Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Φωνή τέχνης *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Λέγε με Στράτο * Ματωμένος κάκτος * Ονείρου σκιές * Στο σύμπλεγμα της αράχνης * Η κυρά του κάστρου * Ο πύργος των Ταράσωβ * Η κόρη του ουρανού * Εντολείς * Όνειρα από ιστό * Τα Βασίλεια * Ταξίδι στο κόκκινο * Οι κανόνες του Δράκου: Πρώτος κανόνας ** Ποίηση: Στην αμφιλύκη της αγρύπνιας * Σκοτεινή κουκκίδα * Η γυναίκα με τη λεοπάρδαλη * Ωδές του πόνου και τρούφες ΙΙ ** Διηγήματα: Ξιπασμένες νοικοκυρές ** Άλλα: Τέσσερις τίτλοι των εκδόσεων Ελκυστής * Τέσσερις τίτλοι από τον Ελκυστή * Οδυνηρό χάρισμα, Μύχιες σκέψεις, Βουρκωμένα σύννεφα και Volcano ** Παιδικά: Κυκλαδίτικα παραμύθια * Κορυφή

Ο Γιάννης Μαδούρος και οι Κρυστάλλινες σκιές

Στα πλαίσια γνωριμίας των αναγνωστών και επαφής με μουσικές μπάντες, ο Γιάννης Μαδούρος, μέλος του γκρουπ «Κρυστάλλινες σκιές» απαντά τις ερωτήσεις μου. Η μπάντα, αυτόν τον καιρό, παρουσιάζει το άλμπουμ «Καινούρια αρχή» ενώ, εκτός από τον ίδιο, μέλη είναι και οι Σπύρος Τσαρούχης και Σάκης Τσιαπόκης.
Πώς δημιουργήθηκαν οι Κρυστάλλινες Σκιές;
Γιάννης Μαδούρος: Με τον Σάκη και τον Σπύρο γνωριζόμαστε από το σχολείο και ένα από τα όνειρά μας ήταν να φτιάξουμε ένα συγκρότημα. Μόλις γίναμε φοιτητές αυτό έγινε πραγματικότητα κι έτσι ξεκίνησε αυτό το όμορφο ταξίδι που κρατάει μέχρι και σήμερα.

Τι σημαίνει μουσική για εσάς;
Γ.Μ.: Η μουσική είναι ένας τρόπος έκφρασης για εμάς. Ένας τρόπος να επικοινωνήσουμε με τον κόσμο τα συναισθήματά μας, τις σκέψεις μας και τους προβληματισμούς μας. Όταν είμαστε πάνω στην σκηνή ή όταν γράφουμε στο στούντιο είναι σαν να μεταφερόμαστε σε έναν άλλον κόσμο, είναι ένα μοναδικό συναίσθημα και νιώθουμε πολύ τυχεροί που το ζούμε.

Ποια είδη εκπροσωπείτε;
Γ.Μ.: Αν και δεν μας αρέσει να βάζουμε ''ταμπέλες'' σε αυτό που κάνουμε, εντασσόμαστε στο ελληνόφωνο ροκ. Χρησιμοποιούμε όμως στοιχεία και από άλλα είδη καθώς ο καθένας έχει τα ακούσματά του και τις επιρροές του.

Ποια στιγμή στην ως τώρα πορεία σας αγαπήσατε περισσότερο και γιατί;
Γ.Μ.: Μπορώ να σου πω για διάφορες στιγμές αλλά θα μιλήσω για κάτι που έγινε πρόσφατα. Από τον Σεπτέμβριο που κυκλοφόρησε το album μας έχουμε πάρει διάφορα μηνύματα που μας λένε για τα κομμάτια, υπήρχε όμως ένα μήνυμα από κάποιον, τον οποίο δεν γνωρίζουμε προσωπικά, στο οποίο έλεγε πόσο τον συγκίνησε το κομμάτι μας ''Ελπίδα'' και ότι μέσα απ' αυτό είπαμε όλα εκείνα που νιώθει και ο ίδιος. Είναι μαγικό το να καταφέρεις να ''αγγίξεις'' κάποιον με την μουσική σου και τους στίχους σου. Εξάλλου αυτός είναι κι ένας από τους λόγους που κάνουμε μουσική.

Ποια τα βραχυπρόθεσμα σχέδια σας και ποιοι οι στόχοι σας για το μέλλον;
Γ.Μ.: Τις Παρασκευές 7 Φεβρουαρίου, 6 και 27 Μαρτίου 2020 θα είμαστε με τους φίλους μας The Hangover Band στο Holywood Stage για τρεις δυνατές εμφανίσεις. Ταυτόχρονα ετοιμάζουμε κάποια single που θα κυκλοφορήσουμε τους επόμενους μήνες. Μόλις ολοκληρωθούν τα single θα αρχίσουμε να ετοιμάζουμε το δεύτερο album μας.
Οι Κρυστάλλινες Σκιές δημιουργήθηκαν το καλοκαίρι του 2012. Έχουν εμφανιστεί σε σημαντικές σκηνές όπως το Γυάλινο, ο Σταυρός του Νότου, η Αρχιτεκτονική στο Γκάζι , το HolyWood stage ,το θρυλικό Half Note και άλλες. Σε ανοιχτές συναυλίες μοναδικές είναι οι εμφανίσεις τους στην Πλατεία Συντάγματος τον Οκτώβριο του 2014 για το Rally Εcomobility, και οι εμφανίσεις τους στην Πλ. Μοναστηράκι και στην Τεχνόπολη για το Athens Festival. Έχουν συνεργαστεί με καλλιτέχνες όπως Πάνο Κατσιμίχα ,Γιάννη Αγγελάκα, Κίτρινα Ποδήλατα, Απόστολο Ρίζο, Νίκο Μερτζάνο, Διονύση Τσακνή, Γιάννη Μηλιώκα, Υπόγεια Ρεύματα, Kollektiva, 1550, ΕΝΑ Βήμα Μπροστά, Βασίλη Καζούλη και τον Πέτρο Θετοκάτο. Σημαντικές τους στιγμές είναι το Opening Act που έκαναν στην συναυλία του Πάνου Κατσιμίχα με τα Κίτρινα Ποδήλατα και στην συναυλία του Γιάννη Αγγελάκα.
Τον Σεπτέμβριο του 2019 κυκλοφόρησαν το 1ο τους album, Καινούρια αρχή, το οποίο αποτελείται από 7 τραγούδια. Τα δυο τραγούδια τα υποστηρίζουν με βίντεο clip τα υπόλοιπα πέντε με lyric video.
Τον ήχο τους χαρακτηρίζουν electro & ambient στοιχεία. [Μπορείτε να βρείτε το άλμπουμ στα iTunes, Spotify, Deezer και Google Play]
Αυτή την περίοδο ολοκλήρωσαν τις live εμφανίσεις στο club του Σταυρό του Νότου. Το 2020 σχεδιάζουν να συνεχίσουν τις εμφανίσεις τους σε μουσικές σκηνές στην Αθήνα και την επαρχία. Για να ενημερώνεστε για ό,τι σχεδιάζουν οι Κρυστάλλινες Σκιές: instagram facebook
Click to music: Ελπίδα*

Lyrics:
Εγώ, σε κοιτώ, απορώ
τα μάτια πως κλείνεις
εσύ, μια ζωή -δεν μιλάς-
σ' εκείνους αφήνεις.

Μαμά, θ' ακουστεί η φωνή
τι θα γίνω τώρα;
Μαμά, θα καώ, θα πνιγώ
σε τούτη τη χώρα.

Γιατί να χαθεί μια ζωή;
Σε σας μιλάω.
Γιατί; Ας το πει -ποιος μπορεί;-
στο παιδί που κρατάω.

Φως, ελπίδα στο μαύρο.
Φως, ψυχή μου κουράγιο.
Μη, λυγίσεις ακόμα.
Μη, λυγίσεις ακόμα.

Για δες πως μπορεί μια στιγμή
να τα χάσεις όλα
και βρες τη φωνή να τους πεις
θα τελειώσει η μπόρα.

Μαμά, θ' ακουστεί η φωνή
Τι θα γίνω τώρα;
Μαμά, θα καώ, θα πνιγώ
σε τούτη τη χώρα.

Γιατί να χαθεί μια ζωή;
Σε σας μιλάω.
Γιατί; Ας το πει -ποιος μπορεί;-
στο παιδί που κρατάω.

*Το τραγούδι γράφτηκε με αφορμή την φωτιά στο Μάτι το καλοκαίρι του 2018.

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
Οδυνηρό χάρισμα Γ.Λάμαρη, Βουρκωμένα σύννεφα Ρ.Αβαράκη-Αγραφιώτη, Μύχιες σκέψεις Περικλή Λεύκα και Volcano Χ.ΦλουρήΟνείρου σκιές, Πελούσας ΤσαντάκηΤέσσερις τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΜατωμένος κάκτος, Μαρίνας ΧρόνηΩδές του πόνου και τρούφες ΙΙ, Οδυσσέα ΓιαννάκηΚορυφή, Πελαγίας ΜπότσηΛέγε με Στράτο, Χρυσούλας Σ. Γεωργούλα
Κυκλαδίτικα παραμύθια, Θάνου ΚωστάκηΕντολείς, Ηρακλή ΤριανταφυλλίδηΟ κώδικας του αυτοκράτορα, Νίκου ΚυριαζήΣκοτεινή κουκκίδα, Γιάννη ΣμίχεληΟ πύργος των Ταράσωβ, Χάρη ΜπαλόγλουΤαξίδι στο κόκκινο, Ελένης ΠουλημένουΤέσσερις τίτλοι από τις εκδόσεις Ελκυστής: Φαντάσματα από το παρελθόν, Το βέλος του έρωτα, Λαθραία αλήθεια και Ο Φουντωτούλης
Η κόρη του ουρανού, Χαράς ΑνδρέουΗ γυναίκα με τη λεοπάρδαλη, Βασίλη ΜαραγκούΟι κανόνες του Δράκου: Πρώτος κανόνας, Ellaria BlackΌνειρα από ιστό, Άγγελου ΓαλάνηΗ κυρά του κάστρου, Σμαραγδής ΜητροπούλουΤα Βασίλεια, Αλέξανδρου ΚαψοκόληΣτο σύμπλεγμα της αράχνης, Ελευθερίας Καραδήμου