Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι * Όλα θα πάνε καλά ή και όχι * Νυχτοπερπατήματα * Ο πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου * Ο αρχάγγελος των βράχων * Το όνειρο του γερακιού ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα * Σκοτεινή κουκκίδα * Καταδύσεις ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών * Rock Around... Women! ** Παιδικά: Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Όταν έπεσε η μάσκα

Όταν η αλήθεια νίκησε το ψέμα

Κωνσταντίνου Ιωακειμίδη


Μια φορά και έναν καιρό, σε μια ηλιόλουστη χώρα που την λέγανε Ελλάδα, ξέσπασε ένας μεγάλος πόλεμος. Το κακό –το ψέμα– εναντίον του καλού –της αλήθειας. Το κακό είχε απλώσει τα δίχτυα του παντού και προσπαθούσε να πανικοβάλει όλους τους ανθρώπους.
Τους έλεγε ότι θα γίνουν μεγάλοι σεισμοί και δεν θα μείνει τίποτα όρθιο. Τους έλεγε ότι θα έρθει μια βαριά αρρώστια που φάρμακο για γιατρειά δεν θα υπάρχει. Και άλλα πολλά τους έλεγε. Έβγαινε στους δρόμους και φώναζε: «Μην πάτε πουθενά! Μέσα να μείνετε! Να κλειδώσετε καλά τις πόρτες! Έρχεται το τέλος του κόσμου!»
Οι άνθρωποι -που δεν είχαν που να απευθυνθούν- άνοιγαν τις τηλεοράσεις τους και βλέπανε συνέχεια ειδήσεις. Τα νέα ήταν πάντα δυσάρεστα. Τίποτα καλό δεν άκουγαν. Όλο καταστροφές. Πλημμύρες και Τυφώνες. Και πολλές βροχές.
Οι άνθρωποι άρχισαν να κλαίνε. Απογοητεύονταν. Λέγανε ότι δεν υπάρχει καμιά ελπίδα σωτηρίας. Τρέχανε στα σούπερ μάρκετ και αδειάζανε τα ράφια με τα τρόφιμα. Για να έχουν εφόδια. Δεν ξέρανε το μέλλον. Μπροστά στον αόρατο κίνδυνο σκύβανε το κεφάλι.
Μια μέρα η «Δύναμη» πήγε και βρήκε την αλήθεια και της τα είπε όλα. Ότι το ψέμα είχε βαλθεί να κάνει κακό στους πάντες και στα πάντα. «Ραδιόφωνο εσύ δεν ακούς; Ειδήσεις δεν βλέπεις; Το ψέμα έχει εξαπλωθεί παντού! Άντε σήκω να αναλάβεις δράση! Μην χάνεις δευτερόλεπτο! Ο χρόνος τρέχει!» Τότε η αλήθεια ξεκίνησε έναν μεγάλο αγώνα. Αποφάσισε να δώσει μια μεγάλη μάχη για να νικήσει το ψέμα.
Πήγε και βρήκε τους ανθρώπους. Ταξίδεψε σε βουνά και σε νησιά. Τους είπε να μην πιστεύουν το ψέμα γιατί από τη φύση του μόνο ψέματα ξέρει να λέει. «Εμένα να ακούτε! Όλα είναι καλά! Η φύση! Τα ζώα! Ο πλανήτης μας! Μη φοβάστε τίποτα και μην πιστεύετε το ψέμα! Δεν σας κάνει καλό! Πιστέψτε με!»
Οι άνθρωποι την κοίταζαν καλά καλά. Σιγά σιγά όμως πήρανε θάρρος. Ο ένας με την βοήθεια του άλλου δημιούργησαν μια μεγάλη αλυσίδα.
Αποφάσισαν να μη δίνουν σημασία σε όλα αυτά τα ψέματα που τους έλεγε το ψέμα. Εκείνο θύμωσε πολύ. Αλλά ήταν πια αργά. Η αλήθεια είχε νικήσει τη μάχη.
Οι άνθρωποι βγήκαν από τα σπίτια τους και χαμογελαστοί λέγανε «καλημέρα» ο ένας στον άλλον. Αγκαλιάζονταν και φιλιούνταν. Δεν φοβόντουσαν το ψέμα ούτε όλα αυτά που τους έλεγε. Το ψέμα ηττήθηκε. Έφτιαξε μια βαλίτσα και πήγε σε άλλη χώρα. Η Ελλάδα βρήκε πάλι τη ζωντάνια της και το κέφι της. Αρχίσανε τα γλέντια και οι χοροί.
Και ζήσανε αυτοί καλά και εμείς καλύτερα.


Κωνσταντίνος Ιωακειμίδης
Συμμετοχή στον 1ο Διαγωνισμό Παραμυθιού koukidaki

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΌλα θα πάνε καλά ή και όχι, Meg MesonΟ αρχάγγελος των βράχων, Μένιου ΣακελλαρόπουλουΝυχτοπερπατήματα, Λέιλα ΜότλιΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΣκοτεινή κουκκίδα, Γιάννη ΣμίχεληΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούRock Around... Women!, Γιώργου ΜπιλικάΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Οι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΟ πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου, Άρη ΣφακιανάκηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Καταδύσεις, Κατερίνας ΜαρτζούκουΤο όνειρο του γερακιού, Αλεξάνδρας ΜπελεγράτηΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη