Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι * Όλα θα πάνε καλά ή και όχι * Νυχτοπερπατήματα * Ο πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου * Ο αρχάγγελος των βράχων * Το όνειρο του γερακιού ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα * Σκοτεινή κουκκίδα * Καταδύσεις ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών * Rock Around... Women! ** Παιδικά: Η λέσχη των φαντασμάτων * Το μαγικό καράβι των Χριστουγέννων * Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Το δικό μου παιδί * Όταν έπεσε η μάσκα

Λίνος ο Δρακουλίνος

Λίνος ο Δρακουλίνος, Μαρίνα Φραγκεσκίδου

Θέλω να σας μιλήσω για τον Λίνο τον Δρακουλίνο. Τον έχετε ακουστά; Αν όχι, θα σας πω εγώ.

Μια φορά και έναν καιρό, στη χώρα των Δράκων, βγήκε από ένα κατακόκκινο αυγό (πολύ περίεργο, γιατί κανονικά όλα τα αυγά είναι άσπρα με καφέ κηλίδες) μωράκι που όλοι το φώναζαν Δρακουλίνο. Όταν μεγάλωσε, μαζί με άλλους νεαρούς δράκους, έπρεπε να περάσει από μια δοκιμασία. Έπρεπε να δείξει ότι μπορεί να βγάλει φωτιά από το στόμα του όπως όλοι οι ενήλικες δράκοι. Όταν έφτασε η σειρά του, πήρε μια βαθιά ανάσα, άνοιξε το στόμα του και... Δυστυχώς δεν τα κατάφερε.
Ο Σοφός Δράκος Ξερόλας του είπε ότι δεν μπορεί να ζει πια μαζί τους και ότι έπρεπε να φύγει μακριά.

Την συνέχεια δεν θα σας την πω. Θα σας πω όμως ότι με αυτή την ιστορία συγκινήθηκα πολύ. Όταν το πρωτοδιαβάσαμε, στο σημείο που ο Σοφός Δράκος Ξερόλας διώχνει τον Δρακουλίνο και εκείνος φεύγει μακριά από την οικογένειά του, ο πιτσιρικάς μου έβαλε τα κλάματα. Τον άφησα να μου πει ακριβώς πώς νιώθει (ευκαιρία για έκφραση συναισθημάτων) και στη συνέχεια έκατσε με αγωνία να μάθει τι γίνεται παρακάτω.

Ο Λίνος ο Δρακουλίνος ξεκινά να ανακαλύψει τον κόσμο και τον εαυτό του. Θέλει να μάθει τι είναι αυτό που τον κάνει να είναι διαφορετικός από τους άλλους δράκους και γιατί λένε ότι δεν ταιριάζει με αυτούς. Στο δρόμο του θα συναντήσει πλάσματα που και αυτά έχουν κάτι το διαφορετικό και θα τον συντροφεύσουν στην σημαντικότερη περιπέτεια της ζωής του.

Με την ιστορία αυτή, η Μαρίνα Φραγκεσκίδου, θίγει την διαφορετικότητα, το κανονικό και το μη κανονικό (όπως το εννοούμε εμείς επειδή έτσι είναι καθορισμένο από τους πολλούς), την αγάπη, τη φιλία, την εμπιστοσύνη και την αυτοπεποίθηση. Στο οπισθόφυλλο αναφέρει χαρακτηριστικά: «…η διαφορετικότητα έχει πάντα θέση στις καρδιές όσων ξέρουν ν’ αγαπούν αληθινά… Το μόνο που χρειάζεται είναι λίγη αγάπη, πολλή πίστη, απεριόριστη φιλία και μια σταλιά εμπιστοσύνη στον εαυτό μας».

Θέλω επίσης να σας πω και κάποιες φράσεις που τις αγάπησα:

«Αν έχεις ένα φίλο, αλλάζει χρώμα και ο ουρανός».

«Σαν θέλει κάτι η καρδιά, τα "θέλω" γίνονται αληθινά».

«Η αγάπη η αληθινή, όλα τα "θέλω" τα μπορεί».

Προτεινόμενες ηλικίες, από ό,τι είδα, λένε ότι είναι για 6-9 ετών. Ο δικός μου πιτσιρικάς που είναι 4 ετών και 9 μηνών, μια χαρά το κατάλαβε. Αγάπησε πολύ αυτό το μικρό δρακάκι και μου ζητάει συχνά να το διαβάζουμε. Είναι μια πολύ διδακτική ιστορία και σας την προτείνω ανεπιφύλακτα.



Το παιδικό παραμύθι της Μαρίνας Φραγκεσκίδου, «Λίνος ο Δρακουλίνος», βασισμένο σε μια ιστορία της Ναταλίας Χαλκιοπούλου και σε εικονογράφηση Νίκης Λεωνίδου, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πνοή.

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΌλα θα πάνε καλά ή και όχι, Meg MesonΟ αρχάγγελος των βράχων, Μένιου ΣακελλαρόπουλουΝυχτοπερπατήματα, Λέιλα ΜότλιΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΣκοτεινή κουκκίδα, Γιάννη ΣμίχεληΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούRock Around... Women!, Γιώργου ΜπιλικάΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Οι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΟ πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου, Άρη ΣφακιανάκηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Καταδύσεις, Κατερίνας ΜαρτζούκουΤο όνειρο του γερακιού, Αλεξάνδρας ΜπελεγράτηΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη