Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι * Όλα θα πάνε καλά ή και όχι * Νυχτοπερπατήματα * Ο πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου * Ο αρχάγγελος των βράχων * Το όνειρο του γερακιού ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα * Σκοτεινή κουκκίδα * Καταδύσεις ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών * Rock Around... Women! ** Παιδικά: Η λέσχη των φαντασμάτων * Το μαγικό καράβι των Χριστουγέννων * Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Όταν έπεσε η μάσκα

Οι The BitterSweet και το Numbers

Το αθηναϊκό συγκρότημα που μετρά ήδη δεκατέσσερα χρόνια μουσικής πορείας παρουσιάζει το Numbers, το πρώτο single-video clip του επερχόμενου lp September.

The BitterSweet

Πώς ξεκίνησε το μουσικό ταξίδι;
Νικόλας Αλαβάνος: Τον Ιούλιο του 2007 στην Αθήνα, ίδρυσα το πρώτο line-up της μπάντας και μας έδωσα το όνομα The BitterSweet εν όψει κάποιων ζωντανών εμφανίσεών μας στην Τήνο.

Από πού εμπνέεστε; Τι πυροδοτεί τη δημιουργικότητά σας;
Ν.Α.: Από οτιδήποτε. Έναν περίπατο, έντονα συναισθήματα, μια φευγαλέα σκέψη ή και την επικαιρότητα.

Αν δεν υπήρχε η μουσική στη ζωή σας, τι θα μπορούσε να την αντικαταστήσει; Με τι θα είχατε ασχοληθεί αν δεν είχατε τη μουσική;
Ν.Α.: Προσωπικώς ή θα σχεδίαζα κόμικς ή θα συνέγραφα ή θα είχα γίνει μουσικός δημοσιογράφος. Πάλι η μουσική στη μέση! Μια καριέρα στο τένις που αγαπούσα φάνηκε νωρίς ότι θα έληγε άδοξα… (γελάει)

Πείτε μας δυο λόγια για τη νέα σας δουλειά.
The BitterSweet: Θα ονομάζεται September, θα είναι μάλλον self-release και θέλουμε πολύ να εκδοθεί τον Σεπτέμβρη του 2021! Θέλουμε να είναι άμεσο, προσιτό και αισιόδοξο. Ανθρώπινο.

Αν έπρεπε να τη/το χαρακτηρίσετε με μια λέξη ή με μια φράση, ποια θα ήταν αυτή;
The BitterSweet: Άμεση.

Μοιραστείτε τους στόχους, τα όνειρά σας.
The BitterSweet: Πρωτίστως να ξαναγίνουμε κανονικοί μουσικοί. Να βγούμε έξω, να κάνουμε live. Στόχος μεγάλος να εκδοθεί το 3ο μας lp September φέτος. Και φυσικά να αγκαλιαστεί από τον κόσμο.

Στείλτε το μήνυμά σας στον κόσμο...
The BitterSweet: Keep on dreaming, keep on rocking!

The BitterSweet, Numbers

Click to music:

Bio:
Οι The BitterSweet δημιουργήθηκαν το 2007 από τον Νικόλα Αλαβάνο, ο οποίος υπογράφει τους στίχους και τη μουσική. Ύστερα από διάφορες ανακατατάξεις και αλλαγές μελών, το σχήμα αποκρυσταλλώθηκε με την τωρινή του σύνθεση μέσα στο 2019 . Τον Ιούλιο του 2012 κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο άλμπουμ τους "Dancing In The Zoo" (διανομή MINOS-ΕΜΙ) το οποίο καλωσορίστηκε με θερμότατες κριτικές από τον μουσικό τύπο, σκαρφάλωσε στα charts και παίχτηκε από ραδιοσταθμούς και το τότε MTV Greece σταθερά. Το Νοέμβρη του 2018 κυκλοφόρησε το νέο single-video clip τους "I Like Walking", προπομπός του δεύτερου album "The Age Of New Delirium" (Ikaros Records) που κυκλοφόρησε ιντερνετικά στις 18/12 του 2018 και σε φυσική μορφή βινυλίου στις 12/6/2019. Έχει ήδη ανέβει στις ψηλότερες θέσεις των λιστών των Ελληνικών Indie Rock Sites και έχει αναμεταδοθεί από τον Alpha Radio 98.9, τον Pepper 96.6, Στο Κόκκινο 105.5, τον Ng Radio και ιντερνετικούς σταθμούς στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα κ.ά. Αυτή την περίοδο βρίσκονται στο Studio 222 ηχογραφώντας το τρίτο Lp τους "September". Στις 8/3/2021 κυκλοφόρησε το "Numbers", πρώτο single/video-clip από το επερχόμενο album. Σε σκηνοθεσία Διονύση Κούτση και με πρωταγωνίστρια την Ίριδα Παπουτσή, έχει κάνει ήδη μεγάλη αίσθηση.
Με άξονα την βρετανική ψυχεδέλεια και με βασικές επιρροές από τη pop-rock σκηνή των 60's, την prog των 70's, αλλά και την indie των 90's, τα μουσικά δημιουργήματα των The BitterSweet ξεδιπλώνουν μία μουσική κόντρα ανάμεσα στην αδρεναλίνη του ροκ εν ρολ, αλλά και την ποπ τραγουδοποιία. Στόχος των The BitterSweet είναι η διαρκής μουσική αναζήτηση με άξονα την πρωτοτυπία της ποπ-ροκ μουσικής του 20ού αιώνα και κινητήριο δύναμη την αγάπη για τη συγκεκριμένη μουσική και την εξέλιξη της μέσα στα χρόνια.
Έχουν συμμετάσχει σε μεγάλα φεστιβάλ και αμέτρητες συναυλίες σε όλη την Ελλάδα, αποκορύφωμα των οποίων υπήρξαν το άνοιγμα του Ejekt Festival το 2013, η συμμετοχή τους στο Φεστιβάλ Άρδα το 2014, στο Φεστιβάλ Ρεματιάς το 2015 και στο European Music Day Festival το 2016 και το Φεστιβάλ Ρεματιάς Χαλανδρίου του 2019. Ένα σετ συναυλιών για την προώθηση του September έχει προγραμματιστεί, βασιζόμενο στις πρόσφατες αλλαγές και στους περιορισμούς εξ αιτίας της πανδημίας covid-19.

Οι The BitterSweet είναι οι:
Νικόλας Αλαβάνος - Μουσική, στίχοι, φωνή, κιθάρες
Κωνσταντίνος Κοντονίκας - Μπάσο
Αντώνης Γκούφας - Κιθάρες
Κώστας Μέξης - Πλήκτρα, πιάνο
Χρήστος Ζελελίδης - Τύμπανα

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΌλα θα πάνε καλά ή και όχι, Meg MesonΟ αρχάγγελος των βράχων, Μένιου ΣακελλαρόπουλουΝυχτοπερπατήματα, Λέιλα ΜότλιΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΣκοτεινή κουκκίδα, Γιάννη ΣμίχεληΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούRock Around... Women!, Γιώργου ΜπιλικάΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Οι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΟ πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου, Άρη ΣφακιανάκηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Καταδύσεις, Κατερίνας ΜαρτζούκουΤο όνειρο του γερακιού, Αλεξάνδρας ΜπελεγράτηΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη