Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Ματωμένος Δούναβης * Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών ** Παιδικά: Τα βάσανα του Τεό και της Λέας * Η μάγισσα Θερμουέλα σε κρίση * Η λέσχη των φαντασμάτων * Το μαγικό καράβι των Χριστουγέννων * Ο αστερισμός των παραμυθιών * Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Πορσελάνινες κούκλες * Το δικό μου παιδί * Όταν έπεσε η μάσκα

Η Γιώτα Μπατιστάτου και Το δώρο της ζωής

Από το εξώφυλλο του μυθιστορήματος της Γιώτας Μπατιστάτου, Το δώρο της ζωής, και φωτογραφία της ίδιας

Πώς σας ήρθε η ιδέα;
Γιώτα Μπατιστάτου: Η ιδέα στην πιο πρώιμη μορφή της μου ήρθε πριν από τέσσερα χρόνια, που ήθελα να γράψω μια ρομαντική ιστορία. Δούλευα στο μυαλό την ιδέα μου μέχρι να με ενθουσιάζει, και τότε ξεκίνησα τη συγγραφή. Η ιδέα που με ενθουσίασε ήταν να δημιουργήσω τελικά μια ρομαντική ιστορία μέσα από την οποία ο αναγνώστης θα βιώνει όμορφα συναισθήματα και θα μπορεί να βελτιώσει τη ζωή του μέσα από ιδέες που συζητούν οι χαρακτήρες.

Πού γράψατε το βιβλίο σας;
Γ.Μ.: Το βιβλίο μου το έγραψα στον Πόρο Κεφαλλονιάς. Έγραφα στο σπίτι κάθε μεσημέρι και βράδυ ενώ ο ενός έτους τότε γιος μου κοιμόταν. Είχα λοιπόν την καλύτερη συντροφιά!

Πόσο χρόνο σας πήρε η συγγραφή;
Γ.Μ.: Η πρώτη γραφή του βιβλίου μου μου πήρε τρεις μήνες! Μετά φυσικά το διάβασα αμέτρητες φορές και διόρθωνα ό,τι χρειαζόταν. Μερικές φορές πραγματικά έγραφα σε πολύ γρήγορους ρυθμούς και απρόσκοπτα και αυτό γιατί δούλευα την ιστορία και τις ιδέες που υπάρχουν στο βιβλίο για τρία ολόκληρα χρόνια μέχρι να το ξεκινήσω. Ήξερα λοιπόν καλά τι ήθελα να πω.

Πώς θα χαρακτηρίζατε το βιβλίο σας με δυο λόγια;
Γ.Μ.: Μυθιστόρημα αυτοβελτίωσης.

Θέλετε να μας δώσετε μια περιγραφή;
Γ.Μ.: Η ιστορία ξεκινά με τον Ορέστη που περνά μια δύσκολη κατάσταση στη ζωή του, η οποία περιλαμβάνει δυσκολίες που μπορεί να περνούν και πολλοί από τους αναγνώστες, όπως οικονομικό πρόβλημα, προδοσία από σύντροφο, απώλεια συγγενών, ανεργία και πρόβλημα υγείας αφού έχει κάταγμα στο πόδι. Όλα αυτά μαζί έχουν δημιουργήσει μια ζοφερή περίοδο στη ζωή του και εκείνη είναι η στιγμή που θα εμφανιστεί στην πόρτα του σπιτιού του μια κοπέλα με εντελώς διαφορετική αντίληψη των πραγμάτων από εκείνον και μένει να δούμε αν ο Ορέστης θα της επιτρέψει να του δείξει ότι η ζωή δεν περιλαμβάνει μόνο σκοτάδι, αλλά και άπλετο φως!

Τι αγαπήσατε περισσότερο σε αυτό το βιβλίο;
Γ.Μ.: Αυτό που αγαπώ περισσότερο στο βιβλίο μου είναι ότι ο αναγνώστης διαβάζοντάς το μπορεί να δει τα προβλήματα της ζωής του από άλλη οπτική γωνία και να παρακινηθεί να βελτιώσει τον εαυτό του σε κάθε τομέα.

Ποιος είναι ο πιο αγαπημένος σας ήρωας και γιατί;
Γ.Μ.: Αγαπημένη μου είναι η κοπέλα γιατί είναι εκείνη που εκφράζει όλα όσα θέλω να μεταφέρω στους αναγνώστες μου.

Τι προσφέρει αυτό το βιβλίο στον αναγνώστη, βιβλιόφιλο ή βιβλιοφάγο;
Γ.Μ.: Θετική ενέργεια. Ελπίζω μέσα από την καρδιά μου ο αναγνώστης μόλις διαβάσει το βιβλίο μου να νιώσει έστω και λίγο πιο όμορφα σε σχέση με τη ζωή και τον εαυτό του από πριν. Αυτό για εμένα θα είναι πραγματική επιτυχία!

Ποια είναι η μεγαλύτερη αγωνία σας;
Γ.Μ.: Έχω μεγάλη αγωνία για τις πρώτες γνώμες που θα ακούσω, μιας και πέρα από τον εκδότη μου κανένας άλλος δεν είχε διαβάσει το βιβλίο μου πριν την έκδοση.

Φοβάστε…
Γ.Μ.: ...τη ζηλοφθονία και τον εγωισμό.

Αγαπάτε…
Γ.Μ.: Την οικογένειά μου, τη συγγραφή, το διάβασμα, τη γυμναστική και τις βόλτες στη φύση!

Ελπίζετε…
Γ.Μ.: Ότι κάποια μέρα οι άνθρωποι θα αρχίσουμε να ενδιαφερόμαστε ειλικρινά ο ένας για τον άλλον, θα χαιρόμαστε ο ένας για τη χαρά του άλλου και θα μας νοιάζει να χαμογελούν όλοι, γιατί είμαστε όλοι σημαντικοί.

Θέλετε…
Γ.Μ.: Να αποκτήσουμε όλοι οι ενήλικες την αγνότητα των παιδιών. Ο κόσμος μας θα ήταν ένας αληθινός παράδεισος.

Ποιοι αναγνώστες θα λατρέψουν αυτό το βιβλίο;
Γ.Μ.: Όσοι περνούν κάποια δυσκολία και έχουν ανάγκη από ενθάρρυνση.

Γιατί πρέπει να το διαβάσουμε;
Γ.Μ.: Γιατί κρύβει μέσα ιδέες και συνήθειες που αν υιοθετήσετε μπορούν να αλλάξουν τη ζωή σας.

Γιατί δεν πρέπει;
Γ.Μ.: Βλάπτει σοβαρά τον αρνητικό τρόπο σκέψης!

Πού/πώς μπορούμε να βρούμε το βιβλίο σας;
Γ.Μ.: Θα το προμηθευτείτε από όλα τα βιβλιοπωλεία της Ελλάδας, αλλά και από τις Εκδόσεις Ελκυστής με ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ στα τηλέφωνα 2314037484 ή 6977853682. Ακόμη, μπορείτε να το παραγγείλετε στην Κύπρο καλώντας στο τηλέφωνο 99326813 (D.E.S. Bookworld). Επίσης, είναι διαθέσιμο και στο ηλεκτρονικό κατάστημα των Εκδόσεων Ελκυστής.

Πού μπορούμε να βρούμε εσάς;
Γ.Μ.: Στη σελίδα μου στο facebook με το όνομα Γιώτα Μπατιστάτου και στο instagram στο προφίλ giotabatistatou_author, καθώς και στο e-mail: giota.batistatou@gmail.com

Ποιο χρώμα του ταιριάζει;
Γ.Μ.: Το άσπρο, γιατί έρχεται σε αντίθεση με καθετί μαύρο και έχει μια θετική αύρα όπως το λευκό φως που χαρίζει διαύγεια και μας βοηθάει να απαλλαγούμε από τις αρνητικές σκέψεις και τους παράλογους φόβους.

Ποια μουσική;
Γ.Μ.: Η κλασική μουσική που ηρεμεί τον νου και μας γαληνεύει.

Ποιο άρωμα;
Γ.Μ.: Το αγαπημένο του κάθε αναγνώστη, όποιο τον κάνει να νιώθει ηρεμία.

Ποιο συναίσθημα;
Γ.Μ.: Η αγάπη.

Αν δεν ήσασταν συγγραφέας τι θα μπορούσατε να είστε;
Γ.Μ.: Δε θα με ευχαριστούσε τίποτα άλλο όσο η συγγραφή!

Ποιον συγγραφέα διαβάζετε ανελλιπώς;
Γ.Μ.: Τον Ρόμπιν Σάρμα.

Σας έχει επηρεάσει άλλος συγγραφέας στον τρόπο που γράφετε ή σκέφτεστε ή ζείτε; Ποιος/ποιο βιβλίο;
Γ.Μ.: Ξεκίνησα με ενθουσιασμό το βιβλίο μου και βελτιώθηκα και σε άλλους τομείς της ζωής μου μετά την ανάγνωση του βιβλίου «Ο μοναχός που πούλησε τη Φερράρι του» του Ρόμπιν Σάρμα. Μέχρι τότε δεν είχα αρκετή πίστη στις δυνατότητές μου, μετά από αυτό το βιβλίο όμως ξύπνησε μέσα μου η ελπίδα και το ίδιο εύχομαι να νιώσουν και οι δικοί μου αναγνώστες με το δικό μου βιβλίο.

Οι ήρωές σας μπορούν να σας κατευθύνουν ή εσείς και μόνο ορίζετε την συνέχεια και τις τύχες τους;
Γ.Μ.: Μπορούν να με κατευθύνουν. Πιστεύω ότι όταν ένα βιβλίο γράφεται με ενθουσιασμό από κάποιον που αγαπά τη συγγραφή, οι ήρωες λένε οι ίδιοι την ιστορία τους στους συγγραφείς.

Τι χρειάζεται κάποιος για να γράψει; Φαντασία ή εμπειρία;
Γ.Μ.: Αγάπη για τη συγγραφή και φαντασία. Ακόμα και χωρίς εμπειρία (ούτε εγώ είχα), αν η συγγραφή είναι κάτι που σε γεμίζει, όλα τα άλλα θα έρθουν.

Τι καθορίζει την επιτυχία σε ένα βιβλίο;
Γ.Μ.: Πρέπει το βιβλίο να μιλά στην καρδιά των αναγνωστών και να τους ξυπνά όμορφα συναισθήματα. Για εκείνους γράφουμε, πρέπει να νιώθουν σημαντικοί και να τους κάνουμε καλό μέσα από τα βιβλία.

Τι την αποτυχία;
Γ.Μ.: Πιστεύω ότι αν κάποιος γράφει με μοναδικό σκοπό να γίνει γνωστός ή να βγάλει χρήματα, τότε το αποτέλεσμα δε θα έχει επιτυχία και δε θα αγαπηθεί. Αν γράφεις με την καρδιά σου και επειδή το αγαπάς, τότε ακόμα και αν το βιβλίο δε γίνει ευπώλητο, μπορεί να αγαπηθεί και ακόμα κι αν αγαπηθεί από λίγους μόνο, είναι επιτυχία.

Ποιον τίτλο βάζετε στο βιβλίο της ζωής σας;
Γ.Μ.: Τον ίδιο με του βιβλίου μου. Το δώρο της ζωής, γιατί η ζωή είναι δώρο και πιστεύω ότι έτσι πρέπει να τη βλέπουμε.

Το δώρο της ζωής, Γιώτα Μπατιστάτου

Η Γιώτα Μπατιστάτου απαντά το ερωτηματολόγιο Ριντ Φερστ για το μυθιστόρημά της, Το δώρο της ζωής, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ελκυστής. Στην περίληψη λέει:
Ο Ορέστης βρίσκεται καθηλωμένος στον καναπέ του σπιτιού του με σπασμένο πόδι, ολομόναχος. Έχει πέσει θύμα της εκδικητικότητας μιας πρώην συντρόφου με αποτέλεσμα να χάσει και τη δουλειά του. Δεν έχει συγγενείς ούτε κανέναν άλλο να τον βοηθήσει. Εκεί που νιώθει ανήμπορος και βλέπει με θλίψη τη μια ατυχία να διαδέχεται την άλλη, του χτυπά την πόρτα μια πανέμορφη κοπέλα, η οποία μένει στο δίπλα διαμέρισμα. Θα καταφέρει μία γλυκιά και αισιόδοξη ύπαρξη να τον κάνει να αλλάξει την πορεία της ζωής του; Η κοπέλα θεωρεί ότι κατέχει όλα όσα χρειάζονται για να τον βοηθήσει να μετατρέψει τη ζωή του σε ένα θαύμα! Αρκεί να την αφήσει να του δείξει τον τρόπο, να του αποκαλύψει ένα πανέμορφο δώρο… ΤΟ ΔΩΡΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ!

Η Γιώτα Μπατιστάτου γεννήθηκε στην Κεφαλλονιά το 1993. Σπούδασε Κλασική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Πατρών και έχει παρακολουθήσει σειρές μαθημάτων σχετικά με τη δημιουργική γραφή και το life coaching. Αγαπούσε τα βιβλία και το διάβασμα από μικρή ηλικία και μεγαλώνοντας ανακάλυψε ότι αγαπά εξίσου και τη συγγραφή. «Το Δώρο της Ζωής» από τις εκδόσεις Ελκυστής είναι το πρώτο της βιβλίο.

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΤο μαγικό καράβι των Χριστουγέννων, Θάνου ΚωστάκηΗ λέσχη των φαντασμάτων, Κυριακής ΑκριτίδουΟ αστερισμός των παραμυθιών, Λίτσας ΚαποπούλουΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΗ μάγισσα Θερμουέλα σε κρίση, Χριστόφορου ΧριστοφόρουΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούΠορσελάνινες κούκλες, Δέσποινας ΔιομήδουςΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Το δικό μου παιδί!, Γιώργου ΓουλτίδηΟι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου, Ελένης ΦωτάκηΟι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί, Κωνσταντίνου ΤζίμαΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη