Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι * Όλα θα πάνε καλά ή και όχι * Νυχτοπερπατήματα * Ο πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου * Ο αρχάγγελος των βράχων * Το όνειρο του γερακιού ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα * Σκοτεινή κουκκίδα * Καταδύσεις ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών * Rock Around... Women! ** Παιδικά: Η λέσχη των φαντασμάτων * Το μαγικό καράβι των Χριστουγέννων * Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Όταν έπεσε η μάσκα

Εσύ, το πιο σωστό μου λάθος

Πάντα έμπλεκα με τους λάθους ανθρώπους. Πάντα δοτική ως το έπακρο, χωρίς, ποτέ μου, να επιζητώ ανταλλάγματα.
Για μένα, κανείς δεν ήταν ικανός, να με γεμίσει. Να γευτώ για μία φορά κι εγώ όλα αυτά που λαχταρούσα, ονειρευόμουν και ήλπιζα να βρω.
Εφήμεροι έρωτες -οι λεγόμενοι ενθουσιασμοί της στιγμής. Η αιτία της απόλυτης συναισθηματικής μου καταστροφής. Η αιτία που έπαψα να ελπίζω σε κάτι αληθινό, ώσπου μία μέρα ήρθες εσύ.

Δεν πίστευα στην ύπαρξη σου. Εξάλλου, είχα καταφέρει να πείσω τον εαυτό μου πως αμοιβαίοι συναισθηματισμοί δεν υπάρχουν. Πίστευα στη θεωρία που κατατάσσει τις ερωτικές σχέσεις των ανθρώπων ως ένα «προϊόν» καλοπέρασης, χωρίς καμία ανάλωση ψυχικών και συναισθηματικών αποθεμάτων. Θεώρησα πως όλα αποτελούν έναν απλό συμβιβασμό, καθώς αρνούμαστε να φιλιώσουμε με την μοναξιά.

Πόσο λάθος έκανα; Τελικά, είχαν δίκιο. Μου το 'λέγαν πως κάποια στιγμή θα 'ρθεις. Έπρεπε να κάνω υπομονή, όμως εγώ ήμουν τόσο ανυπόμονη να σε γνωρίσω.

Η ζωή μου υπήρξε σταθμός διαφόρων ειδών ανθρώπων. Κάποιοι ήρθαν με στόχο -να πάρουν όσα περισσότερα μπορούν, προκειμένου να καλύψουν την μικροψυχία τους.
Κάποιοι άλλοι, «καθαροί» γόηδες, για να τονώσουν τον ανδρισμό τους μέσα σε μία βραδιά.
Υπήρξαν, όμως, κι εκείνοι που προσπάθησαν, αλλά δεν ήταν αυτό που εγώ αναζητούσα.
Όλοι τους περαστικοί. Σε όλους αυτούς χρωστάω ένα ευχαριστώ.

Η κάθε ιστορία αποτελούσε κι ένα μάθημα για μένα. Ο κάθε ένας συνέβαλε με τον δικό του τρόπο ώστε να με φέρει λίγο ακόμη πιο κοντά σου. Όλοι αυτοί μου χάρισαν εσένα. Κι έτσι, εσύ, έγινες το πιο σωστό μου λάθος!

Έφερες τα πάνω κάτω. Πίστεψα κι πάλι στον έρωτα, στην δύναμη της αγάπης. Γιατί όλα είναι δυνατόν να συμβούν, αρκεί να έχεις τον κατάλληλο άνθρωπο στο πλευρό σου.

Ξέρω ότι κι εσύ έχεις πληγωθεί. Βλέπω τον πόνο στα μάτια σου. Τώρα νιώθω περισσότερο από ποτέ την ανάγκη να σου ανταποδώσω την ελπίδα που μου χάρισες. Να παλέψω για εμάς, να γιατρέψω κάθε σου πληγή.

Είμαι εδώ, και πλέον είμαι έτοιμη να σ’ αγαπήσω. Παντοτινά και ανιδιοτελή.


A Daydreamer

Το έργο συμμετέχει στον 1ο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό koukidaki.

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΌλα θα πάνε καλά ή και όχι, Meg MesonΟ αρχάγγελος των βράχων, Μένιου ΣακελλαρόπουλουΝυχτοπερπατήματα, Λέιλα ΜότλιΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΣκοτεινή κουκκίδα, Γιάννη ΣμίχεληΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούRock Around... Women!, Γιώργου ΜπιλικάΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Οι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΟ πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου, Άρη ΣφακιανάκηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Καταδύσεις, Κατερίνας ΜαρτζούκουΤο όνειρο του γερακιού, Αλεξάνδρας ΜπελεγράτηΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη