Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι * Όλα θα πάνε καλά ή και όχι * Νυχτοπερπατήματα * Ο πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου * Ο αρχάγγελος των βράχων * Το όνειρο του γερακιού ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα * Σκοτεινή κουκκίδα * Καταδύσεις ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών * Rock Around... Women! ** Παιδικά: Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Όταν έπεσε η μάσκα

Βιβλία από τις εκδόσεις Ελκυστής

Μια μικρή συλλογή βιβλίων ακολουθεί, από τις εκδόσεις Ελκυστής.

Στιχάκια από σιωπηλούς δρόμους
του Φοίβου Ζαντέ
Ποίηση

Στιχάκια από σιωπηλούς δρόμους του Φοίβου Ζαντέ

Αν οι δρόμοι είχαν φωνή
Αν οι δρόμοι είχαν ψυχή
Θα έκλαιγαν κάθε μέρα

Αν οι δρόμοι μπορούσαν να γράψουν
Θα έγραφαν τα πιο πικρά στιχάκια
Και αυτά θα έφταναν
Για να περιγράψουν την δυστυχία αυτού του κόσμου

Αν οι δρόμοι είχαν καρδιά
Αν οι δρόμοι μπορούσαν να αγκαλιάσουν
Αν οι δρόμοι άνθιζαν στην καλοσύνη
Τότε θα ζούσαν μέχρι τα μαύρα να σωπάσουν

🍁

Κάμερα
Κατερίνας Γαϊτάνου
Συλλογή διηγημάτων

Κάμερα Κατερίνας Γαϊτάνου

Για τη συλλογή της Κατερίνας Γαϊτάνου διαβάστε, ακολουθώντας τον σύνδεσμο, τις δικές μου κριτικές-εντυπώσεις από την ανάγνωση.

🍁

Η Καλή Νεράιδα της Σωτηρίας
της συγγραφέως Λίτσας Καποπούλου
Εικονογράφηση: Εμμανουέλα Κακαβιά
Παραμύθι

Η Καλή Νεράιδα της Σωτηρίας της συγγραφέως Λίτσας Καποπούλου

Όταν επικρατούν καλά αισθήματα, τότε στην καρδιά μας βασιλεύει η καλή νεράιδα της αγάπης και της καλοσύνης.
Όπως η καλή νεράιδα της Σωτηρίας, που της δίνει δύναμη να προσφέρει τη βοήθειά της στους συνανθρώπους της. Η Σωτηρία είναι γιατρός και μετά τη συνταξιοδότησή της, η Καλή Νεράιδα της δί­νει θάρρος να συνεχίζει το θεάρεστο έργο της. Ταξιδεύ­ει σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, θεραπεύει και κάνει το καλό.
Η χαρά της προσφοράς διώχνει τη μεγάλη κούραση. Κοιτάζεται στον καθρέφτη και βλέπει ότι είναι όμορφη σαν καλή νεράιδα παρα­μυθιού. Γιατί καλές νεράιδες υπάρχουν και σήμερα και μπορούμε να τις νιώσου­με δίπλα μας και μέσα μας.

🍁

Για να μη σβήσει η φλόγα: Ένα ημερολόγιο σκέψεων και ιδεών
του συγγραφέα Φώτη Α. Κραλίδη
Δοκίμιο

Για να μη σβήσει η φλόγα: Ένα ημερολόγιο σκέψεων και ιδεών του συγγραφέα Φώτη Α. Κραλίδη

Οι στιγμές που κάθομαι πάνω από τον υπολογιστή ή πάνω από ένα χαρτί, αυτές τις στιγμές είναι που νιώθω πραγματικά ελεύθερος. Στα χέρια σας λοιπόν δεν έχετε ένα βιβλίο. Έχετε 50 περίπου κείμενα, 50 περίπου στιγμές ελευθερίας σε διάστημα 5 ετών. Κείμενα που έγραψα από τα 16 μου μέχρι και σήμερα, τα όποια άλλα έχουν πολιτικό, άλλα κοινωνικό, άλλα ιστορικό και άλλα απλά προσωπικό χαρακτήρα.
Έχετε στα χέρια σας ένα ημερολόγιο. Απλό, αυθόρμητο και με ταυτότητα. Και με μια συνέχεια, μια εσωτερική σύνδεση από την αρχή μέχρι το τέλος, παρά την αυτοτέλεια των κειμένων που το συνθέτουν.
Στην αρχή, η σκέψη πίσω από αυτό το έργο ήταν προσωπική και μάλλον εγωιστική. Να συγκεντρώσω τα καλύτερα κείμενά μου, να τα έχω εκτυπωμένα και όχι απλά στον υπολογιστή μου, να τα έχω στη βιβλιοθήκη μου και να τα διαβάζω, όταν μεγαλώσω, για να μην ξεχάσω πώς σκεφτόμουν και ποιος ήμουν μικρός.
Και μια μέρα, τον περσινό Σεπτέμβρη, η σκέψη έγινε λιγότερο προσωπική. Να εκδώσω μεν αυτά τα κείμενα, να τους δώσω τη μορφή ενός βιβλίου, αλλά αυτό να το κάνω όχι για μένα, όχι για να εκφραστώ απλά, αλλά και για να κάνω μια καλή πράξη. Έτσι, το βιβλίο αυτό αφιερώνεται αποκλειστικά στα παιδιά του συλλόγου «Λάμψη», που κρατούν τη δική τους φλόγα αναμμένη, καθώς τα όποια έσοδα μου αναλογούν από τις πωλήσεις, θα διατεθούν στο σύνολό τους, ως μια δωρεά, σε αυτά τα παιδιά.
Επομένως, μπορεί να διαφωνήσετε, ίσως και σε απόλυτο βαθμό, με όσα διαβάσετε παρακάτω, αλλά τουλάχιστον δε θα μετανιώσετε που πήρατε στα χέρια σας αυτό το βιβλίο. Καλή ανάγνωση λοιπόν.

🍁

Καρτέλες Γλώσσας από τη Μαργαρίτα
της συγγραφέως μας Μαργαρίτας Ν. Κωνσταντινίδου
Εικονογράφηση: Βιβή Μαρκάτου
Εκπαιδευτικό βοήθημα

Καρτέλες Γλώσσας από τη Μαργαρίτα της συγγραφέως μας Μαργαρίτας Ν. Κωνσταντινίδου

Η φιλοσοφία ετοιμασίας αυτών των καρτελών βασίζεται στην άποψη ότι για να διορθώσουμε το παιδί που σφάλλει στην ανάγνωση ή / και στην ορθογραφία, δεν είναι απαραίτητο να το διορθώνουμε προφορικά, όταν μάλιστα αυτή η διόρθωση συνοδεύεται συχνά με ένα όχι και τόσο ενθαρρυντικό ύφος, γεγονός που εν τέλει προσβάλλει το παιδί. Είναι συνεπώς αποτελεσματικότερη μια εικονική προσέγγιση, να δείχνουμε δηλαδή στο παιδί την καρτέλα - οδηγία με την αντίστοιχη διόρθωση και η μέθοδος αυτή έχει ήδη εφαρμοστεί με επιτυχία.
Το βιβλίο περιλαμβάνει 51 καρτέλες:
❶ 7 καρτέλες-οδηγίες για την ανάγνωση
π.χ. αν το παιδί διαβάζοντας δε σταματά στην τελεία, για να το διορθώσουμε απλά του δείχνουμε την αντίστοιχη καρτέλα.
❷ 8 καρτέλες-οδηγίες για την ορθογραφία, με την ίδια διαδικασία.
❸19 χρωμο-καρτέλες για εκμάθηση μέσω εικόνας των ομόηχων φωνηέντων, δίψηφων φωνηέντων και συμφώνων και των συνδυασμών.
π.χ. για να μάθει το «ει» υπάρχει εικόνα με τη λέξη είσοδο με έμφαση στο ει, το οποίο θα χρωματίσει το παιδί.
❹ 13 εικόνες για εμπέδωση των παραπάνω
❺2 σπουδαίες λέξεις-εικόνες ενθάρρυνσης του παιδιού για μάθηση: Ναι και Μπορώ!
Οι καρτέλες αυτές εντάσσονται στην ομάδα των βιβλίων μου με τη μέθοδο της Χαρούμενης Μάθησης, όπου το παιδί παίζει με τις καρτέλες και μαθαίνει και μόνο του, χωρίς άγχος και χωρίς να είναι απαραίτητο να το καθοδηγήσει κάποιος, αφού η εικόνα μιλάει από μόνη της. Εξαιρούνται βεβαίως κάποιες περιπτώσεις παιδιών με εξειδικευμένες δυσκολίες μάθησης. Αυτά τα παιδιά χρειάζονται καθοδήγηση! Οι καρτέλες μπορούν να κοπούν και να μπουν στην τάξη ή στο σπίτι, τοιχοκολλημένες ή σε φάκελο. Τέλος, για τις καρτέλες εμπέδωσης, το παιδί βρίσκει, προφορικά ή γραπτά, ή ζωγραφίζει, άλλες λέξεις με παρόμοιο γλωσσικό φαινόμενο.

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΌλα θα πάνε καλά ή και όχι, Meg MesonΟ αρχάγγελος των βράχων, Μένιου ΣακελλαρόπουλουΝυχτοπερπατήματα, Λέιλα ΜότλιΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΣκοτεινή κουκκίδα, Γιάννη ΣμίχεληΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούRock Around... Women!, Γιώργου ΜπιλικάΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Οι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΟ πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου, Άρη ΣφακιανάκηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Καταδύσεις, Κατερίνας ΜαρτζούκουΤο όνειρο του γερακιού, Αλεξάνδρας ΜπελεγράτηΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη