Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι * Όλα θα πάνε καλά ή και όχι * Νυχτοπερπατήματα * Ο πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου * Ο αρχάγγελος των βράχων ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα * Σκοτεινή κουκκίδα ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών * Rock Around... Women! ** Παιδικά: Η λέσχη των φαντασμάτων * Το μαγικό καράβι των Χριστουγέννων * Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Το δικό μου παιδί * Όταν έπεσε η μάσκα

Τι κάνω τόσες μέρες μέσα στο σπίτι

Κωνσταντίνου Ιωακειμίδη
Μπορεί να ακούγεται βαρετό, αλλά όχι δεν είναι. Γιατί όταν τα έχεις βρει με τον εαυτό σου είσαι έτοιμος για όλα και δεν έχεις απολύτως κανένα πρόβλημα. Ο καιρός είναι χάλια. Ακόμα ένας λόγος να μην θες να βγεις από το σπίτι. Έχουμε Απρίλη, σε πολύ λίγο έρχεται το Πάσχα, αλλά στην εκκλησία δεν μπορούμε να πάμε. Πολλά τα απαγορευτικά. Και όμως.
Κάθε Κυριακή πρωί στέλνω ένα μήνυμα στο 13033 και πάω μέχρι το περίπτερο στην πλατεία να αγοράσω εφημερίδες, τσιγάρα και φυσικά σοκολάτες. Αφού δεν κάνω σεξ, τρώω σοκολάτες. Και είναι πολλές.
Τις Δευτέρες χαίρομαι γιατί ξεκινάει μια νέα εβδομάδα. Δημιουργική θα έλεγα. Ξυπνάω πάντα μεσημέρι και φτιάχνω καφέ. Μετά τρώω πεντανόστιμα φαγητά από τα χεράκια της μανούλας μου η οποία λόγω καραντίνας μπορεί να φτιάξει και δυο φαγητά την ημέρα μην τυχόν και πεινάσουμε. Μετά ανοίγω facebook και απαντάω στα αμέτρητα μηνύματα των χιλιάδων αναγνωστών μου. Μπου χα χα. Στη συνέχεια κάθομαι και γράφω. Κάθε μέρα γράφω. Ή διαβάζω ό,τι έχω γράψει και τα διορθώνω. Ή διαβάζω βιβλία άλλων συναδέλφων. Μετά νυχτώνει. Ακούω μουσική και κοιμάμαι.
Τις Τρίτες παίρνω τα βουνά. Αστειεύομαι φυσικά. Δεν έχω κατοικίδιο. Παίρνω πινέλα και χρώματα και κάθομαι και ζωγραφίζω. Δυο χρόνια μαθήματα αγιογραφίας δεν πήγανε χαμένα. Μετά καθαρίζω το γραφείο μου και στη συνέχεια φτιάχνω τις βιβλιοθήκες μου. Τα βιβλία είναι πάρα πολλά και πάντα είναι άνω κάτω. Την Τρίτη τα έβαλα ανά συγγραφέα.
Τετάρτες αρχίζω και βαριέμαι λιγάκι. Περιμένω τους courier να μου φέρουν τα βιβλία που έχω παραγγείλει από το internet. Εδώ να σημειώσω ότι το βιβλιοπωλείο της γειτονιάς μου είναι κλειστό όπως και όλα τα καταστήματα εκτός από το φαρμακείο, αχρείαστο να είναι, και τα super market. Στα οποία δεν πηγαίνω. Στέλνω την αδερφή μου. Εκείνη τα ξέρει καλύτερα.
Πέμπτες ασχολούμαι αποκλειστικά με τα blogs μου. Έχω δυο. Το ένα που γράφω ιστορίες, διηγήματα, ποιήματα και ότι άλλο μου ’ρθει και ένα άλλο καινούργιο αποκλειστικά για βιβλία και συγγραφείς.
Παρασκευές κάνω μποτέ. Δεν ξέρω πως γράφεται στα γαλλικά. Ξυρίζομαι, κοιτιέμαι στον καθρέφτη, λέω φτου σου αγόρι μου πόσο πολύ ομόρφυνες και βάζω κρέμες κατά των ρυτίδων διότι πάντα προσέχουμε για να έχουμε.
Τα Σάββατα ξεσαλώνω. Ακούω μουσική, πίνω μια μπύρα και τρώω άφθονα πατατάκια. Ανυπομονώ να τελειώσει η καραντίνα. Να βρεθεί το εμβόλιο. Να έρθει το καλοκαίρι και να κυκλοφορήσει η αυτοβιογραφία μου. Ε ναι! Κάποια στιγμή θα γινόταν κι αυτό!

🌺

Copyright © Κωνσταντίνος Ιωακειμίδης All rights reserved, 2020
Στη συνοδευτική εικόνα βλέπετε έργο του Κώστα Ευαγγελάτου με τίτλο «Εσώκλειστη Άνοιξη».

Επίσης:

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΌλα θα πάνε καλά ή και όχι, Meg MesonΟ αρχάγγελος των βράχων, Μένιου ΣακελλαρόπουλουΝυχτοπερπατήματα, Λέιλα ΜότλιΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΣκοτεινή κουκκίδα, Γιάννη ΣμίχεληΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούRock Around... Women!, Γιώργου ΜπιλικάΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Οι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΟ πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου, Άρη ΣφακιανάκηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου, Ελένης ΦωτάκηΟι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί, Κωνσταντίνου ΤζίμαΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη