Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι * Όλα θα πάνε καλά ή και όχι * Νυχτοπερπατήματα * Ο πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου * Ο αρχάγγελος των βράχων ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα * Σκοτεινή κουκκίδα ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών * Rock Around... Women! ** Παιδικά: Η λέσχη των φαντασμάτων * Το μαγικό καράβι των Χριστουγέννων * Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Το δικό μου παιδί * Όταν έπεσε η μάσκα

Ο Μιχάλης Ναυπλιώτης και Οι αναμνήσεις της Ειμαρμένης

Πώς σας ήρθε η ιδέα;
Μ.Ν.: Λατρεύω την επιστημονική φαντασία σε όλες τις εκφάνσεις της: λογοτεχνία, κινηματογράφος, κόμικς, σειρές. Από την άλλη, έχω σπουδάσει Φυσική και Φιλοσοφία της Επιστήμης και επιπλέον είμαι διευθύνων σύμβουλος σε εταιρία νέων τεχνολογιών. Η ιδέα, λοιπόν, ήταν να συνδυάσω το χόμπι και τις γνώσεις μου με σκοπό τη συγγραφή ενός μυθιστορήματος φαντασίας «πατώντας», όσο ήταν δυνατό, σε ρεαλιστικές επιστημονικές προβλέψεις. Αυτή η αληθοφάνεια, η προσπάθεια τεκμηρίωσης των μελλοντικών γεγονότων, νομίζω πως έχει προσθέσει γοητεία στην ιστορία.

Αν έπρεπε να χαρακτηρίσετε το βιβλίο σας με μία λέξη, ποια θα ήταν αυτή;
Μ.Ν.: Δυστοπικό.

Ξεχωρίζετε κάποιον χαρακτήρα του μυθιστορήματος; Αν όχι, γιατί; Κι αν ναι, ποιον και γιατί;
Μ.Ν.: Υπάρχουν πολλοί χαρακτήρες που εμπλέκονται στην μοιραία ιστορία του μακρινού (ή κοντινού;) 2127. Πολιτικοί, επιστήμονες, μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων, τεχνητή νοημοσύνη, βίομποτς, γενετικά ενισχυμένοι sapiens έως και ρομποτικοί οικιακοί εξυπηρετητές. Επιλέγω την Πασκουαλίνα, την ηγέτιδα των «Υπερασπιστών», γιατί είναι το κεντρικό πρόσωπο πάνω στο οποίο έχτισα όλους τους άλλους χαρακτήρες.

Τι αποτέλεσε κίνητρο ώστε να γράψετε το μυθιστόρημα;
Μ.Ν.: Η αγωνία μου για το πού πηγαίνουν τα πράγματα σε κοινωνικό, πολιτικό, τεχνολογικό και περιβαλλοντικό επίπεδο. Το ενδιαφέρον μου για την οντολογία του Κόσμου και την ανθρώπινη φύση.

Η συγγραφή είναι ανάγκη, χόμπι, μια έμπνευση της στιγμής ή κάτι άλλο;
Μ.Ν.: Σίγουρα δεν είναι μία έμπνευση της στιγμής. Απαιτούνται πολλές τέτοιες «στιγμές» για να ολοκληρωθεί μία ιστορία 500 σελίδων. Η συγγραφή μπήκε στη ζωή μου ως ανάγκη και δεν μετάνιωσα για αυτή την επιλογή.
Το μυθιστόρημα φαντασίας του Μιχάλη Ναυπλιώτη, Οι αναμνήσεις της Ειμαρμένης, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διάπλαση.

Στην περίληψη διαβάζουμε:
«Στο βιβλίο αυτό δεν θα διαβάσετε προσωπικές µου απόψεις για τα γεγονότα του 2127. Παραθέτω αναλλοίωτο πρωτογενές υλικό προερχόµενο από επιλεγµένες καταγραφές µου, µε χρονολογική σειρά. Κάποιες αρχικές καταγραφές θα σας φέρουν σε επαφή µε την κρυφή τεχνολογία που απολάµβαναν µόνο οι εκλεκτοί. Σταδιακά, βέβαια, οι καταγραφές επικεντρώνονται αποκλειστικά στους πρωταγωνιστές, στα µοιραία πρόσωπα που έπαιξαν σηµαντικό ρόλο στις δραµατικές εξελίξεις εκείνης της χρονιάς. Συν τοις άλλοις, θα βρείτε διάσπαρτες καταγραφές µε κρατικά µυστικά που οφείλαµε να δώσουµε στη δηµοσιότητα, καθώς και διαλόγους που φωτίζουν έναν κόσµο που κατέρρευσε. Οι εν λόγω πληροφορίες εύχοµαι να σας φανούν χρήσιµες και να σας βοηθήσουν να λάβετε τις ενδεδειγµένες αποφάσεις στους δύσκολους καιρούς που έπονται. Και αυτό γιατί, όπως έλεγε και ο Ηγεµόνας, το πρόβληµα της ανθρωπότητας δεν ήταν ποτέ πολιτικό, οργανωτικό ή ιδεολογικό, αλλά βαθύτατα υπαρξιστικό.
Ονοµάζοµαι Κένεθ Μακγκρέγκορ και ήµουν µέχρι πρότινος υπουργός Πληροφοριών της Ευρωπαϊκής Αυτοκρατορίας. Αυτά είναι τα απόρρητα έγγραφα του 2127. Αυτό είναι το βιβλίο µου.»

Ένα βιβλίο που καταφτάνει από ένα μέλλον στο οποίο η Αμερική έχει καταστραφεί και η Ευρωπαϊκή Αυτοκρατορία κυβερνάται από τον Ηγεμόνα, απολύτως θωρακισμένη απέναντι στη Ρωσική Ομοσπονδία και το Ισλαμικό Κράτος. Όμως οι εντάσεις στο εσωτερικό της και οι ραδιουργίες των «εκλεκτών» δεν είναι τίποτα μπροστά στην κλιμάκωση που θα οδηγήσει στην αποκάλυψη ενός μυστικού που απειλεί την ίδια την ύπαρξη του ανθρώπινου πολιτισμού.
Μια φανταστική ιστορία για ένα μέλλον που θα μπορούσε να είναι η κοντινή μας πραγματικότητα, ένα μυθιστόρημα με πρωτότυπη γραφή και εξαιρετική πλοκή, ενορχηστρωμένο με εκπληκτική μαεστρία. Τα σχέδια του Στέφανου Σαργιώτη και τα αντικείμενα που «συλλέγονται» και στη συνέχεια «καταναλώνονται» δημιουργούν μια αίσθηση video game που εντείνει το ενδιαφέρον του αναγνώστη για τη συνέχεια και την κορύφωση της αφήγησης.

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΌλα θα πάνε καλά ή και όχι, Meg MesonΟ αρχάγγελος των βράχων, Μένιου ΣακελλαρόπουλουΝυχτοπερπατήματα, Λέιλα ΜότλιΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΣκοτεινή κουκκίδα, Γιάννη ΣμίχεληΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούRock Around... Women!, Γιώργου ΜπιλικάΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Οι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΟ πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου, Άρη ΣφακιανάκηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου, Ελένης ΦωτάκηΟι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί, Κωνσταντίνου ΤζίμαΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη