Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Ματωμένος Δούναβης * Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών ** Παιδικά: Τα βάσανα του Τεό και της Λέας * Η μάγισσα Θερμουέλα σε κρίση * Η λέσχη των φαντασμάτων * Το μαγικό καράβι των Χριστουγέννων * Ο αστερισμός των παραμυθιών * Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Πορσελάνινες κούκλες * Το δικό μου παιδί * Όταν έπεσε η μάσκα

Ο Άκης Καπέτας και ο Ωρολογοποιός

Το μυθιστόρημα μου είναι ένα μεταφυσικό, σπονδυλωτό δράμα, που ξετυλίγεται μεταξύ δύο διαφορετικών, χρονολογικά, εποχών και δύο κόσμων. 

Στην υπόθεση... Αυτό το βιβλίο γράφτηκε στα πρώτα χρόνια της κρίσης στη χώρα μας και μεταξύ άλλων προβάλει τον διττό και δύσκολο ρόλο της γυναίκας στην σημερινή κοινωνία, που πρέπει να συνδυάσει τις οικογενειακές με τις επαγγελματικές υποχρεώσεις και απαιτήσεις. Οι ήρωες λοιπόν του έργου, καλούνται να ξεπεράσουν τον εαυτό τους και τις προσωπικές τους φιλοδοξίες. Οι προκαταλήψεις όμως κάθε εποχής, θα βρίσκονται πάντα στο δρόμο τους δυσχεραίνοντας αυτόν τον αέναο αγώνα. Σκοπός αυτού του βιβλίου είναι να μπορέσει να μυήσει τον αναγνώστη στα έντονα συναισθήματα που ζουν οι ήρωες στον αγώνα τους για την προσωπική τους κάθαρση.

Οι ήρωες του βιβλίου είναι ο Πάμπλο που αντιπροσωπεύει την καλοσύνη, τη δικαιοσύνη, τον αληθινό και παθιασμένο έρωτα καθώς επίσης και το αδίστακτο χέρι της Νέμεσις. Υπάρχει η Μαρίνα, που αντιπροσωπεύει τον σύγχρονο άνθρωπο, τη σύγχρονη γυναίκα που προσπαθεί να ισορροπήσει μεταξύ της επαγγελματικής καριέρας και της προσωπικής ζωής, ενώ η Δέσποινα, είναι ο άνθρωπος που ζώντας μέσα από «τα θέλω» της οικογένειάς της και γενικότερα σύμφωνα με τα κοινωνικά πρότυπα της εποχής και της οικονομικής της τάξης, χάνει το μέτρο της λογικής και ξεχνάει να ζήσει και να απολαύσει τις μικρές χαρές της ζωής.

Ο αναγνώστης διαβάζοντας αυτό το βιβλίο, θα πραγματοποιήσει ένα νοητό ταξίδι στον χώρο και στον χρόνο, στο πραγματικό και στο φανταστικό. Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου θα μεταφερθεί στην ρομαντική εποχή της Καταλονίας του 18ου αιώνα και στην σημερινή, σύγχρονη εποχή με τον άγριο και ψυχρό ρεαλισμό της.

Ευχή μου είναι να έχω την υγεία μου και να μπορέσουν να βρουν σιγά-σιγά το δρόμο τους και τα επόμενα βιβλία που έχω γράψει. Μακροπρόθεσμα -ιδανικά- θα ήθελα να έχω τη δυνατότητα να μπορώ να αφοσιωθώ αποκλειστικά στο συγγραφικό μου έργο σαν βασική απασχόληση.

Ώρα για εσωτερική ανασκόπηση
Ρευστότητα του χρόνου
Όνειρο
Λάθος επιλογές
Όραμα
Γιατρός της Πανούκλας
Οντότητα
Πνεύμα
Ολοκλήρωση
Ισορροπία μεταξύ πραγματικού και φανταστικού, μελλοντικού και πεπερασμένου
Οικογένεια
Σωτηρία
Το μυθιστόρημα του Άκη Καπέτα, Ωρολογοποιός, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Βακχικόν. Παραπάνω ο ίδιος απαντά στην στήλη myth-story για το βιβλίο και, παράλληλα, συμπληρώνει με τον τρόπο του το Ακρότιτλο του.
Στο οπισθόφυλλο γράφει:
Όλα κυλούσαν ομαλά στην καταλανική πρωτεύουσα όπως και στη ζωή του Πάμπλο του ωρολογοποιού. Ξαφνικά όμως, μία ημέρα του Σωτηρίου έτους 1778 και ενώ βρισκόταν στο μαγαζί του, ένα περίεργο και επικίνδυνο συναίσθημα άρχισε να τον κυκλώνει. Κάτι δεν πήγαινε καλά και αυτό το ένιωθε σε κάθε κύτταρο του κορμιού του. Έπρεπε να γυρίσει σπίτι του επειγόντως. Οι επιλογές εκείνης της ημέρας θα σφράγιζαν τη μοίρα του και θα στοίχειωναν τη ζωή του για πάντα…
Ο Ωρολογοποιός είναι ένα μεταφυσικό μυθιστόρημα, ένα σπονδυλωτό δράμα, που ξετυλίγεται μεταξύ δύο διαφορετικών, χρονολογικά, εποχών και δύο διαφορετικών κόσμων, του πραγματικού και του πνευματικού. Αποτελείται από τρεις, φαινομενικά, διαφορετικές ιστορίες, όπου οι κύριοι χαρακτήρες συνδέονται μεταξύ τους με έναν κοινό παρονομαστή, την πάλη του ανθρώπου μεταξύ της αυθόρμητης θέλησης να δημιουργήσει οικογένεια και της δυσκολίας του να ξεπεράσει τα εμπόδια και τις προκαταλήψεις της σύγχρονης εποχής. Οι παλιές αξίες, όπως είναι ο έρωτας, η αγάπη, το πάθος και η οικογένεια, έρχονται αντιμέτωπες με το άγχος, την πίεση και τις εμμονές που δημιουργούνται στους ήρωες κατά την προσπάθειά τους για προσωπική αναγνώριση και επαγγελματική εξέλιξη.

Ο Άκης Καπέτας γεννήθηκε το 1983 στην Αθήνα. Σπούδασε Πολιτικός Δομικών Έργων στο Τ.Ε.Ι. Πειραιά και έπειτα μετακόμισε στην Ισπανία για τις μεταπτυχιακές σπουδές του στο Πολυτεχνείο της Βαρκελώνης. Οι επιρροές της ισπανικής κουλτούρας είναι βαθιά χαραγμένες μέσα του, κάτι που αποτυπώνεται στα έργα του και στο πρώτο του μυθιστόρημα, Ωρολογοποιός.

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΤο μαγικό καράβι των Χριστουγέννων, Θάνου ΚωστάκηΗ λέσχη των φαντασμάτων, Κυριακής ΑκριτίδουΟ αστερισμός των παραμυθιών, Λίτσας ΚαποπούλουΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΗ μάγισσα Θερμουέλα σε κρίση, Χριστόφορου ΧριστοφόρουΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούΠορσελάνινες κούκλες, Δέσποινας ΔιομήδουςΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Το δικό μου παιδί!, Γιώργου ΓουλτίδηΟι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου, Ελένης ΦωτάκηΟι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί, Κωνσταντίνου ΤζίμαΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη