Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι * Όλα θα πάνε καλά ή και όχι * Νυχτοπερπατήματα * Ο πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου * Ο αρχάγγελος των βράχων * Το όνειρο του γερακιού ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα * Σκοτεινή κουκκίδα * Καταδύσεις ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών * Rock Around... Women! ** Παιδικά: Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Όταν έπεσε η μάσκα

Περί γυναικών και άλλων μυστηρίων

Με έναν τίτλο που αποδίδει το μυστήριο ως εξ ορισμού συστατικό μιας γυναίκας, ο Νίκος Φαρούπος παρουσιάζει μια σειρά ηθογραφημάτων, με αέρα ευθυμογραφήματος και εσάνς εποχής, με ήρωες άντρες κι επίκεντρο, κίνητρο, μήλο της έριδος κι αφορμή -τι άλλο;- μια γυναίκα. Ή, αλλιώς, τον έρωτα που σε αρπάζει και σε παρασέρνει σε λάθη.

Αυτά τα ατοπήματα, είτε ανήκουν στους άντρες είτε στις γυναίκες πρωταγωνίστριες, ιστορούνται με κέφι, νεύρο και όρεξη, με διάθεση χιουμοριστική και χωρίς δράματα, με γλώσσα λαϊκή -αλλού «της πιάτσας»- και μπόλικη ηθογραφία εποχής και συγκίνηση στα σημεία. Οι οικείοι χαρακτήρες σε αφορούν, σε ωθούν να ταυτιστείς μαζί τους και οι σελίδες διαβάζονται εθιστικά. Σύντομα σου βγαίνει μια συμπάθεια προς όλους, θύτες και θύματα, γεγονός που αυξάνει την διασκεδαστική εμπειρία. Οι συνθήκες, κωμικοτραγικές κι ανθρώπινες, συμβάλλουν εξίσου προς την ίδια κατεύθυνση κι έτσι το βιβλίο προσφέρει υπέροχη παρέα στον αναγνώστη του.

Πρόκειται για ιστορίες που έγιναν κάπου, κάποτε... μπορεί να ιστορούνται από έναν 20χρονο ή να τις αφηγείται ένας 90χρονος, μα είναι ιστορίες της νιότης (μας) για εκείνο που έγινε τότε και σήμερα, που έχει ξεθωριάσει η οργή και ο θυμός, έμεινε η ανάμνηση τοποθετημένη σε τούτες τις αράδες με στρογγυλεμένες (πια) τις αιχμές.

Διαβάστε το! Οι άντρες θα παρηγορηθούν, οι γυναίκες θα μάθουν· όλοι θα περάσουν τέλεια. Χωρίς να έχει νόημα ποιος είναι ποιος, είμαστε όλοι εδώ μέσα.
Κλικ για περισσότερα της Τζένης Κουκίδου
Η συλλογή διηγημάτων του Νίκου Φαρούπου, Περί γυναικών και άλλων μυστηρίων, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κέδρος.
Ευχαριστώ τις εκδόσεις Κέδρος για τη διάθεση του βιβλίου.

Οπισθόφυλλο:
Ιστορίες εποχής και ιστορίες σύγχρονες. Από το Περιστέρι του ’70, την Κυψέλη και τη Φωκίωνος Νέγρη του ’80, την παλιά και τη νέα Αθήνα, την Κρήτη, έως και την Αυστρία. Ιστορίες εγκληματικών ερώτων. Ιστορίες που έζησα, που άκουσα, που φαντάστηκα, που έκλεψα. Ιστορίες με γυναίκες υπέροχες, γυναίκες αράχνες, γυναίκες ερωμένες, γυναίκες μητέρες, γυναίκες αγέρωχες, γυναίκες επιπόλαιες, γυναίκες μεγαλοπρεπείς, γυναίκες άντρες, γυναίκες θύματα, γυναίκες θεές.

Ο Νίκος Φαρούπος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε κοινωνική ψυχολογία και σκηνοθεσία κινηματογράφου. Αρχικά εργάστηκε ως βοηθός σκηνοθέτη στη διαφήμιση και σε ταινίες μεγάλου μήκους. Από το 1989 ασχολείται επαγγελματικά με το σενάριο και έχει συνεργαστεί σε αρκετές τηλεοπτικές σειρές. Παράλληλα έχει γράψει και έχει σκηνοθετήσει δύο μικρού μήκους ταινίες, ενώ από το 1992 μέχρι σήμερα έχει εκδώσει μυθιστορήματα, διηγήματα και μελέτες.
Από τις εκδόσεις Κέδρος κυκλοφορούν τα βιβλία του Ο δήμιος (1998), Λεξικό των Αρχαίων Ολυμπιακών Αγώνων (2004), Η ωραία Ελένη (2004), Η ζώνη της Αφροδίτης (2004), Ο κόσμος των φανταστικών όντων των αρχαίων Ελλήνων (2005), Οι αυριανοί έρωτες θα είναι οι καλύτεροι (2006), Μικρά πάθη (2008), Οι ιχνηλάτες του σκότους (2010), Έγκλημα στην Αντίπαρο(2015), Ο αρχιβιβλιοθηκάριος και άλλες ιστορίες (2016), το ιστορικό μυθιστόρημα Εφιάλτης - η απολογία (2017) και το Μάρτιο του 2020 το Περί γυναικών και άλλων μυστηρίων.

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΌλα θα πάνε καλά ή και όχι, Meg MesonΟ αρχάγγελος των βράχων, Μένιου ΣακελλαρόπουλουΝυχτοπερπατήματα, Λέιλα ΜότλιΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΣκοτεινή κουκκίδα, Γιάννη ΣμίχεληΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούRock Around... Women!, Γιώργου ΜπιλικάΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Οι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΟ πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου, Άρη ΣφακιανάκηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Καταδύσεις, Κατερίνας ΜαρτζούκουΤο όνειρο του γερακιού, Αλεξάνδρας ΜπελεγράτηΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη