Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα * Σκοτεινή κουκκίδα ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών ** Παιδικά: Η μάγισσα Θερμουέλα σε κρίση * Η λέσχη των φαντασμάτων * Το μαγικό καράβι των Χριστουγέννων * Ο αστερισμός των παραμυθιών * Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Πορσελάνινες κούκλες * Το δικό μου παιδί * Όταν έπεσε η μάσκα

Η Μαρία Βουζουνεράκη για το Πάμε μια βόλτα;


Τι σας ώθησε να γράψετε αυτό το βιβλίο;
Μ.Β.: Πριν από δύο χρόνια, διαγνώστηκα επίσημα από εκείνη την ανίατη ασθένεια, που ονομάζεται Σκλήρυνση κατά Πλάκας ή Πολλαπλή Σκλήρυνση. Στην πορεία και προσπαθώντας να εξοικειωθώ με τη νέα τάξη πραγμάτων, διαπίστωσα -όπως έχω ξαναπεί- ότι γύρω μας, υπάρχει εσφαλμένη ή καθόλου πληροφόρηση σχετικά με την πάθηση. Συνήθως, όταν οι άνθρωποι έρχονται αντιμέτωποι με κάτι τέτοιο, κλείνονται στον εαυτό τους και αρνούνται να αντιμετωπίσουν τη ζωή όπως της αξίζει. Αντίστοιχα ο περίγυρος τους, έχοντας άγνοια ή μη θέλοντας να το δει αλλιώς, τους οδηγεί στο αντίθετο αποτέλεσμα.
Καθώς ο γραπτός λόγος με συντροφεύει από τα παιδικά μου χρόνια, τόλμησα να προσεγγίσω την πάθηση από ένα διαφορετικό μετερίζι, έχοντας στο μυαλό μου την ανάδειξη της αξίας της λέξης «ζωή».

Αν θα έπρεπε να το περιγράψετε με μία μόνο λέξη, ποια θα ήταν αυτή;
Μ.Β.: Δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετική από τη λέξη: ζήστε! Την κάθε στιγμή, την κάθε ημέρα.

Τι θα συμβουλεύατε εκείνον που επρόκειτο να το διαβάσει;
Μ.Β.: Αν και διαβάζεται εύκολα από ό,τι μου έχουν πει, δεν είναι ένα «εύκολο» βιβλίο. Θα συμβούλευα λοιπόν τον υποψήφιο αναγνώστη, να αναζητήσει το μήνυμα που επιχειρεί να περάσει μέσα από τις σελίδες του.

Αν το βιβλίο σας ήταν/γινόταν ένα κανονικό ταξίδι κάπου στον κόσμο, που θα πηγαίναμε και πόσες μέρες θα κρατούσε;
Μ.Β.: Το ταξίδι δεν θα είχε ημερομηνία λήξης! Απλά μικρές στιγμές ανάπαυλας και ανασύνταξης. Ούτε συγκεκριμένος προορισμός θα υπήρχε. Σε κάθε στιγμή ανάπαυλας, θα ανατρέχαμε στο χάρτη, θα τον απλώναμε στο πάτωμα και με το βλέμμα στον ορίζοντα, θα επιλέγαμε τον επόμενο προορισμό τοποθετώντας μια κουκίδα πάνω του!

Κλείστε τη μίνι συνέντευξη με μία φράση/παράγραφο από το βιβλίο
Μ.Β.: «Η ζωή έχει τους δικούς της νόμους και κανείς δεν μπορεί να παρέμβει. Αποφασίζει για τον καθένα μας ξεχωριστά, μα ποτέ δεν ανακοινώνει τα σχέδια της από πριν. Αλλιώς, αν γνωρίζαμε το τέλος που μας περιμένει από την αρχή, θα αρνούμασταν να ζήσουμε.»


Το μυθιστόρημα της Μαρίας Βουζουνεράκη, «Πάμε μια βόλτα;», κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Άνεμος.

Οπισθόφυλλο:
Όταν η ζωή αποφασίζει να σε κάνει ν’ αλλάξεις πορεία, συχνά σου δίνει πολλές προειδοποιήσεις. Επιμένει να τις πετάει μπροστά σου, όσο κι αν εσύ αδιαφορείς. Μέχρι που μια μέρα αλλάζουν όλα, καθώς σου χαρίζει το ανεπιθύμητο δώρο μιας ανίατης πάθησης, με την οποία καλείσαι να μάθεις να συμβιώνεις.
Η νεαρή Μυρτώ αφήνει το πανέμορφο Ναύπλιο, όπου γεννήθηκε, για ν’ αναζητήσει το μέλλον της στην απρόσωπη Αθήνα. Με μια βαλίτσα όνειρα, ένα έμφυτο συγγραφικό ταλέντο και τη διάθεση να παλέψει για να πραγματοποιήσει τους στόχους της, θ’ αναμετρηθεί με όσα τη στοιχειώνουν από το παρελθόν, θα διεκδικήσει το δικαίωμα στον απόλυτο έρωτα και θα βιώσει την ουσιαστική ευτυχία, ατενίζοντας το αύριο με αισιοδοξία και ελπίδα.
Η Μοίρα όμως συνηθίζει ν’ ανατρέπει τα σχέδια που κάνουμε, και η Μυρτώ δε θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση. Η διάγνωση της σοβαρής νόσου της θα την προσγειώσει σε μια νέα αδιανόητη πραγματικότητα και θα την προκαλέσει ν’ αγωνιστεί για το αβέβαιο μέλλον.

Ένα μυθιστόρημα για τη ζωή και τις ανατροπές της, τη διεκδίκηση της αγάπης, της ευτυχίας και του δικαιώματος να ονειρεύεσαι ακόμα και στις πιο αντίξοες συνθήκες.
Διαβάστε τις πρώτες σελίδες εδώ!

Βιογραφικό σημείωμα:
Γεννήθηκα το 1971 στην Ιεράπετρα της Κρήτης. Έκανα τα πρώτα μου βήματα σε ένα μικρό, όμορφο, ορεινό χωριό με το ίδιο ακριβώς όνομα, το Ορεινό, που στέκει στη μνήμη μου και στην καρδιά μου σαν το χωριό με την άγρια φύση και τους αυθεντικούς ανθρώπους. Η πρώτη μου επαφή με τον γραπτό λόγο ήρθε στα εννιά μου χρόνια. Με θυμάμαι, μ’ ένα χαρτί κι ένα μολύβι, να προσπαθώ ν’ αποτυπώσω αυτά που οι άνθρωποι δεν τολμούν να ξεστομίσουν. Μεγάλωσα και αρνούμαι να κατέβω από το συννεφάκι μου, εκείνο που μου επιτρέπει να ονειρεύομαι και να πιστεύω πως οι άνθρωποι δεν έχουν πάψει να αγαπούν. Τα τελευταία χρόνια, ο λόγος μου εκφράζεται παράλληλα και μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα και ποικίλες γνωστές ιστοσελίδες. Ανήσυχο πνεύμα, όπως είμαι, δε σταμάτησα ποτέ να ονειρεύομαι και να σχεδιάζω. Έτσι τόλμησα το επόμενο βήμα μου, στην πεζογραφία αυτήν τη φορά, με το παρόν μυθιστόρημα. Εργογραφία: «Η νύχτα στα μάτια των δειλών», ποίηση, Άνεμος Εκδοτική, 2017. «Πάμε μια βόλτα», μυθιστόρημα, Άνεμος Εκδοτική, 2019.

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΤο μαγικό καράβι των Χριστουγέννων, Θάνου ΚωστάκηΗ λέσχη των φαντασμάτων, Κυριακής ΑκριτίδουΟ αστερισμός των παραμυθιών, Λίτσας ΚαποπούλουΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΣκοτεινή κουκκίδα, Γιάννη ΣμίχεληΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούΠορσελάνινες κούκλες, Δέσποινας ΔιομήδουςΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Το δικό μου παιδί!, Γιώργου ΓουλτίδηΟι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου, Ελένης ΦωτάκηΟι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί, Κωνσταντίνου ΤζίμαΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη