Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Ματωμένος Δούναβης * Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών ** Παιδικά: Τα βάσανα του Τεό και της Λέας * Η μάγισσα Θερμουέλα σε κρίση * Η λέσχη των φαντασμάτων * Το μαγικό καράβι των Χριστουγέννων * Ο αστερισμός των παραμυθιών * Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Πορσελάνινες κούκλες * Το δικό μου παιδί * Όταν έπεσε η μάσκα

Ο Γιάννης Παπαϊωάννου-Τσαρούχης και το Κόκκινο, γράφουμε

Ο Γιάννης Παπαϊωάννου-Τσαρούχης, σε αυτόν τον τόμο, γράφει τις αναμνήσεις του από την Columbia, το PDR και το Sigma studio και το βιβλίο του κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Φίλντισι. Χαρακτηριστικό της έκδοσης είναι η χρήση QR Codes μέσω των οποίων μπορούμε να ακούσουμε τα τραγούδια, για μια πληρέστερη εμπειρία. Αν θέλετε μπορείτε να βρείτε και το πρώτο του, «Πίσω από το τζάμι», που επίσης κυκλοφορεί.

Ο Γιάννης Παπαϊωάννου-Τσαρούχης ήταν ηχολήπτης επί 35 χρόνια και έχει συνεργαστεί με όλους τους μεγάλους συνθέτες, στιχουργούς και τραγουδιστές από το 1965 ως και το 2000. Σε όλη του τη ζωή σχετίζεται με τη μουσική -ηχοληψία στον Μελωδία, μουσική επιμέλεια σε θεατρικές παραστάσεις, ραδιόφωνο...- ώσπου, η αγάπη του για τη μουσική έγινε κίνητρο για τη συγγραφή του πρώτου του βιβλίου το 2010. Το «Κόκκινο, γράφουμε» είναι το δεύτερο βιβλίο του.
Διαβάστε τι απαντά στις λίγες ερωτήσεις που του έκανα και κερδίστε το δικό σας αντίτυπο, προσφορά των εκδόσεων Φίλντισι.
Πώς προέκυψε αυτό το βιβλίο;
Γιάννης Παπαϊωάννου-Τσαρούχης: Δεν προέκυψε. Ήρθε μόνο του για δεύτερη φορά.  (Η πρώτη ήταν το 2010 με την έκδοση ''Πίσω από το τζάμι'')

Το βιβλίο είναι βιωματικό. Ποιο στοιχείο υπερνικά όμως, η μαρτυρία ή η λογοτεχνική χροιά;
Γ.Π.Τ.: Το βιβλίο έχει στοιχεία βιωματικά, συναντήσεις μέσα και έξω από τα studios και πολλές αλήθειες. Τώρα εάν υπερνικά η μαρτυρία ή η λογοτεχνία, το αφήνω στην κρίση του αναγνώστη.

Εκτός από τους λάτρεις του ραδιοφώνου, ποιοι άλλοι αναγνώστες θα το αγαπήσουν;
Γ.Π.Τ.: Αυτοί που τους αρέσουν τα ταξίδια, αυτοί που διαβάζοντάς το μπορούν να ακούσουν τραγούδια με τα Qr-Codes που υπάρχουν μέσα και είμαι σίγουρος ότι θα γυρίσω αρκετούς αναγνώστες πίσω σε χρώματα και μυρουδιές.

Αν έπρεπε να το περιγράψετε με μία φράση, ποια θα ήταν αυτή;
Γ.Π.Τ.: Να μιλάτε λίγο.
Να αγαπάτε πολύ.
Και να κάνετε ησυχία, γιατί...
''Κόκκινο γράφουμε''

↡📻

«Αυτά που θα διαβάσετε δεν είναι απλές ιστορίες μνήμης, είναι η αναβίωση των στιγμών που έζησε ο Γιάννης Παπαϊωάννου με τον Μπιθικώτση, τον Διονυσίου, την Αλεξίου, τη Μοσχολιού, τον Άκη Πάνου, τον Χατζιδάκι, τον Λοΐζο, τον Σπανό, τη Γαλάνη... μορφές του ελληνικού τραγουδιού που χαράχτηκαν στο DNA μας».
Τζίνα Δαβιλά, Διεύθυνση-Αρχισυνταξία στο iporta.gr, Ραδιοφωνική παραγωγός στο Ρ/Σ «Παλμός 99.5»

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΤο μαγικό καράβι των Χριστουγέννων, Θάνου ΚωστάκηΗ λέσχη των φαντασμάτων, Κυριακής ΑκριτίδουΟ αστερισμός των παραμυθιών, Λίτσας ΚαποπούλουΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΗ μάγισσα Θερμουέλα σε κρίση, Χριστόφορου ΧριστοφόρουΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούΠορσελάνινες κούκλες, Δέσποινας ΔιομήδουςΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Το δικό μου παιδί!, Γιώργου ΓουλτίδηΟι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου, Ελένης ΦωτάκηΟι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί, Κωνσταντίνου ΤζίμαΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη