Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Φωνή τέχνης *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Ουδείς εκών κακός * Η πτώση * Η Βεσσαραβία μου: Εργασία για το σπίτι * Άλκηστη * Η γκαλερί των νεκρών * Συνοδός κορυφής * Το σπίτι μόνο * Ψωμί καθάριο * Ζήτα το! * Σκότωσε σαν τον Στίβεν Κινγκ * Όταν το «σαν» μπήκε στη ζωή μας ** Ποίηση: Σκοτεινή κουκκίδα * Περιγραφές του ανεκπλήρωτου ** Άλλα: Περί ιατρικής Κέλσου ** Νουβέλα: Μπαρτάκοβα... η δωδεκάχρονη πόρνη * Τα σπασμένα κομμάτια μιας αγάπης * Στην άλλη πλευρά του κρεβατιού ** Διηγήματα: Παράσπορος και άλλες ιστορίες * 25 Ιστορίες και μία πολυθρόνα * Οι επισκέπτες * Συνέβη στη Θεσσαλονίκη ** ΑΛΜΠΟΥΜ ΜΟΥΣΙΚΗΣ: She sleeps to the sound of knives, The boatman on the downs

«Το τραγούδι είναι ο τρόπος που μπορώ να εκφραστώ», Νικόλας Λάππας

Η αφορμή δόθηκε με την κυκλοφορία τριών singles από τη Spider music. Διαβάστε, λοιπόν, τι λέει ο Νικόλας Λάππας για τη μουσική (του) κι ακούστε τα τραγούδια του παρακάτω.


Πώς ξεκίνησε το μουσικό ταξίδι;
Νικόλας Λάππας: Το ταξίδι ξεκίνησε σε μικρή ηλικία, γύρω στα 15 όταν τραγούδησα και πρώτη φορά μπροστά σε κόσμο. Εκεί κατάλαβα ότι το τραγούδι είναι ο τρόπους που εγώ μπορώ να εκφραστώ.

Από πού εμπνέεστε; Τι πυροδοτεί τη δημιουργικότητά σας;
Ν.Λ.: Μας αρέσει να εμπνεόμαστε από πράγματα τα οποία είναι καθημερινά. Απουσία, αγάπη, έρωτας αλλά κι άλλα πράγματα στην καθημερινότητα όπως όλο αυτό που ζήσαμε αυτούς τους μήνες.

Αν δεν υπήρχε η μουσική στη ζωή σας, τι θα μπορούσε να την αντικαταστήσει; Με τι θα είχατε ασχοληθεί αν δεν είχατε τη μουσική; 
Ν.Λ.: Δύσκολα τα πράγματα αν η μουσική δεν υπήρχε στη ζωή μου. Πάντως αν δεν υπήρχε, θα υπήρχε κάτι το οποίο έχει να κάνει με τις σπουδές μου στο σχέδιο μόδας και στο μεϊκάπ.

Πείτε μας δυο λόγια για τη νέα σας δουλειά; 
Ν.Λ.: Άγριες θάλασσες... Μια υπέροχη δουλειά και όπως είχα υποσχεθεί ένα τραγούδι που θα με εξέφραζε στο 100%. Στιχουργός αυτού του τραγουδιού είναι η Φαίη Κωνσταντινίδου και συνθέτης ο Κώστας Γοντικάκης. Τίποτα όμως δεν θα μπορούσε να γίνει αν δεν ήταν στο πλευρό μας η Spider music.

Αν έπρεπε να τη/το χαρακτηρίσετε με μια λέξη ή με μια φράση, ποια θα ήταν αυτή;
Ν.Λ.: Ένα σκαλοπάτι πιο κοντά στο όνειρό μου.

Μοιραστείτε τους στόχους, τα όνειρά σας.
Ν.Λ.: Τα μελλοντικά μου σχέδια όσο αφορά την μουσική είναι να κυκλοφορήσει μια διασκευή ακόμα και λίγο αργότερα κάτι ολοκληρωμένο.

Στείλτε το μήνυμά σας στον κόσμο...
Ν.Λ.: Αυτό που θέλω να πω στον κόσμο, είναι ότι πάντα πρέπει να προσπαθούμε γι’ αυτό που αγαπάμε. Ο δρόμος σίγουρα δεν είναι εύκολος αλλά όσο προσπαθούμε πάντα πηγαίνουμε πιο μπροστά.


Ο Νικόλας Λάππας γεννήθηκε στην Πάτρα. Σε μικρή ηλικία ξεκίνησε μαθήματα πιάνου και στα δώδεκα του είχε την ευκαιρία να τραγουδά καθώς ο πατέρας του είναι ιδιοκτήτης Μουσικής Σκηνής. Σε ηλικία 18 ετών υπέγραψε το πρώτο του δισκογραφικό συμβόλαιο. Λίγους μήνες μετά κυκλοφόρησε η επανεκτέλεση του τραγουδιού «Στη ρωγμή του χρόνου» των Νίκου Παπάζογλου και Μανώλη Ρασούλη. Και ένα χρόνο μετά, μας παρουσίασε σε συνεργασία με τον συνθέτη Δημήτρη Τσιβούλα, το μελοποιημένο ποίημα του Νίκου Καββαδία «Ένας δόκιμος στην γέφυρα εν ώρα κινδύνου». Ο Νικόλας παρά το νεαρό της ηλικίας του μας έχει εκπλήξει με τις επιλογές που έχει κάνει μουσικά, αυτήν την στιγμή βρίσκεται στο στούντιο και ετοιμάζει το καινούργιο του τραγούδι έκπληξη, καθώς επίσης και μια ακόμη διασκευή. Η τελευταία του κυκλοφορία με την Spider Music είναι το τραγούδι «Άγριες θάλασσες» σε μουσική Κώστα Γοντικάκη και στίχους Φαίη Κωνσταντινίδου.

                                            Στη ρωγμή του χρόνου 
                                          Άγριες θάλασσες

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
Η Βεσσαραβία μου: Εργασία για το σπίτι, Νικολάε ΝταμπίζαΤο σπίτι μόνο, Κοραή ΔαμάτηΗ γκαλερί των νεκρών, Κρις ΚάρτερΟυδείς εκών κακός, Σπύρου ΦλώρουΨωμί καθάριο, Παναγιώτας ΣμυρλήΠεριγραφές του ανεκπλήρωτου, Δημήτρη ΜπαλτάΣαν λουκούμι τριαντάφυλλο, Οικογένεια Καραντίνα, Μικροί και μεγάλοι αναγραμματισμοί και Γυναίκα σημαίνει πόνος
Περί ιατρικής ΚέλσουΣτην άλλη πλευρά του κρεβατιού, Άνθιας Χριστοδούλου-ΘεοφίλουΣυνοδός κορυφής, Μαίρης ΒανδώρουΟι επισκέπτες, Πέτρου ΕυαγγελόπουλουShe sleeps to the sound of knives και The boatman on the downsΜπαρτάκοβα... η δωδεκάχρονη πόρνη, Ελευθερίας ΚαραδήμουΌταν το «σαν» μπήκε στη ζωή μας, Μιχαήλ Ράλλη
Σκοτεινή κουκκίδα, Γιάννη ΣμίχεληΤα σπασμένα κομμάτια μιας αγάπης, Πόπης ΚλειδαράΣκότωσε σαν τον Στίβεν Κινγκ, Δημήτρη ΜαμαλούκαΆλκηστη, Μαρίας ΚέιτζΣυνέβη στη Θεσσαλονίκη (συλλογικό)Η πτώση, Νίκου ΤσουρλάκηΖήτα το!, Μαρίας Καραμπίνη-Ανθούλη