτων, Κυριακής ΑκριτίδουΟ αστερισμός των παραμυθιών, Λίτσας ΚαποπούλουΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΗ μάγισσα Θερμουέλα σε κρίση, Χριστόφορου ΧριστοφόρουΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούΠορσελάνινες κούκλες, Δέσποινας ΔιομήδουςΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Το δικό μου παιδί!, Γιώργου ΓουλτίδηΟι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου, Ελένης ΦωτάκηΟι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί, Κωνσταντίνου ΤζίμαΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη