Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι * Όλα θα πάνε καλά ή και όχι * Νυχτοπερπατήματα * Ο πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου * Ο αρχάγγελος των βράχων * Το όνειρο του γερακιού ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα * Σκοτεινή κουκκίδα * Καταδύσεις ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών * Rock Around... Women! ** Παιδικά: Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Όταν έπεσε η μάσκα

«Δε θα μπορούσα να υπάρχω χωρίς μουσική», Gabriella Metz

Η Gabriella Metz κυκλοφόρησε το πρώτο της Single «Grey» το Νοέμβριο του 2018, και ο πρώτος της δίσκος με τίτλο «Breaking Infinity» κυκλοφόρησε στις 3 Μαΐου του 2019 σε όλες τις μουσικές πλατφόρμες.
Ευκαιρία να τη γνωρίσετε, να ακούσετε την υπέροχη φωνή της και τα τραγούδια της μέσα από την μικρή συνέντευξη που ακολουθεί, όπου λέει τη σχέση της με τη μουσική, τα σχέδια και τα όνειρά της και τους συνδέσμους που ακολουθούν.

Ποια η σχέση σας με τη μουσική; Πώς μπήκε στη ζωή σας;
G.M.: Η μουσική υπήρχε στη ζωή μου πριν καν γεννηθώ λόγω του ότι ο παππούς μου ήταν μουσικός κι έτσι ήταν αναπόφευκτο το να κληρονομήσω αυτό το χάρισμα. Από παιδί θυμάμαι τον εαυτό μου να ασχολείται με μουσική, είτε ήταν μαθήματα πιάνου, κιθάρας, θεωρίας, ή φωνητική. Πέρα από συναυλίες και διάφορες εκδηλώσεις καθ’ όλη την εφηβική μου ηλικία, στα 17 μου έφυγα από την Κύπρο για να σπουδάσω μουσική στο Berklee College of Music στις ΗΠΑ. Μετά τις σπουδές, συνεχίζω να ασχολούμαι με τη μουσική επαγγελματικά.

Ποια ήταν η πιο ιδιαίτερη στιγμή της καριέρας σας ως τώρα και γιατί;
G.M.: Η πιο ιδιαίτερη στιγμή θα έλεγα πως ήταν η κυκλοφορία του πρώτου μου δίσκου με τίτλο Breaking Infinity. Ήταν μια εμπειρία που δεν θα άλλαζα με τίποτα γιατί από τη σύνθεση μουσικής και στοίχου, στην παραγωγή, στις βιντεογραφήσεις, μέχρι την κυκλοφορία, πέρα του ότι ήταν μια αγχωτική περίοδος, ήταν ίσως η πιο δημιουργική και ενθουσιώδη φάση της ζωής μου.

Αν δεν υπήρχε η μουσική στη ζωή σας, τι θα μπορούσε να την αντικαταστήσει;
G.M.: Αυτό το θέμα το έχω σκεφτεί πάρα πολλές φορές στη ζωή μου αλλά πάντοτε καταλήγω στο ότι δεν θα μπορούσα να υπάρχω χωρίς μουσική. Αυτή η τέχνη είναι ο τρόπος ζωής μου από τεσσάρων ετών και μου είναι δύσκολο να βρω κάτι ισάξιο που να μπορεί να την αντικαταστήσει.

Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;
G.M.: Στις επόμενες μέρες θα κλείσει οριστικά το κεφάλαιο του δίσκου Breaking Infinity γιατί θα κυκλοφορήσει το τελευταίο βίντεο κλιπ και μαζί του άλλα μικρά βιντεάκια που αφορούν τον δίσκο. Πέρα απ’ αυτό, το επόμενο album βρίσκεται σε αρχικά στάδια, και οι μελλοντικές συναυλίες δεν λείπουν από τα σχέδιά μου.

Ποιο είναι το όνειρό σας;
G.M.: Το βασικό όνειρό μου είναι το να μπορώ να δημιουργώ μέσω της μουσικής μέχρι την τελευταία μου πνοή. Ο πιο τολμηρός και μεγάλος μου στόχος είναι η διεθνή καριέρα.
Η Gabriella έχει διδαχθεί Κλασσική και Pop φωνητική, Κλασσική και Τζαζ θεωρία, Κλασσικό πιάνο ενώ στα 16 της είχε ολοκληρώσει όλα τα ακαδημαϊκά επίπεδα των μουσικών μαθημάτων της αποκτώντας το Vocal Performance του London College of Music.
Από το 2011 μέχρι το 2015, παρόλο το νεαρό της ηλικίας της, ήταν βοηθός Μαέστρου στη Χορωδία Δήμου Αμμοχώστου η οποία κατά τη διάρκεια αυτών των τεσσάρων χρόνων, πραγματοποίησε συναυλίες σε διάφορες χώρες της Ευρώπης όπως την Τσεχία, Ιταλία, Ισπανία, Ελλάδα και Κύπρο. Από το 2010 μέχρι το 2015 ήταν μέλος της Χορωδίας «Μοντέρνοι Καιροί», μια χορωδία η οποία πραγματοποίησε πολλές συναυλίες και βραβεύτηκε πολλές φορές στην Κύπρο.
Κατά τη διάρκεια των τελευταίων χρόνων που διέμενε στην Κύπρο, η Gabriella δίδασκε φωνητική, πιάνο, και μουσική παιδαγωγία σε παιδία από 5 μέχρι 12 ετών. Συμμετείχε επίσης σε πολλά φεστιβάλ, και οργάνωσε/πραγματοποίησε τις δικές της συναυλίες στην Ευρώπη και Αμερική.
Το 2015, έγινε αποδεκτή η αίτηση της για φοίτηση στο πασίγνωστο Berklee College of Music όπου και σπούδασε Professional Music.
H Gabriella θεωρείται τραγουδίστρια πολλών ειδών μουσικής συμπεριλαμβανομένου της Τζαζ, Blues, Pop, Rock, Fusion, και Όπερας. Επίσης συνθέτει και ενορχηστρώνει Κλασσική και Τζαζ μουσική. Όσο φοιτούσε στο Berklee, είχε την ευκαιρία να διευρύνει και να αναπτύξει τις μουσικές της γνώσεις και εμπειρίες συμμετέχοντας σε μαθήματα πέρα της Σύνθεσης και του Performance, όπως Μουσικοθεραπεία, Μουσική Εκπαίδευση, Music Business, Μουσική Τεχνολογία και πολλά άλλα.
Links to music
youtube channel
Why Don't You Love Me         Grey               Walls               Broken

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΌλα θα πάνε καλά ή και όχι, Meg MesonΟ αρχάγγελος των βράχων, Μένιου ΣακελλαρόπουλουΝυχτοπερπατήματα, Λέιλα ΜότλιΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΣκοτεινή κουκκίδα, Γιάννη ΣμίχεληΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούRock Around... Women!, Γιώργου ΜπιλικάΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Οι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΟ πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου, Άρη ΣφακιανάκηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Καταδύσεις, Κατερίνας ΜαρτζούκουΤο όνειρο του γερακιού, Αλεξάνδρας ΜπελεγράτηΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη