Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ e-books ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο –παρακολουθείτε όλα τα είδη– ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθοπλασίες: Η εφημερίδα της λέσχης των φαντασμάτων * Στο Camping: Πυρ, γυνή και θάλασσα * Ο άνεμος χορεύει ανάμεσα στις καλαμιές * Πέρα από το σύμπαν των χρωμάτων * Προς ομοίωσιν: Η Ερημούπολη των ονείρων, Μέρος 1ο * Η πρώτη συνάντηση * Το νησί και ο τελευταίος τουρίστας * Μια χαραμάδα στο όνειρο * Το μυστικό της αθανασίας * Το αμπέλι της θάλασσας * Οκτώ νέοι τίτλοι από τις εκδόσεις Ελκυστής * Η Αγάπη στο διαδίκτυο * Και τα σημάδια πού είναι; ** Πεζογραφίες: Ταμπουίνος * Η κοινοτοπία της βίας ** Αφηγήματα: Πεζοπορία στις νεφέλες ** Ποίηση: Ανθρακωρύχοι ψυχών

Καταφυγή


Όλοι οι άνθρωποι, γυρεύουνε την καταφυγή τους. Εκείνη την μικρή, ή μεγάλη, απόδραση απ’ την ένταση, το στρες και τις έγνοιες ώστε να επιτυγχάνεται η ποθητή εσωτερική ισορροπία. Άλλοτε είναι εφικτό, και άλλοτε όχι.

Ο Πέτρος όμως, διεκδικούσε άτυπα την επιτυχημένη επιλογή. Που δεν ήταν άλλη απ’ το τζόκινγκ, στο άλσος που συνόρευε με την πολυκατοικία που διέμενε. Γι’ αυτόν ήταν ό,τι καλύτερο να αθλείται με αυτόν τον τρόπο, ειδικότερα μέσα στο Σαββατοκύριακο. Χαλάρωνε και άδειαζε ταυτόχρονα το μυαλό απ’ τις έγνοιες. Αυτές τις σκέψεις που κατατρέχουνε έναν άνθρωπο και είναι ικανές να τον φθείρουνε.

Η ησυχία του τοπίου ήταν σχεδόν ευεργετική και δεν την άλλαζε για τίποτα στον κόσμο. Ιδιαίτερα τώρα που άρχιζε πλέον, λόγω της άνοιξης, να βελτιώνεται ο καιρός.



Τα χρονογραφήματα του Νίκου συνοδεύουν κολάζ από έργα της Elinore Schnurr.