Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι * Όλα θα πάνε καλά ή και όχι * Νυχτοπερπατήματα * Ο πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου * Ο αρχάγγελος των βράχων ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα * Σκοτεινή κουκκίδα ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών * Rock Around... Women! ** Παιδικά: Η λέσχη των φαντασμάτων * Το μαγικό καράβι των Χριστουγέννων * Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Το δικό μου παιδί * Όταν έπεσε η μάσκα

«Το τραγούδι είναι ο τρόπος που μπορώ να εκφραστώ», Νικόλας Λάππας

Η αφορμή δόθηκε με την κυκλοφορία τριών singles από τη Spider music. Διαβάστε, λοιπόν, τι λέει ο Νικόλας Λάππας για τη μουσική (του) κι ακούστε τα τραγούδια του παρακάτω.


Πώς ξεκίνησε το μουσικό ταξίδι;
Νικόλας Λάππας: Το ταξίδι ξεκίνησε σε μικρή ηλικία, γύρω στα 15 όταν τραγούδησα και πρώτη φορά μπροστά σε κόσμο. Εκεί κατάλαβα ότι το τραγούδι είναι ο τρόπους που εγώ μπορώ να εκφραστώ.

Από πού εμπνέεστε; Τι πυροδοτεί τη δημιουργικότητά σας;
Ν.Λ.: Μας αρέσει να εμπνεόμαστε από πράγματα τα οποία είναι καθημερινά. Απουσία, αγάπη, έρωτας αλλά κι άλλα πράγματα στην καθημερινότητα όπως όλο αυτό που ζήσαμε αυτούς τους μήνες.

Αν δεν υπήρχε η μουσική στη ζωή σας, τι θα μπορούσε να την αντικαταστήσει; Με τι θα είχατε ασχοληθεί αν δεν είχατε τη μουσική; 
Ν.Λ.: Δύσκολα τα πράγματα αν η μουσική δεν υπήρχε στη ζωή μου. Πάντως αν δεν υπήρχε, θα υπήρχε κάτι το οποίο έχει να κάνει με τις σπουδές μου στο σχέδιο μόδας και στο μεϊκάπ.

Πείτε μας δυο λόγια για τη νέα σας δουλειά; 
Ν.Λ.: Άγριες θάλασσες... Μια υπέροχη δουλειά και όπως είχα υποσχεθεί ένα τραγούδι που θα με εξέφραζε στο 100%. Στιχουργός αυτού του τραγουδιού είναι η Φαίη Κωνσταντινίδου και συνθέτης ο Κώστας Γοντικάκης. Τίποτα όμως δεν θα μπορούσε να γίνει αν δεν ήταν στο πλευρό μας η Spider music.

Αν έπρεπε να τη/το χαρακτηρίσετε με μια λέξη ή με μια φράση, ποια θα ήταν αυτή;
Ν.Λ.: Ένα σκαλοπάτι πιο κοντά στο όνειρό μου.

Μοιραστείτε τους στόχους, τα όνειρά σας.
Ν.Λ.: Τα μελλοντικά μου σχέδια όσο αφορά την μουσική είναι να κυκλοφορήσει μια διασκευή ακόμα και λίγο αργότερα κάτι ολοκληρωμένο.

Στείλτε το μήνυμά σας στον κόσμο...
Ν.Λ.: Αυτό που θέλω να πω στον κόσμο, είναι ότι πάντα πρέπει να προσπαθούμε γι’ αυτό που αγαπάμε. Ο δρόμος σίγουρα δεν είναι εύκολος αλλά όσο προσπαθούμε πάντα πηγαίνουμε πιο μπροστά.


Ο Νικόλας Λάππας γεννήθηκε στην Πάτρα. Σε μικρή ηλικία ξεκίνησε μαθήματα πιάνου και στα δώδεκα του είχε την ευκαιρία να τραγουδά καθώς ο πατέρας του είναι ιδιοκτήτης Μουσικής Σκηνής. Σε ηλικία 18 ετών υπέγραψε το πρώτο του δισκογραφικό συμβόλαιο. Λίγους μήνες μετά κυκλοφόρησε η επανεκτέλεση του τραγουδιού «Στη ρωγμή του χρόνου» των Νίκου Παπάζογλου και Μανώλη Ρασούλη. Και ένα χρόνο μετά, μας παρουσίασε σε συνεργασία με τον συνθέτη Δημήτρη Τσιβούλα, το μελοποιημένο ποίημα του Νίκου Καββαδία «Ένας δόκιμος στην γέφυρα εν ώρα κινδύνου». Ο Νικόλας παρά το νεαρό της ηλικίας του μας έχει εκπλήξει με τις επιλογές που έχει κάνει μουσικά, αυτήν την στιγμή βρίσκεται στο στούντιο και ετοιμάζει το καινούργιο του τραγούδι έκπληξη, καθώς επίσης και μια ακόμη διασκευή. Η τελευταία του κυκλοφορία με την Spider Music είναι το τραγούδι «Άγριες θάλασσες» σε μουσική Κώστα Γοντικάκη και στίχους Φαίη Κωνσταντινίδου.

                                            Στη ρωγμή του χρόνου 
                                          Άγριες θάλασσες

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΌλα θα πάνε καλά ή και όχι, Meg MesonΟ αρχάγγελος των βράχων, Μένιου ΣακελλαρόπουλουΝυχτοπερπατήματα, Λέιλα ΜότλιΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΣκοτεινή κουκκίδα, Γιάννη ΣμίχεληΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούRock Around... Women!, Γιώργου ΜπιλικάΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Οι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΟ πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου, Άρη ΣφακιανάκηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου, Ελένης ΦωτάκηΟι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί, Κωνσταντίνου ΤζίμαΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη