Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** 1ος Διαγωνισμός Παραμυθιού koukidaki: Το διαγωνιστικό κομμάτι έχει ολοκληρωθεί και έχουν ανακοινωθεί οι νικητές. Έρχονται νεότερα για την έκδοση! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμς ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις προγραμματισμένες ημερομηνίες των κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Ο δρόμος με τα χίλια χρώματα * Σκιές στις ράγες τα ταξίδια μας * Το χέρι του Θεού * Μάτια γεμάτα ενοχή * Αθώα ενοχή * #foodporn * Γλυκιά μου Τίνα * Δε θέλεις να κοιμηθείς μαζί μου * Ένας ανεκτίμητος θησαυρός * Σουπάι: Η καρδιά του δαίμονα * Όλα γίνονται για κάποιο λόγο * Αντίο κύριε εισαγγελέα... * Μακροβίπερα * Ο ήχος των ορίων * Μην ξεχάσεις να αγαπάς * Προσπέρνα και ζήσε * Λύκοι στην πόλη ** Νουβέλες: Ο Σπινέλλι στον Κάμπο ** Ποίηση: Μετάβαση * Ειρμός Αιτιών * Ηχώ του όχι: Μες στον λαβύρινθο * Νότες Νοσταλγίας * Lacrimosa * Είναι αυτά τα τελευταία ποιήματα που γράφω για σήμερα * Πώς αγαπάν ένα χρυσόψαρο ** Άλλα: Τέσσερα βιβλία των εκδόσεων Ελκυστής * Τέσσερα βιβλία των εκδόσεων Θεοδόσης Αγγ. Παπαδημητρόπουλος * Ο Κεκλημένος ** Διηγήματα: Πουλιά κι Ανεμώνες * Το τραγούδι των Ινουίτ ** Παιδικά: Το μαγικό δάσος * Η μάγισσα Πολύχρωμη και ο μικρός ζωγράφος ** Βιογραφία και Τέχνη: Ο Δάσκαλος Σταύρος Μεταλληνός: Θα επικρατήσει το φως και Η τέχνη της προσωπογραφίας ** Θέατρο:

Παρασκευή, 23 Ιουλίου 2021

Ο Δημήτρης Κοπαράνης και το #Foodporn, Η συνταγή της επιτυχίας στα χρόνια του Instagram


Πώς σας ήρθε η ιδέα;
Δημήτρης Κοπαράνης: To μακρινό 2014 δούλευα σαν μάγειρας και τελείως τυχαία έκανα ένα πιάτο που θα γινόταν το πρώτο ελληνικό food viral. Οκτώ χρόνια μετά, νομίζω πως θα ήταν μια καλή ιδέα να δούμε την ιστορία αυτή ήρεμα από την αρχή.

Πόσο χρόνο σας πήρε η συγγραφή;
Δ.Κ.: Χρειάστηκε να κάνω μια αρκετά μεγάλη έρευνα και να μελετήσω βασικές θεωρίες της Βιολογίας. Η συγγραφή χρειάστηκε δύο περίπου χρόνια.

Πώς θα χαρακτηρίζατε το βιβλίο σας με δυο λόγια;
Δ.Κ.: Είναι μια έρευνα για τη σχέση που έχει το φαγητό και η βιομηχανία της γαστρονομίας με τα social media. Παράλληλα, αφηγούμαι την προσωπική μου διαδρομή: από foodblogger σε executive chef μιας αλυσίδας 17 εστιατορίων σε Ελλάδα και Κύπρο.

Τι αγαπήσατε περισσότερο σε αυτό το βιβλίο;
Δ.Κ.: Έβαλε μια τάξη στη δική μου ιστορία -αν δεν πεις την ιστορία σου εσύ, ποιος θα το κάνει; Επίσης, με βοήθησε να κατανοήσω την κατάσταση με στοιχεία και δεδομένα.

Τι προσφέρει αυτό το βιβλίο στον αναγνώστη;
Δ.Κ.: Το βιβλίο απευθύνεται σε όλους όσους ασχολούνται με το φαγητό σήμερα: δημοσιογράφους, επικοινωνιολόγους, social media experts, επαγγελματίες της κουζίνας, ιδιοκτήτες επιχειρήσεων και επενδυτές. Είναι χωρίς αμφιβολία το πιο χρήσιμο εργαλείο που θα μπορέσουν να έχουν, γραμμένο από έναν άνθρωπο που ξέρει την ιστορία από πρώτο χέρι. Στο βιβλίο αυτό δεν υπάρχει κανένα success story, αλλά αλήθειες που σε κάποιους θα φανούν άβολες αλλά εδώ μιλάνε τα στοιχεία και η έρευνα.

Γιατί πρέπει να το διαβάσουμε;
Δ.Κ.: Γιατί συχνά ξεχνάμε το αυτονόητο: στα social media κανείς δεν είναι αθώος, όλοι πουλάνε κάτι.

Πού/πώς μπορούμε να βρούμε το βιβλίο σας;
Δ.Κ.: Το βιβλίο είναι διαθέσιμο σε όλα τα μικρά και μεγάλα βιβλιοπωλεία στην Ελλάδα και την Κύπρο. Αν κάπου δεν υπάρχει, ζητήστε το και θα το στείλουμε!

Πού μπορούμε να βρούμε εσάς;
Δ.Κ.: Το βιβλίο αυτό είναι μια αφορμή για διάλογο και με τα social media είναι εξαιρετικά εύκολο. Μιλάμε στο instagram koparanis.

Ποια μουσική;
Δ.Κ.: Το βιβλίο έχει τη δική του λίστα στο Spotify.


Ο Δημήτρης Κοπαράνης απαντά το ερωτηματολόγιο Ριντ Φερστ για το βιβλίο του, #Foodporn, Η συνταγή της επιτυχίας στα χρόνια του Instagram, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ελκυστής. Στην περίληψη διαβάζουμε:
«Με τα κινητά δε γίνεσαι μάγειρας» μου είπε ένας τηλεοπτικός σεφ πριν κάποια χρόνια. Έκανε λάθος. Δύο χρόνια αργότερα, το 2014, φτιάχνω και φωτογραφίζω ένα πιάτο που γίνεται το πρώτο ελληνικό food viral. Το Instagram δεν μου έμαθε να μαγειρεύω, μου έμαθε τι θέλει ο κόσμος να φάει ή καλύτερα τι έχει ανάγκη να παραγγείλει για να φωτογραφίσει. Οκτώ χρόνια και δώδεκα εστιατόρια στην Ελλάδα και την Κύπρο μετά, και αφού έχω αποχωρήσει από αυτό που για άλλους είναι στόχος καριέρας, είναι η ώρα να πω τη δική μου ιστορία. Τι είναι αυτό που κάνει ένα πιάτο δημοφιλέστερο από ένα άλλο και γιατί κανείς δεν τρώει πια cupcakes; Το βιβλίο αυτό απευθύνεται σε επαγγελματίες του χώρου της εστίασης, σεφ, επιχειρηματίες, επενδυτές, δη­μοσιογράφους, παραγωγούς περιεχομένου αλλά και σε όσους θέλουν να κατανοήσουν το φαγητό και τη σχέση του με τα social media σήμερα. Και επειδή τα social media ήρθαν για να μείνουν, εδώ θα βρείτε και έναν χρήσιμο οδηγό με ιδέες, πρακτικές εφαρμογές και όλα όσα χρειάζεστε για να ασχοληθείτε με τα social media του φαγητού, αποτελεσματικά.

Ο Δημήτρης Κοπαράνης σπούδασε Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων και Δημοσιογραφία. Υπήρξε ένας από τους πρώτους food bloggers της χώρας. Μαγειρεύει επαγγελματι­κά από το 2011, γράφει για το φαγητό στο blog του (ένα από τα έξι κορυφαία στον κόσμο για το 2017), σε περιοδικά και sites. Το 2014 δημιούργησε το πρώτο ελληνικό food viral, το #bougatsan, ένα υβρίδιο κρουασάν και μπουγάτσας. Σήμερα ασχολείται με την επικοινωνία της γαστρο­νομίας, γράφει συνταγές, κείμενα και βιβλία μαγειρικής, επιμελείται μενού και παράγει media content για εταιρείες φαγητού και εστιατόρια. Αυτό είναι το δεύτερό του βιβλίο.

Κερδίστε το!
Οι εκδόσεις Ελκυστής προσφέρουν το βιβλίο σε έναν τυχερό αναγνώστη. Για να συμμετέχετε στην κλήρωση κλικάρετε εδώ και συμπληρώστε τη φόρμα. Παρακαλώ, σημειώστε τα ακόλουθα:
Διαβάστε τους όρους. Συμμετοχή στην κλήρωση, που έχει προγραμματιστεί για τις 5 Οκτωβρίου 2021, σημαίνει αποδοχή των όρων. Το βιβλίο θα αποσταλεί/παραδοθεί στον τυχερό από τον εκδότη. Αυτή η δωροθεσία ισχύει για όλη την Ελλάδα.

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο/-α που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
Γλυκιά μου Τίνα, Παύλος ΚουτρουμπάςΤέσσερις τίτλοι των εκδόσεων Θεοδόσης Αγγ. ΠαπαδημητρόπουλοςΛύκοι στην πόλη, Άννα ΜικροπούλουΝότες Νοσταλγίας, Γιόλα Αργυροπούλου-ΠαπαδοπούλουΟ Σπινέλλι στον Κάμπο, Πάνος ΠαντελούκαςΗ μάγισσα Πολύχρωμη και ο μικρός ζωγράφος, Νανά ΜπροδήμαΟ ήχος των ορίων, Χρήστος Θ. Παπαδημητρίου
Πώς αγαπάν ένα χρυσόψαρο, Θάνος ΚαπλάνηςΕίναι αυτά τα τελευταία ποιήματα που γράφω για σήμερα, Θ. ΟρφανίδηςΚαραϊσκάκης: Ο παρεξηγημένος ήρωας, Γιάννης ΚωσταράςΠροσπέρνα και ζήσε, Φίλη ΝτόγκαΌλα γίνονται για κάποιο λόγο, Μαρίνα ΑτματσίδουΜακροβίπερα, Τάκης ΝταλάκοςΜην ξεχάσεις να αγαπάς, Χαρά Ανδρέου
Το τραγούδι των Ινουίτ, Λίλια ΤσούβαΑντίο κύριε εισαγγελέα..., Λίτσα ΚαποπούλουLacrimosa, Χρυσάνθη Ιακώβου
Ο Κεκλημένος, Ελένη ΣέννοιαΗχώ του όχι: Μες στον λαβύρινθο, Γιώργος ΜαταλλιωτάκηςΟ Δάσκαλος Σταύρος Μεταλληνός και Η τέχνη της προσωπογραφίας, Κατερίνα ΜεταλληνούΣουπάι: Η καρδιά του δαίμονα, Μάριος Μητσόπουλος