Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Φωνή τέχνης *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Ουδείς εκών κακός * Η πτώση * Η Βεσσαραβία μου: Εργασία για το σπίτι * Άλκηστη * Η γκαλερί των νεκρών * Συνοδός κορυφής * Το σπίτι μόνο * Ψωμί καθάριο * Ζήτα το! * Σκότωσε σαν τον Στίβεν Κινγκ * Όταν το «σαν» μπήκε στη ζωή μας * Της αλός νεύμα * Τα κύματα ** Ποίηση: Σκοτεινή κουκκίδα * Περιγραφές του ανεκπλήρωτου ** Άλλα: Περί ιατρικής Κέλσου ** Νουβέλα: Μπαρτάκοβα... η δωδεκάχρονη πόρνη * Τα σπασμένα κομμάτια μιας αγάπης * Στην άλλη πλευρά του κρεβατιού ** Διηγήματα: Οι επισκέπτες * Συνέβη στη Θεσσαλονίκη ** ΑΛΜΠΟΥΜ ΜΟΥΣΙΚΗΣ: She sleeps to the sound of knives, The boatman on the downs

Η Στέλλα Καλλέ και οι XL: Ιστορίες αγάπης


Τι σας ώθησε να γράψετε αυτό το βιβλίο;
Στέλλα Καλλέ: Αναρωτιόμουν τι χαρακτηριστικά έχει αυτό που ονομάζουμε «μεγάλος έρωτας» και πώς αυτός βιώνεται από την κάθε γυναίκα ξεχωριστά. Έτσι, αποφάσισα να ακουστεί η φωνή διαφόρων γυναικών μέσα από την αφήγηση δικών τους προσωπικών ιστοριών.

Αν θα έπρεπε να το περιγράψετε με μία μόνο λέξη, ποια θα ήταν αυτή;
Σ.Κ.: Συναίσθημα.

Τι θα συμβουλεύατε εκείνον που επρόκειτο να το διαβάσει;
Σ.Κ.: Αν οι αναγνώστες ή οι αναγνώστριες περιμένουν να διαβάσουν ένα Άρλεκιν με ρομαντικές ιστορίες, τότε μάλλον θα τους απογοητεύσω. Η ζωή μας δεν έχει την εξέλιξη μιας ταινίας. Αυτό λοιπόν που θα συμβούλευα σε όσους και όσες διαβάσουν το βιβλίο είναι να αφήσουν την καρδιά τους ελεύθερη να αισθανθεί, αλλά να συναισθανθεί τα προσωπικά διλήμματα της κάθε πρωταγωνίστριας και μέσα από αυτά να νιώσει ποιος τελικά είναι ο δρόμος προς τη λύτρωση.

Αν το βιβλίο σας ήταν/γινόταν ένα κανονικό ταξίδι κάπου στον κόσμο, που θα πηγαίναμε και πόσες μέρες θα κρατούσε;
Σ.Κ.: Το ταξίδι θα διαρκούσε 13 μέρες, όσες είναι και ιστορίες των γυναικών που περιλαμβάνονται στο βιβλίο. Δεν θα φεύγαμε από τη Θεσσαλονίκη, αλλά κάθε μέρα θα τριγυρνούσαμε σε μια διαφορετική γειτονιά της όπου εκεί θα ακούγαμε την αφήγηση της κάθε ηρωίδας. Τα ταξίδια δεν χρειάζεται να είναι μακρινά για να μεταφέρουν τη σκέψη μας πέραν της προσωπικής μας πραγματικότητας.

Κλείστε τη μίνι συνέντευξη με μία φράση/παράγραφο από το βιβλίο.
Σ.Κ.: «Την τρίτη φορά που την χτύπησε η Μαρία θα την ανακαλούσε στη μνήμη της για χρόνια μετά σχεδόν κάθε μέρα. Όχι από πόνο πια, αλλά από πείσμα για τη ζωή. Την χτύπησε τόσο δυνατά που νόμιζε πως της έσπασε το τύμπανο. Έμεινε ώρα πολλή πάνω στο χαλί ελπίζοντας να πάθει απώλεια μνήμης και όχι ακοής. Ναι, ήταν καλύτερα να πάθαινε αμνησία. Γιατί πώς θα ξανακοιτούσε αυτόν τον άνθρωπο στα μάτια...; Πώς θα καταλάβαινε πια πότε το χέρι του θα ερχόταν για άγγιγμα και πότε για... Ποια λέξη έψαχνε;»


Η συλλογή διηγημάτων της Στέλλας Καλλέ, XL: Ιστορίες αγάπης, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ελκυστής. Στο οπισθόφυλλο λέει:
Δεκατρείς γυναίκες αφηγούνται. Δεκατρείς αληθινές ιστορίες. Ιστορίες γυναικών που αγάπησαν και αγαπήθηκαν, που ερωτεύτηκαν και πληγώθηκαν, που άλλοτε έπαιξαν ρόλο πρωταγωνίστριας και άλλοτε κομπάρσου. Ιστορίες για σένα και για μένα. Ιστορίες για τον έρωτα που δεν τιθασεύεται σε λέξεις και γράφει μόνος του όσα έχει να πει.

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
Ψωμί καθάριο, Παναγιώτας ΣμυρλήΤο σπίτι μόνο, Κοραή ΔαμάτηΗ γκαλερί των νεκρών, Κρις ΚάρτερΤης αλός νεύμα, Κωνσταντίας Σκανδάλου-ΚορδολαίμηΤα κύματα, Βιρτζίνια ΓουλφΠεριγραφές του ανεκπλήρωτου, Δημήτρη ΜπαλτάΣαν λουκούμι τριαντάφυλλο, Οικογένεια Καραντίνα, Μικροί και μεγάλοι αναγραμματισμοί και Γυναίκα σημαίνει πόνος
Περί ιατρικής ΚέλσουΣτην άλλη πλευρά του κρεβατιού, Άνθιας Χριστοδούλου-ΘεοφίλουΣυνοδός κορυφής, Μαίρης ΒανδώρουΟι επισκέπτες, Πέτρου ΕυαγγελόπουλουShe sleeps to the sound of knives και The boatman on the downsΜπαρτάκοβα... η δωδεκάχρονη πόρνη, Ελευθερίας ΚαραδήμουΌταν το «σαν» μπήκε στη ζωή μας, Μιχαήλ Ράλλη
Σκοτεινή κουκκίδα, Γιάννη ΣμίχεληΤα σπασμένα κομμάτια μιας αγάπης, Πόπης ΚλειδαράΣκότωσε σαν τον Στίβεν Κινγκ, Δημήτρη ΜαμαλούκαΆλκηστη, Μαρίας ΚέιτζΣυνέβη στη Θεσσαλονίκη (συλλογικό)Η πτώση, Νίκου ΤσουρλάκηΖήτα το!, Μαρίας Καραμπίνη-Ανθούλη