Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα * Σκοτεινή κουκκίδα ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών ** Παιδικά: Η μάγισσα Θερμουέλα σε κρίση * Η λέσχη των φαντασμάτων * Το μαγικό καράβι των Χριστουγέννων * Ο αστερισμός των παραμυθιών * Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Πορσελάνινες κούκλες * Το δικό μου παιδί * Όταν έπεσε η μάσκα

Η Μαριλένα Παππά, Η πριγκίπισσα Ψαροκοκκαλού & ο βυθός της αγένειας

Από το εξώφυλλο του παραμυθιού της Μαριλένας Παππά, Η πριγκίπισσα Ψαροκοκκαλού & ο βυθός της αγένειας, και φωτογραφία της ίδιας

Τι σας ώθησε να γράψετε αυτό το βιβλίο;
Μαριλένα Παππά: Μετά από ένα αρκετά σκοτεινό και υπεραναλυτικό βιβλίο (Το τελευταίο εμπόδιο, εκδ. Βακχικόν), είχα την ανάγκη να μιλήσω πάλι με τους αναγνώστες που αγαπώ περισσότερο απ’ όλους! Ήθελα να επιστρέψω με ένα παιδικό βιβλίο που θα ενθαρρύνει την εκπαίδευση μέσα από ένα μαγικό ταξίδι. Η Ψαροκοκκαλού & ο βυθός της αγένειας είναι μία διασκεδαστική ιστορία που προσκαλεί τα παιδιά να ανακαλύψουν την αξία της ευγένειας, του σεβασμού και της φιλίας. Στα γαλάζια νερά του βυθού μπλέκονται τα γέλια της Ψαροκοκκαλούς, με τις μπουρμπουλήθρες από τα κουτσομουράκια, το μελάνι από τα χταπόδια κι όλα μαζί σχηματίζουν τη λέξη «Ευχαριστώ».

Αν θα έπρεπε να το περιγράψετε με μία μόνο λέξη, ποια θα ήταν αυτή;
Μ.Π.: Ανέμελο!

Τι θα συμβουλεύατε εκείνον που επρόκειτο να το διαβάσει;
Μ.Π.: Να αφεθεί στα νερά του γαλάζια νερά του βυθού μου.

Αν το βιβλίο σας ήταν/γινόταν ένα κανονικό ταξίδι κάπου στον κόσμο, που θα πηγαίναμε και πόσες μέρες θα κρατούσε;
Μ.Π.: Θα κρατούσε μια ζωή και θα ήταν μια ζωή γεμάτη γέλια, ευτυχία και παιχνίδι! Μέσα μου βαθιά πιστεύω ότι υπάρχει. Ακόμα κι όταν δεν τη βρίσκω έχω πάντα τη δυνατότητα να επιστρέψω στον ύφαλο του βασιλιά Σφυροκέφαλου.

Κλείστε τη μίνι συνέντευξη με μία φράση/παράγραφο από το βιβλίο.
Μ.Π.:
Τη Δευτέρα η Ψαροκοκκαλού επισκέφθηκε το πτερυγομμωτήριο για να ισιώσει τα λέπια της. Κι ενώ περίμενε στον καναπέ για να έρθει η σειρά της, άκουσε τη Δεσποινίδα Πεσκανδρί να λέει στην κυρία Ψαριανή:
-Εδώ είναι η σειρά μου. Κάνει πιο 'κει.
-Εγώ πιο 'κει είμαι, δε φταίω εγώ αν καταβροχθίζεις δυο-δυο τα χταποδάκια και πιάνεις δύο θέσεις!
Η Ψαροκοκκαλού τους φώναξε:
-Σας παρακαλώ, κάντε ησυχία. Όλοι θα εξυπηρετηθούμε.
-Ποιος σου μίλησε εσένα νιάνιαρο, είπε η Δεσποινίς Πεσκανδρί.
Η Ψαροκοκκαλού έμεινε άφωνη! Η Δεσποινίς Πεσκανδρί ποτέ δεν της είχε μιλήσει έτσι. Άκου νιάνιαρο, κοτζάμ γοργόνα 8 χρονών! Αντί να της πουν κι ευχαριστώ, τη βρίζουν κι από πάνω! Έτσι ακριβώς συνεχίστηκε όλη η εβδομάδα. Τσακωμοί και αγένεια στον Φυκιοπώλη την Τρίτη, στο Πλαγκτοπωλείο την Τετάρτη, στο Σούσι-μάρκετ την Πέμπτη, στο Σχολείο θαλασσινών την Παρασκευή! Στο τέλος της εβδομάδας όλοι είχαν τσακωθεί με όλους! Στη Χώρα βασίλευε η αγένεια κι ο βυθός είχε ερημώσει, αφού κανείς δεν είχε όρεξη να δει τον άλλον! Στα ψέματα φυσικά!

Η πριγκίπισσα Ψαροκοκκαλού & ο βυθός της αγένειας, Μαριλένα Παππά

Η Μαριλένα Παππά σε μια μικρή συνέντευξη μεγάλων βιβλιοταξιδιών μιλάει για το παιδικό της βιβλίο, Η πριγκίπισσα Ψαροκοκκαλού & ο βυθός της αγένειας, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Bookstars. Στην περίληψη διαβάζουμε:
Κάποτε σ’ ένα μακρινό βασίλειο του βυθού ζούσε μία μικρή κακότροπη πριγκίπισσα. Η μικρή Ψαροκοκκαλού, κόρη του βασιλιά Σφυροκέφαλου, φερόταν πολύ άσχημα σε όλα τα ψάρια και τα πλάσματα της θάλασσας. Συνήθιζε να φτύνει πάνω στα κοράλλια, να μιλάει κακά στα κουτσομουράκια και να κοροϊδεύει τις τσιπούρες για την ασχήμια τους. Το χειρότερο απ’ όλα όμως ήταν ότι δεν έλεγε ποτέ ευχαριστώ. Μέχρι τη μέρα που ο μπαμπάς της αποφάσισε να της δώσει ένα καλό μάθημα.

Η πριγκίπισσα Ψαροκοκκαλού & ο βυθός της αγένειας, Μαριλένα Παππά

Η συγγραφέας, μέσα από μία διασκεδαστική ιστορία, προσκαλεί τα παιδιά να ανακαλύψουν την αξία της ευγένειας, του σεβασμού και της φιλίας, και με extra συνοδευτικό υλικό για παιδιά, γονείς και δασκάλους το οποίο μάλιστα διατίθεται δωρεάν: διαβάστε ή κατεβάστε το βιβλίο δραστηριοτήτων και το βιβλίο για εκπαιδευτικούς και κηδεμόνες για να έχετε την ολοκληρωμένη εμπειρία.

Η Μαριλένα Παππά γεννήθηκε στην Αθήνα το 1988, σπούδασε Δημόσια Διοίκηση στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Επικοινωνία και Δημοσιογραφία, και εργάζεται στον χώρο της επικοινωνίας τα τελευταία χρόνια. Έχει εκδώσει ποιητικές συλλογές, νουβέλες, διηγήματα και βιβλία για παιδιά. Το βιβλίο της «Ο πλανήτης που χαμογελά» κυκλοφόρησε το 2021 στα Αγγλικά, ενώ έχει διασκευαστεί και ως θεατρικό έργο.

Περισσότερα από/για τη Μαριλένα Παππά:

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΤο μαγικό καράβι των Χριστουγέννων, Θάνου ΚωστάκηΗ λέσχη των φαντασμάτων, Κυριακής ΑκριτίδουΟ αστερισμός των παραμυθιών, Λίτσας ΚαποπούλουΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΣκοτεινή κουκκίδα, Γιάννη ΣμίχεληΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούΠορσελάνινες κούκλες, Δέσποινας ΔιομήδουςΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Το δικό μου παιδί!, Γιώργου ΓουλτίδηΟι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου, Ελένης ΦωτάκηΟι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί, Κωνσταντίνου ΤζίμαΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη