Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Ματωμένος Δούναβης * Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών ** Παιδικά: Τα βάσανα του Τεό και της Λέας * Η μάγισσα Θερμουέλα σε κρίση * Η λέσχη των φαντασμάτων * Το μαγικό καράβι των Χριστουγέννων * Ο αστερισμός των παραμυθιών * Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Πορσελάνινες κούκλες * Το δικό μου παιδί * Όταν έπεσε η μάσκα

Το βαλς του ονείρου

Σας αρέσουν οι ρομαντικές ιστορίες; Σας αρέσουν οι ρομαντικές ηρωίδες; Σας αρέσουν τα μυστήρια; Αγαπάτε τα αισθηματικά μυθιστορήματα; Αγαπάτε τα θρίλερ; Μήπως θέλετε κάτι παραμυθένιο ή επιθυμείτε κάτι ρεαλιστικό; Όποιες κι αν είναι οι ερωτήσεις, η απάντηση βρίσκεται μέσα στο μυθιστόρημα της Ελισάβετ Δανέζη. Γιατί αυτό το βιβλίο έχει όλα αυτά τα χαρακτηριστικά -κι ακόμα παραπάνω- όμως όλα τοποθετημένα με στυλ και χαρακτήρα, όχι άναρχα ή πλεονασματικά.

Στην υπόθεση θα γνωρίσουμε τη Μίρα. Μια νεαρή κοπέλα στο ξεκίνημα της ζωής της που αναμετριέται με τους προσωπικούς της δαίμονες έχοντας στο πλευρό της έναν φύλακα άγγελο, τον Άκη. Κι αν αυτή η περιγραφή δε λέει και πολλά, αρκεί να συμπληρώσω ότι στο «παζλ» θα συναντήσουμε ένα παλιό Αρχοντικό, έναν αινιγματικό τύπο, μια ιδιαίτερη γειτόνισσα-γερόντισσα, ακόμα και φαντάσματα...

Αλλά και η ίδια η ηρωίδα δεν είναι ένα τυπικό κορίτσι. Θα τη «δείτε» να ανήκει σε άλλη εποχή, ακολουθεί τη μόδα και το στυλ άλλης δεκαετίας, διαθέτει έναν ακαταμάχητο ρομαντισμό, μια παραμυθένια αύρα. Η ίδια θα ομολογήσει ότι ένιωθε ξένη στην ίδια την εποχή της και ότι δεν παραχωρούσε το σώμα της. Όχι, αν δεν υπήρχε συναίσθημα. Όχι, αν πρώτα δεν ποθούσε δυο λόγια, δυο μάτια, μια ανακουφιστική αγκαλιά. Τη βρήκα άκρως συμπαθητική και την αισθάνομαι σα να «ταξίδεψε» μαγικά από το παρελθόν, προσγειώθηκε εδώ και προσπαθεί να εγκλιματιστεί στα δεδομένα.
Βέβαια, μη θεωρηθεί ότι η ιστορία έχει «κολλήματα» με άλλες δεκαετίες. Το αντίθετο. Σε προτρέπει να χαρείς την εποχή σου, να αγαπήσεις το παρόν (σου), να εκτιμήσεις ό,τι σε περιβάλλει... μεταξύ άλλων και επειδή: την ομορφιά δεν την χτίζουν τα κτίρια, αλλά οι άνθρωποι που κινούνται σε αυτά.

Η ιστορία της Ελισάβετ Δανέζη έχει αποχρώσεις του ροζ, αλλά και άλλες σκοτεινές, μυστηριακές και θριλερικές... έχει ρομαντισμό αλλά και μπόλικο ρεαλισμό, αφορά σε μεγάλους κεραυνοβόλους έρωτες μα και στον σκληρό, χωρίς συναισθηματισμούς επιχειρηματικό κόσμο... έχει φαντάσματα και σκιές από το παρελθόν, μυστήριο και αγωνία, μα έχει και κοινωνικά ζητήματα.
Έχει και έναν απίθανο χαρακτήρα που μετεωρίζεται ανάμεσα στο αλάνι και τον τζέντλεμαν, γίνεται από γελοίος σοβαρός και από αδιάφορος σε από μηχανής Θεός... ένας Κύριος και πρόστυχος αλήτης μαζί, που με καταγοήτευσε.

Έχει και ένα βαλς. Ναι, αυτό του ονείρου. Γιατί το βαλς του τίτλου υπάρχει, και μάλιστα, όλη η αφήγηση δομήθηκε για να κορυφωθεί τη στιγμή που δύο άνθρωποι θα χορέψουν εκείνο το βαλς. Έναν χορό που έρχεται από μια άλλη εποχή όμως είναι πάντα επίκαιρος, διαχρονικός, κλασικός. Όπως όλες οι αξίες.
Κλικ για περισσότερα της Τζένης Κουκίδου
Το μυθιστόρημα της Ελισάβετ Δανέζη, Το βαλς του ονείρου, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Έξη.
Ευχαριστώ τις εκδόσεις Έξη για τη διάθεση του βιβλίου.
Το παραπάνω περιέχει αποσπάσματα.

Στο οπισθόφυλλο λέει, μεταξύ άλλων:
Η Μίρα μετά τον θάνατο της μητέρας της επιστρέφει από το Παρίσι στην Ελλάδα. Σε μία επαρχιακή πόλη, δίπλα σε έναν πατέρα σχεδόν άγνωστο... Μοναδικό της καταφύγιο ένα παλιό αρχοντικό με μία απόκοσμη αύρα. Σύμμαχός της ο Άκης, το άλλο της μισό, ο φύλακας άγγελός της. Μαζί προσπαθούν να ομορφύνουν τον κόσμο.
Όλα ανατρέπονται όταν συναντά τον Μηνά. Μυστηριώδης και αινιγματικός αναστατώνει τη ζωή της και ανατρέπει τις ισορροπίες της. Τον ερωτεύεται παράφορα και για χάρη του θυσιάζει τα πάντα. Πάνω στα αποκαΐδια της ζωής της θα χορέψει μαζί του το «Βαλς του Ονείρου» και θα επουλώσει τις αμαρτίες των παλαιότερων γενιών.
Ένα λυρικό καταιγιστικό μυθιστόρημα που σαν αρχαία τραγωδία κυνηγά να αποδώσει δικαιοσύνη στους ήρωές του φέρνοντας στην επιφάνεια αιώνια μυστικά και ανομολόγητες αλήθειες. Η τιμωρία αναπόφευκτη. Γιατί χωρίς αυτήν δεν επέρχεται η κάθαρση.

Οι εκδόσεις Έξη προσφέρουν το μυθιστόρημα σε έναν τυχερό αναγνώστη. Η κλήρωση έχει προγραμματιστεί για τις 2 Ιανουαρίου 2020 και το βιβλίο θα αποσταλεί/παραδοθεί στον τυχερό από τον εκδότη.

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΤο μαγικό καράβι των Χριστουγέννων, Θάνου ΚωστάκηΗ λέσχη των φαντασμάτων, Κυριακής ΑκριτίδουΟ αστερισμός των παραμυθιών, Λίτσας ΚαποπούλουΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΗ μάγισσα Θερμουέλα σε κρίση, Χριστόφορου ΧριστοφόρουΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούΠορσελάνινες κούκλες, Δέσποινας ΔιομήδουςΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Το δικό μου παιδί!, Γιώργου ΓουλτίδηΟι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου, Ελένης ΦωτάκηΟι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί, Κωνσταντίνου ΤζίμαΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη