Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι * Όλα θα πάνε καλά ή και όχι * Νυχτοπερπατήματα * Ο πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου * Ο αρχάγγελος των βράχων ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα * Σκοτεινή κουκκίδα ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών * Rock Around... Women! ** Παιδικά: Η λέσχη των φαντασμάτων * Το μαγικό καράβι των Χριστουγέννων * Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Το δικό μου παιδί * Όταν έπεσε η μάσκα

Η Ασημίνα Στασινοπούλου και Η γοητεία της έλξης

Από το εξώφυλλο του μυθιστορήματος της Ασημίνας Στασινοπούλου, Η γοητεία της έλξης, και φωτογραφία της ίδιας

Πώς σας ήρθε η ιδέα;
Ασημίνα Στασινοπούλου: Το καινούργιο μου μυθιστόρημα με τον τίτλο «Η γοητεία της έλξης», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ελκυστής, είναι μια ιστορία που δημιουργήθηκε το περασμένο καλοκαίρι με πολλή αγάπη και ρομαντική διάθεση. Συγκεκριμένα ήμασταν σε διακοπές με τον γιο μου και εκεί που κάναμε το μπάνιο μας σε μια καταγάλανη παραλία και παίζαμε, ήρθε και άραξε στα ανοικτά της ένα υπέροχο κότερο. Πραγματικά δεν είχα ξαναδεί ωραιότερο. Αναρωτήθηκα ποιοι ταξιδεύουν πάνω σε αυτό. Κάπως έτσι γεννήθηκε η ιστορία του Μάνου και της Άλκηστης.

Πού γράψατε το βιβλίο σας;
Α.Σ.: Μιας και ήμουν διακοπές με τον γιο μου η γραφή του ήταν μια ευχάριστη περιπέτεια για εμένα και δε θα την ξεχάσω ποτέ στη ζωή μου. Από την μία είχα τις υποχρεώσεις ως μανούλα, να περνά τέλεια ο γιος της στις διακοπές του με παιχνίδι και ωραίες στιγμές, και από την άλλη προσπαθούσα να κρατώ σημειώσεις σε ένα μπλοκάκι που είχα μαζί μου στην τσάντα θαλάσσης. Μόνο αργά το βράδυ μπορούσα απερίσπαστη να κάτσω μόνη μου μπροστά από το λάπτοπ μου, στη βεράντα του εξοχικού μου, και να μπορώ να γράψω την ιστορία μου.

Πόσο χρόνο σας πήρε η συγγραφή;
Α.Σ.: Ομολογουμένως δεν χρειάστηκε πολύς καιρός για την ολοκλήρωση του συγκεκριμένου έργου. Γενικά όταν αφοσιώνομαι στη συγγραφή προσπαθώ να είμαι εντάξει, μέσα στους χρόνους που μπορώ να γράψω, παρά τις υποχρεώσεις της καθημερινότητάς μου. «Η γοητεία της έλξης» μου πήρε σχεδόν δύο μήνες. Έγραφα καθημερινά καθώς η πλοκή έβγαινε από μόνη της και έτσι όταν επέστρεψα στην Αθήνα από τις διακοπές μου, δεν έχασα χρόνο και την έστειλα για αξιολόγηση στον εκδοτικό.

Πώς θα χαρακτηρίζατε το βιβλίο σας με δυο λόγια;
Α.Σ.: Αν έπρεπε να περιγράψω το βιβλίο μου με δύο λόγια τότε θα ήταν ρομαντικό και ανατρεπτικό. Πιστεύω πως ο αναγνώστης θα μείνει αρκετά ικανοποιημένος μόλις το διαβάσει και θα το συστήσει σε φίλους και γνωστούς του καθώς είναι μια πολύ ωραία ιστορία αγάπης.

Θέλετε να μας δώσετε μια περιγραφή;
Α.Σ.: Μπορώ να σας πω με μια λιτή περιγραφή, χωρίς να θέλω να αποκαλύψω πολλά, πως η Άλκηστη, μια νεαρή κοπέλα έρχεται στην Ελλάδα για τον γάμο της κολλητής της. Αυτό το ταξίδι θα κρύβει πολλές εκπλήξεις για εκείνη αλλά και για τον άνθρωπο που θα αναλάβει την προστασία της, τον γοητευτικό Μάνο. Η κρουαζιέρα τους στις υπέροχες Κυκλάδες, με την θαλαμηγό της κοπέλας, θα είναι μια εμπειρία γεμάτη εντάσεις και έρωτα. Η γοητεία της έλξης θα είναι τόσο έντονη μεταξύ τους που δεν θα μπορέσουν να αντισταθούν σε αυτήν την πρόκληση. Όμως κάθε βιβλίο θέλει και μια περιπέτεια για να γίνει η ανατροπή και να επέλθει το σασπένς, που αναζήτα ο αναγνώστης, και αυτό θα γίνει με την απαγωγή της κοπέλας όπου θα φέρει τα πάνω κάτω στην πλοκή μας και θα κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι την τελευταία σελίδα.

Τι αγαπήσατε περισσότερο σε αυτό το βιβλίο;
Α.Σ.: Αυτό που αγάπησα στο βιβλίο μου πέρα από το όμορφα νησιά των Κυκλάδων, που θα επισκεφτούμε μέσα τις σελίδες του, είναι οι χαρακτήρες του. Είναι πλασμένοι με τόση αγάπη και αυτό είναι που τους κάνει ξεχωριστούς μέσα στην ιστορία μου. Δένουν τόσο αρμονικά που η φλόγα του έρωτα, που γεννιέται μεταξύ τους, τους κάνει αρκετά ελκυστικούς.

Ποιος είναι ο πιο αγαπημένος σας ήρωας και γιατί;
Α.Σ.: Δεν μπορώ να πω πως έχω κάποιον αγαπημένο ήρωα μέσα από το βιβλίο μου καθώς όλοι τους είναι αρεστοί για τον κάθε ρόλο που παίζουν μέσα στην ιστορία μου. Αν όμως έπρεπε να διαλέξω θα ήταν σίγουρα ο Μάνος. Αντιπροσωπεύει όλα όσα θέλω σε ένα σύντροφο και εκεί θα μείνω.

Τι προσφέρει αυτό το βιβλίο στον αναγνώστη, βιβλιόφιλο ή βιβλιοφάγο;
Α.Σ.: Προσφέρει ένα μοναδικό ταξίδι στην γοητεία της έλξης όπως δηλώνει και ο τίτλος σου. Ένα ταξίδι στον έρωτα. Ένα ταξίδι στη μαγεία της αγάπης, που πραγματικά πιστεύω πως δεν υπάρχει ωραιότερο συναίσθημα στην ζωή ενός ανθρώπου.

Ποια είναι η μεγαλύτερη αγωνία σας;
Α.Σ.: Η μεγαλύτερη αγωνία που έχω ως συγγραφέας, και ο κάθε συγγραφέας πιστεύω που δημιουργεί ένα μυθιστόρημα, είναι μήπως το βιβλίο του δεν είναι αρεστό στο κοινό. Μήπως το απορρίψει και αυτό θα με πληγώσει αλλά ταυτόχρονα θα με πεισμώσει ώστε να βάλω τα δυνατά μου το επόμενο να είναι ακόμα καλύτερο.

Φοβάστε...
Α.Σ.: Την απώλεια. Είναι κάτι που δεν μπορώ να διαχειριστώ. Θέλω τους ανθρώπους μου να είναι πάντα δίπλα μου και να τους αγαπώ.

Αγαπάτε…
Α.Σ.: Τον γιο μου. Του έχω τρομερή αδυναμία και πιστεύω πως είναι ο μόνος άντρας που μπορεί να με κάνει ό,τι θέλει. Είναι η κινητήρια δύναμή μου και ο στόχος μου για να προσπαθώ για το καλύτερο.

Ελπίζετε...
Α.Σ.: Σε ένα καλύτερο μέλλον με υγεία και αγάπη.

Θέλετε…
Α.Σ.: Να συνεχίσω να γράφω, είτε για τους αγαπημένους μικρούς αναγνώστες μου φανταστικές ιστορίες γεμάτες συμβουλές για τη ζωή τους, είτε μυθιστορήματα για ενήλικες που είμαι σίγουρη θα είναι πάντα αποδεκτά.

Ποιοι αναγνώστες θα λατρέψουν αυτό το βιβλίο;
Α.Σ.: Πιστεύω πως όλοι όσοι διαβάζουν βιβλία θα λατρέψουν το καινούργιο μου μυθιστόρημα. Διαθέτει όλα όσα χρειάζονται σε ένα ανάγνωσμα. Έρωτα. Ένταση. Ανατροπές και πολλή αγάπη.

Γιατί πρέπει να το διαβάσουμε;
Α.Σ.: Γιατί απλά είναι ένα βιβλίο που μιλάει στην καρδία και πιστεύω πως θα πρέπει να βρίσκεται σε κάθε βιβλιοθήκη.

Γιατί δεν πρέπει;
Α.Σ.: Δεν μπορώ να βρω έναν λόγο που δεν πρέπει να το διαβάσει κάποιος αναγνώστης. Είναι ένα τέλειο ανάγνωσμα για κάθε ευαίσθητη ψυχή και μη.

Πού/πώς μπορούμε να βρούμε το βιβλίο σας;
Α.Σ.: Το βιβλίο μου είναι διαθέσιμο από τις εκδόσεις Ελκυστής και θα το βρείτε σε όλα τα βιβλιοπωλεία και e-shop της Ελλάδας και της Κύπρου καθώς και στο ηλεκτρονικό κατάστημα του εκδοτικού μου.

Πού μπορούμε να βρούμε εσάς;
Α.Σ.: Θα με βρείτε σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Facebook, Instagram, tik tok) όπου έρχομαι καθημερινά σε επαφή με το αναγνωστικό μου κοινό.

Ποιο χρώμα του ταιριάζει;
Α.Σ.: Θα έλεγα πως του ταιριάζει το γαλάζιο της θάλασσας. Μιας και η ιστορία του διαδραματίζεται καλοκαίρι με φόντο τα υπέροχα κυκλαδίτικα νησιά μας.

Ποια μουσική;
Α.Σ.: Ένα ερωτικό τανγκό πιστεύω θα ταίριαζε γάντι στη γοητεία της έλξης καθώς υπάρχει έντονη ένταση ανάμεσα στο ζευγάρι μας και αρκετός ερωτισμός ώστε να σε οδηγούν τα βήματα από μόνα τους.

Ποιο άρωμα;
Α.Σ.: Θα διάλεγα ένα μεθυστικό άρωμα της νύχτας όπως είναι αυτό του νυχτολούλουδου, που το μυρίζουμε το καλοκαίρι όταν καθόμαστε στην αυλή μας και χαζεύουμε τον έναστρο ουρανό και ακούμε τα κύματα της θάλασσας να σκάνε δίπλα μας. Είναι ένα άρωμα που αποτυπώνεται βαθιά στην ψυχή μας.

Ποιο συναίσθημα;
Α.Σ.: Μα το καλύτερο. Της αγάπης που κρύβει μέσα της όλα όσα χρειαζόμαστε για να είμαστε ερωτευμένοι και ευτυχισμένοι με τον σύντροφό μας.

Αν δεν ήταν βιβλίο, τι θα μπορούσε να είναι;
Α.Σ.: Μια ωραία ρομαντική ταινία.

Αν δεν ήσασταν συγγραφέας τι θα μπορούσατε να είστε;
Α.Σ.: Σίγουρα δασκάλα καθώς λατρεύω τα μικρά παιδιά.

Ποιον συγγραφέα διαβάζετε ανελλιπώς;
Α.Σ.: Δεν έχω κάποιον συγκεκριμένο συγγραφέα που διαβάζω ανελλιπώς. Στη βιβλιοθήκη μου έχω πάρα πολλά βιβλία διαβασμένα και μη, όπου ο κάθε συγγραφέας του έχει να μας δώσει και κάτι καινούργιο μέσα από τη γραφή του.

Σας έχει επηρεάσει άλλος συγγραφέας στον τρόπο που γράφετε ή σκέφτεστε ή ζείτε; Ποιος/ποιο βιβλίο;
Α.Σ.: Προτιμώ να μην επηρεάζομαι από τις γραφές άλλων συγγραφέων και να ακολουθώ τη ροή και τα γούστα που επικρατούν στο αναγνωστικό κοινό. Από εκεί, ναι, μπορώ να πω πως αντλώ την έμπνευσή μου.

Οι ήρωές σας μπορούν να σας κατευθύνουν ή εσείς και μόνο ορίζετε την συνέχεια και τις τύχες τους;
Α.Σ.: Πιστεύω πως είναι μια σχέση αμφίδρομη. Οι χαρακτήρες και η ζωή τους μου δίνουν την κατεύθυνση που θέλω να πάρει το βιβλίο μου και να συνεχίσω την πλοκή τους.

Τι χρειάζεται κάποιος για να γράψει; Φαντασία ή εμπειρία;
Α.Σ.: Πιστεύω πως χρειάζεται όρεξη για δημιουργία. Ούτε η φαντασία ούτε η εμπειρία σε κάνει να γράψεις. Το μεράκι να δημιουργήσεις κάτι για τον αναγνώστη είναι αυτό που σου δίνει ώθηση να πάρεις την πένα σου και να δημιουργήσεις κάτι για εκείνον.

Τι καθορίζει την επιτυχία σε ένα βιβλίο;
Α.Σ.: Μα φυσικά η αγάπη και η ανταπόκριση του αναγνωστικού κοινού. Αυτοί έχουν τη δύναμη να αναδείξουν ένα βιβλίο και να το κάνουν επιτυχία. Μπορούν να το διαφημίσουν και να το αποθεώσουν για εσένα μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που πλέον ορίζουν τη ζωή μας σε μεγάλο βαθμό και επηρεάζουν το ίδιο το αναγνωστικό κοινό.

Τι την αποτυχία;
Α.Σ.: Μια κακή κριτική που θα οδηγήσει στην απόρριψή του. Είναι πιστεύω ο χειρότερος εφιάλτης κάθε συγγραφέα.

Η βιβλιοφαγία είναι/μπορεί να γίνει κατάχρηση;
Α.Σ.: Δεν νομίζω ότι μπορεί να είναι ή να γίνει κατάχρηση. Η βιβλιοφαγία είναι ένα φαινόμενο που παρατηρούμε σε μεγάλο βαθμό μέσα από διάφορες ομάδες ανθρώπων που καθορίζουν την προβολή των βιβλίων με τον δικό τους τρόπο.

Ποιον τίτλο βάζετε στο βιβλίο της ζωής σας;
Α.Σ.: Αν έπρεπε να βάλω έναν τίτλο στη ζωή μου τότε θα διάλεγα το «Οι εκπλήξεις της ζωής», καθώς δεν ξέρεις ποτέ τι σου ξημερώνει αύριο και γενικά πρέπει να ελπίζουμε πάντα για τα καλύτερα.

Η γοητεία της έλξης, Ασημίνας Στασινοπούλου

Η Ασημίνα Στασινοπούλου απάντησε το ερωτηματολόγιο Ριντ Φερστ για το μυθιστόρημά της, Η γοητεία της έλξης, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ελκυστής. Στην περίληψη διαβάζουμε:
Ο Μάνος Σαράντης είναι ένας γοητευτικός άνδρας που δεν αφήνει τίποτα στην τύχη του. Ο προγραμματισμός κυριαρχεί στη ζωή του και κάθε του κίνηση είναι προκαθορισμένη. Διευθύνει μαζί με τον πατέρα του, την «Global Sarantis Security», μία από τις καλύτερες και πιο αξιόπιστες εταιρείες φύλαξης και προστασίας υψηλών προσώπων και όλες οι αποστολές που αναλαμβάνει στέφονται από απόλυτη επιτυχία. Η νέα του υπόθεση, όμως, είναι διαφορετική και εκρηκτική. Όταν κληθεί να προστατέψει την κοκκινομάλλα Άλκηστη τίποτα πια δε θα είναι το ίδιο. Αυτή η συνάντηση θα ανατρέψει όλα όσα ήξερε μέχρι σήμερα.
Το μόνο που ήθελε η Άλκηστη Τριανταφύλλου ήταν να πάει στον γάμο της καλύτερής της φίλης και να απολαύσει μια κρουαζιέρα στα κυκλαδίτικα νησιά. Μια εβδομάδα με τον δυναμικό σωματοφύλακά της πάνω σε μια θαλαμηγό, όμως, θα είναι αρκετή για να ταράξει τα νερά της και να ξεκινήσει ένα ταξίδι στη γοητεία της έλξης. Δυστυχώς, τίποτα δεν κρατάει για πολύ και ο κίνδυνος παραμονεύει διαρκώς. Κάθε της βήμα τη φέρνει όλο και πιο κοντά στην αποκάλυψη της αλήθειας.
Θα σταθεί το καθήκον πιο δυνατό από τον έρωτά τους;
Μπορεί η αγάπη τους να κρατήσει για πάντα;

Η Ασημίνα Στασινοπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Είναι μητέρα ενός ανήλικου αγοριού. Είναι πτυχιούχος της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας, του Τμήματος Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Έχει τελειώσει δημόσια σχολή ΙΕΚ ως Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής και Αυτοματισμού Γραφείου. Από μικρή της άρεσε να ταξιδεύει με την πένα της και να αποτυπώνει τις σκέψεις της στο χαρτί. Το 2018 κυκλοφόρησε το πρώτο της λογοτεχνικό βιβλίο με τίτλο «Στα μονοπάτια του έρωτα» σε συνεργασία με τις εκδόσεις Ανατολικός και το πρώτο της παιδικό βιβλίο με τίτλο «Ο δράκος πυροσβέστης» σε συνεργασία με τις εκδόσεις Οσελότος. Το 2019 κυκλοφόρησε τα «Παιχνίδια εξουσίας» σε συνεργασία με τις εκδόσεις Οσελότος. Το 2020 κυκλοφόρησε το παιδικό βιβλίο «Ο δράκος γιατρός» σε συνεργασία πάλι με τις εκδόσεις Οσελότος. Το 2021 συνεργάστηκε με τον εκδοτικό Ontimes Books, που εδρεύει στην Αγγλία, για τη μετάφραση στα αγγλικά και κυκλοφορία του παιδικού της βιβλίου «Ο δράκος γιατρός» στην παγκόσμια αγορά. Διατηρεί δικό της blog όπου μοιράζεται τις απόψεις της και τις προτάσεις της με το αναγνωστικό κοινό που την ακολουθεί από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Το 2019 και το 2020 συμμετείχε στο λογοτεχνικό περιοδικό της Κεφαλλονιάς, «Κέφαλος», με τις παιδικές ιστορίες «Στο νησί τής φτου ξελευτερίας» και «Το μαγικό σεντούκι του παππού» αντίστοιχα.

Επιμέλεια - διορθώσεις: Τζένη Κουκίδου

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΌλα θα πάνε καλά ή και όχι, Meg MesonΟ αρχάγγελος των βράχων, Μένιου ΣακελλαρόπουλουΝυχτοπερπατήματα, Λέιλα ΜότλιΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΣκοτεινή κουκκίδα, Γιάννη ΣμίχεληΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούRock Around... Women!, Γιώργου ΜπιλικάΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Οι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΟ πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου, Άρη ΣφακιανάκηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου, Ελένης ΦωτάκηΟι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί, Κωνσταντίνου ΤζίμαΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη