Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι * Όλα θα πάνε καλά ή και όχι * Νυχτοπερπατήματα * Ο πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου * Ο αρχάγγελος των βράχων ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα * Σκοτεινή κουκκίδα * Καταδύσεις ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών * Rock Around... Women! ** Παιδικά: Η λέσχη των φαντασμάτων * Το μαγικό καράβι των Χριστουγέννων * Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Το δικό μου παιδί * Όταν έπεσε η μάσκα

«Η μόνη αλήθεια είναι η αναζήτησή της», Απόλλωνας Κουσκουμβεκάκης

Η mezzo soprano Ελένη Βουδουράκη ερμηνεύει το νέο τραγούδι του Απόλλωνα Κουσκουμβεκάκη, με τίτλο «Κι όταν σε ρώτησα», σε στίχους της Μαρίας Σπυράτου

Η mezzo soprano Ελένη Βουδουράκη ερμηνεύει το νέο τραγούδι του Απόλλωνα Κουσκουμβεκάκη, με τίτλο «Κι όταν σε ρώτησα», σε στίχους της Μαρίας Σπυράτου. Η καταξιωμένη σολίστ του λυρικού θεάτρου συναντά για πρώτη φορά τη μουσική του ποιοτικού συνθέτη και μας χαρίζουν ένα τραγούδι υψηλής αισθητικής, με υπέροχη μελωδία και πλούσια ενορχήστρωση, με την αύρα της κλασικής παιδείας των συντελεστών του και την αισθητική παράδοση των συνθετών του ελαφρού τραγουδιού.
Συμμετέχει η 25μελής Athens Chamber Orchestra υπό τη διεύθυνση του συνθέτη.
Το video clip σκηνοθέτησε ο Αντώνης Μανδρανής.
Το τραγούδι «Κι όταν σε ρώτησα» που μόλις κυκλοφόρησε, θα παρουσιαστεί στις επερχόμενες παραστάσεις των καλλιτεχνών σε μουσικές σκηνές και στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Παρακάτω, ο συνθέτης, Απόλλων Κουσκουμβεκάκης, μας μιλάει για το single και τη μουσική εν τω συνόλω.

Απόλλων Κουσκουμβεκάκης

Πώς ξεκίνησε το μουσικό ταξίδι;
Απόλλων Κουσκουμβεκάκης: Ξεκίνησα αρκετά μικρός μαθήματα κιθάρας σε ωδείο. Λίγο αργότερα η εφηβική μου επανάσταση εκφράστηκε με την αγάπη μου για τη ροκ μουσική. Ηλεκτρική κιθάρα, συγκροτήματα... Τελειώνοντας το λύκειο συνέχισα, πολύ σοβαρά πλέον, τις σπουδές μου στη μουσική. Αρχικά στην κλασική κιθάρα και μετά στα ανώτερα θεωρητικά: ενορχήστρωση, σύνθεση, διεύθυνση.

Από πού εμπνέεστε; Τι πυροδοτεί τη δημιουργικότητά σας;
Α.Κ.: Νομίζω η ανάγκη να ισορροπήσω με κάποιον τρόπο την ασχήμια της καθημερινότητας.

Αν δεν υπήρχε η μουσική στη ζωή σας, τι θα μπορούσε να την αντικαταστήσει; Με τι θα είχατε ασχοληθεί αν δεν είχατε τη μουσική;
Α.Κ.: Μάλλον με κάποια άλλη μορφή τέχνης. Αγαπώ πολύ τη ζωγραφική, άλλωστε έχω περισσότερους φίλους από τον εικαστικό χώρο παρά από το μουσικό! Το σπίτι μου είναι σαν γκαλερί, γεμάτο με έργα σημαντικών ζωγράφων και αγαπημένων φίλων.

Πείτε μας δυο λόγια για τη νέα σας δουλειά.
Α.Κ.: Φέτος έχω αρχίσει να παρουσιάζω ένα νέο κύκλο τραγουδιών, με μια ιδιομορφία. Ενώ σαν ενότητα καταθέτουν μια αισθητική πρόταση, είναι τελείως διαφορετικά μεταξύ τους. Τον Σεπτέμβριο κυκλοφόρησε το «Φύγε», μια ροκ μπαλάντα με ερμηνεύτρια την Άννα Ματσούκα. Πριν από λίγες μέρες κυκλοφόρησε το «Κι όταν σε ρώτησα», με ερμηνεύτρια μια λυρική mezzo soprano, την Ελένη Βουδουράκη και μια μεγάλη κλασική ορχήστρα. Με τη νέα χρονιά θα κυκλοφορήσει ένα λαϊκό τραγούδι, το «Άλλες αγάπες» και την άνοιξη το «Ποιο μαγικό», με ανάλαφρη λάτιν διάθεση.

Αν έπρεπε να τη/το χαρακτηρίσετε με μια λέξη ή με μια φράση, ποια θα ήταν αυτή;
Α.Κ.: Είναι μια εργασία απόλυτα ειλικρινής, χωρίς καμία αισθητική έκπτωση. Τραγούδια που δεν φτιάχνονται για να διασκεδάσουν και να αρέσουν σε όλους, αλλά για να συναντηθούν με όσους ακουμπήσουν πάνω τους τα όνειρά τους.

Μοιραστείτε τους στόχους, τα όνειρά σας.
Α.Κ.: Να συνεχίσω να αγαπώ και να μ' αγαπούν, όχι όλοι, αυτοί που έχω και μ' έχουν επιλέξει. Και να υπάρχουν πάντα άνθρωποι που να θέλουν η μουσική μου να συνοδεύει τα όνειρα και τους έρωτές τους.

Στείλτε το μήνυμά σας στον κόσμο...
Α.Κ.: Να φοβάστε αυτούς που έχουν βρει την «αλήθεια». Συνεχίστε να την αναζητάτε, ελπίζοντας να μην τη βρείτε ποτέ. Άλλωστε η μόνη αλήθεια είναι η αναζήτησή της.

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΌλα θα πάνε καλά ή και όχι, Meg MesonΟ αρχάγγελος των βράχων, Μένιου ΣακελλαρόπουλουΝυχτοπερπατήματα, Λέιλα ΜότλιΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΣκοτεινή κουκκίδα, Γιάννη ΣμίχεληΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούRock Around... Women!, Γιώργου ΜπιλικάΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Οι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΟ πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου, Άρη ΣφακιανάκηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Καταδύσεις, Κατερίνας ΜαρτζούκουΗ Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου, Ελένης ΦωτάκηΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη