Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Ματωμένος Δούναβης * Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών ** Παιδικά: Τα βάσανα του Τεό και της Λέας * Η μάγισσα Θερμουέλα σε κρίση * Η λέσχη των φαντασμάτων * Το μαγικό καράβι των Χριστουγέννων * Ο αστερισμός των παραμυθιών * Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Πορσελάνινες κούκλες * Το δικό μου παιδί * Όταν έπεσε η μάσκα

Ο Νίνο Ξυπολιτάς και Το χωριό των ανθρώπων

Από το εξώφυλλο της νουβέλας του Νίνο Ξυπολιτά, Το χωριό των ανθρώπων, και φωτογραφία του ίδιου

Η ΨΥΧΗ είτε γεμίζει, είτε αδειάζει από τα συναισθήματα. Τα συναισθήματα προέρχονται από τις σκέψεις. Οι σκέψεις γεννιούνται στο μυαλό, ανάλογα με τα συναισθήματα και το τι αντίληψη έχει ο καθένας. Το πιο δύσκολο από όλα είναι να μπορείς να «οδηγείς» τις σκέψεις σου. Να ελέγχεις το σύστημα των σκέψεων. Και αυτή η πράξη του πνεύματος σε συνδυασμό με το μυαλό, μας οδηγεί και στις πράξεις που κάνουμε καθημερινά στη ζωή μας.
Όλοι μας ψάχνουμε για μια ΕΥΚΑΙΡΙΑ προς τη σημαντική συναισθηματική «ταμπέλα» που γράφει ΔΙΕΞΟΔΟΣ. Ανάλογα λοιπόν με την ΟΠΤΙΚΗ για την ΥΠΑΡΞΗ, καθορίζεται και η πορεία μας στη ζωή, παρόλο που, όποιον δρόμο κι αν διαλέξεις, πάντα θα υπάρχει ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ για το οτιδήποτε.
Για παράδειγμα, αυτή η ανεξήγητη «ένωση» που μας κρατάει ζωντανούς, εγώ το ονομάζω ΟΝΕΙΡΟ.
Το λέω «ένωση» γιατί εάν μπορέσεις να δεις τον εαυτό σου να κοιμάται, στην ουσία βλέπεις έναν άνθρωπο ξαπλωμένο, ζωντανό μεν, χωρίς να έχει επαφή όμως με το περιβάλλον… συνδεδεμένο μονάχα με το «νήμα» ανάμεσα στη ζωή και σε μια άλλη ΣΥΝΕΚΔΟΧΗ της πραγματικότητας (;) ...τον ύπνο.
Η ΕΛΠΙΔΑ έχει περίπου την ίδια σημασία με την πίστη.
Όπως γράφω και μέσα στο «Χωριό των Ανθρώπων», στο ΤΑΞΙΔΙ προς την επίτευξη του σκοπού σου, θα διαπιστώσεις πόσο συνδεδεμένα είναι όλα σ’ αυτόν τον κόσμο, και πόσο είναι πιθανό, όλα να συμβούν ανά πάσα στιγμή από το καλύτερο μέχρι το χειρότερο.
Θα μπορούσαν τα όνειρα να είναι η πραγματική ζωή, και αυτό που ξέρουμε ως πραγματική ζωή να είναι τα ΟΝΕΙΡΑ;
Νίνο Ξυπολιτάς

Το χωριό των ανθρώπων, Νίνου Ξυπολιτά

Ο Νίνο Ξυπολιτάς γράφει για τη νουβέλα του, Το χωριό των ανθρώπων, αποδεχόμενος την πρό(σ)κληση του Πλοκόλεξου, βάσει του οποίου έπρεπε να χρησιμοποιήσει δέκα προκαθορισμένες λέξεις. Το βιβλίο, που κυκλοφορεί σε μορφή ebook, audiobook με αφήγηση από τον ίδιο και έντυπο, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Φυλάτος. Στην περίληψη διαβάζουμε:
Το χωριό των ανθρώπων έρχεται να αποδείξει πως η πίστη και η επιμονή μας ως προς τα όνειρα και τα θέλω μας είναι ικανές να οδηγήσουν τελικά στην υλοποίηση και στην εκπλήρωσή τους. Πώς μπορούμε όμως αυτό να το καταφέρουμε στην πράξη; Αρκεί να θέτουμε στόχους ή απλώς να επιδιώκουμε να γινόμαστε καλύτεροι άνθρωποι.
Για κάτι αντίστοιχο μοχθεί και ο ήρωας της ιστορίας μας, προσπαθώντας να δημιουργήσει ένα χωριό το οποίο θα στεγάζει όλους τους ανθρώπους που βιώνουν μια δύσκολη καθημερινότητα. Θα μπορέσει να εκπληρώσει το όνειρό του; Θα δείξει την ανάλογη πίστη και επιμονή στις δυσκολίες που θα συναντήσει στον δρόμο του; Θα καταφέρει τελικά να πραγματοποιήσει το χωριό των ανθρώπων;
Όλα αυτά τα ερωτήματα θα απαντηθούν στα πλαίσια του βιβλίου, ενώ παράλληλα θα προβληματιστούμε και θα αναρωτηθούμε όλοι οι αναγνώστες για το κατά πόσο τελικά στη ζωή λειτουργούμε και πράττουμε με βάση τις πραγματικές επιθυμίες μας.

Ο Σακελάριος Στέφανος Ξυπολιτάς με το καλλιτεχνικό όνομα Νίνο, γεννήθηκε στη Στοκχόλμη της Σουηδίας, αλλά μεγάλωσε στη Ρόδο. Έχει γράψει πολλά τραγούδια, ενώ έχει κυκλοφορήσει πάνω από εκατό τραγούδια στην ελληνική δισκογραφία σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία στον μουσικό χώρο. Το τελευταίο διάστημα αποφάσισε να ασχοληθεί και με τη συγγραφή εκδίδοντας το πρώτο του βιβλίο, το οποίο και αφιερώνει σε όλους τους άστεγους του κόσμου. Είναι πατέρας δύο παιδιών.

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΤο μαγικό καράβι των Χριστουγέννων, Θάνου ΚωστάκηΗ λέσχη των φαντασμάτων, Κυριακής ΑκριτίδουΟ αστερισμός των παραμυθιών, Λίτσας ΚαποπούλουΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΗ μάγισσα Θερμουέλα σε κρίση, Χριστόφορου ΧριστοφόρουΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούΠορσελάνινες κούκλες, Δέσποινας ΔιομήδουςΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Το δικό μου παιδί!, Γιώργου ΓουλτίδηΟι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου, Ελένης ΦωτάκηΟι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί, Κωνσταντίνου ΤζίμαΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη