Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι * Όλα θα πάνε καλά ή και όχι * Νυχτοπερπατήματα * Ο πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου * Ο αρχάγγελος των βράχων ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα * Σκοτεινή κουκκίδα ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών * Rock Around... Women! ** Παιδικά: Η λέσχη των φαντασμάτων * Το μαγικό καράβι των Χριστουγέννων * Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Το δικό μου παιδί * Όταν έπεσε η μάσκα

Η Ελένη Σιαντάνη και ο Καρμικός πρίγκιπας

Από το εξώφυλλο του μυθιστορήματος της Ελένης Σιαντάνη, Καρμικός πρίγκιπας, και φωτογραφία της ίδιας

Πώς μετράμε... την ευτυχία;
Ελένη Σιαντάνη: Ευτυχία για μένα είναι να έχω γύρω μου άτομα που με αγαπούν και με νοιάζονται πραγματικά.

Τη δημιουργία;
Ε.Σ.: Ο κάθε ένας από εμάς μπορεί να δημιουργήσει το δικό του έργο το οποίο μπορεί να είναι ιστορίες βγαλμένες από την πραγματική ζωή ή κάποια ιστορία που του ήρθε ξαφνικά στο μυαλό.

Την επιτυχία;
Ε.Σ.: Ποτέ δεν ξέρεις αν κάποιο έργο σου γίνει επιτυχία ή απλά θα το αγαπήσουν μόνο μερικά άτομα που σε γνωρίζουν προσωπικά. Όλοι ευχόμαστε να έχει επιτυχία κάποιο έργο μας αυτό όμως χρειάζεται αρκετό χρόνο για να το πετύχουμε, για αυτό δεν πρέπει ποτέ να παρατάμε τα όνειρά μας και να ελπίζουμε σε αυτά!

Πώς ένιωσες όταν ολοκλήρωσες το πρώτο σου έργο, ποιο είναι αυτό και σε ποια ηλικία συνέβη;
Ε.Σ.: Ήταν πολλά συναισθήματα μαζεμένα, ένιωθα όμορφα που κατάφερα επιτέλους να γράψω το πρώτο μου μυθιστόρημα που αυτό είναι ο «Καρμικός πρίγκιπας». Έγραφα τις δικές μου ιστορίες από τότε που ήμουν μικρό παιδί αλλά ποτέ δεν ρίσκαρα να στείλω κάποιο έργο μου σε κάποιο εκδοτικό οίκο. Τελικά βρήκα το θάρρος πέρσι και έστειλα και τώρα βλέπω το βιβλίο μου να κυκλοφορεί και αυτό με κάνει πολύ χαρούμενη. Το βιβλίο μου αφορά ιστορίες που έχουν συμβεί στη δική μου ζωή αλλά και στη ζωή αγαπημένων μου προσώπων.

Αν η ζωή σου ήταν... μια σκηνή από ταινία, ποια θα ήταν αυτή;
Ε.Σ.: Δεν το έχω σκεφτεί ποτέ αυτό αλλά σίγουρα θα ήθελα να ήταν κάποια σκηνή από μία ρομαντική ταινία που θα μιλούσε για την αγάπη.

...μια στιγμή στο χρόνο, πότε θα ζούσες;
Ε.Σ.: Από μικρό κοριτσάκι μου άρεσαν τα κάστρα, οι πριγκίπισσες, οι ιππότες και οι μάγοι. Οπότε σε αυτή την ερώτηση θα έλεγα πως θα ήθελα να είχα ζήσει στην εποχή του Μεσαίωνα.

Ποιο χρώμα έχει... η χαρά;
Ε.Σ.: Κόκκινο ή ροζ.

Η φλόγα;
Ε.Σ.: Η φλόγα σίγουρα έχει χρώμα κόκκινο.

Πιστεύεις...
Ε.Σ.: Πιστεύω ότι ο κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός, έχει τα δικά του χαρίσματα, τα δικά του όνειρα και τους δικούς του στόχους. Δεν πρέπει να κρίνουμε κανέναν, πριν πρώτα τον γνωρίσουμε προσωπικά και δούμε τι πραγματικά έχει περάσει στη ζωή του, διότι ο κάθε ένας από εμάς έχει τα δικά του προβλήματα και έχει παλέψει για να ξεπεράσει τα δικά του εμπόδια που εμφανίστηκαν στον δρόμο του.

Πονάς...
Ε.Σ.: Πόνεσα και πληγώθηκα αρκετές φορές με κάποιες σχέσεις που είχα στο παρελθόν. Πλέον πιστεύω πως όλα γίνονται την κατάλληλη στιγμή, πως κανέναν δεν άφησε ο θεός χωρίς αγάπη και ο καθένας από εμάς θα βρει κάποια μέρα το άλλο του μισό.

Προχωράς…
Ε.Σ.: Προχωράω όταν δω πως μια κατάσταση δεν αξίζει να ασχοληθώ άλλο μαζί της ή όταν πιστεύω πως το αποτέλεσμα δεν θα είναι αυτό που θέλω.

Χορεύεις;
Ε.Σ.: Όχι, πολύ σπάνια.

Ξαναγεννιέσαι...
Ε.Σ.: Δεν είμαι άτομο που το βάζει εύκολα κάτω, θα παλέψω κάθε πρόβλημα και εμπόδιο που έρχεται στη ζωή μέχρι να τα καταφέρω. Αυτό ισχύει σε όλους τους τομείς της ζωής μου αισθηματικά, επαγγελματικά, οικονομικά, οικογενειακά. Τώρα αν δω πως δεν κατάφερα να παλέψω αυτό που ήρθε, γυρίζω σελίδα, ξαναγεννιέμαι κι αρχίζω τον «πόλεμο» από την αρχή, πιο δυνατή και αποφασισμένη!

Χάνεσαι...
Ε.Σ.: Συνήθως στον δικό μου κόσμο και τα όνειρά μου.

Τραγουδάς;
Ε.Σ.: Ναι, όταν είμαι μόνη στο σπίτι, στο αυτοκίνητο, στο μπάνιο!

Διαβάζεις...
Ε.Σ.: Ρομαντικά μυθιστορήματα συνήθως. Στην εφηβεία είχα κολλήσει με τα φανταστικά βιβλία του R.L.Stine.

Γράφεις...
Ε.Σ.: Τις δικές μου ιστορίες ελπίζοντας να γίνουν σύντομα βιβλίο.

Παίζεις…
Ε.Σ.: Βιντεοπαιχνίδια… Επιτραπέζια.

Στόχοι και επιδιώξεις:
Ε.Σ.: Θα ήθελα τα επόμενα χρόνια να προσθέσω στο βιογραφικό μου περισσότερα δικά μου έργα όχι μόνο ρομαντικά μυθιστορήματα αλλά και κάτι με πιο πολύ action. Ο γιος της αδελφής μου μου ζήτησε κάτι πιο παιδικό άρα ίσως στο μέλλον γράψω και κάποιο παιδικό παραμυθάκι.

Όνειρα:
Ε.Σ.: Θα ήθελα κάποια μέρα το βιβλίο μου να γίνει τηλεοπτική σειρά ή ταινία. Μεγάλο όνειρο!!

Καλλιτεχνικό ή λογοτεχνικό βιογραφικό σημείωμα:
Ε.Σ.: Γεννήθηκα στις 18 Ιουνίου 1986 και μεγάλωσα στο χωριό Λιοπέτρι της Ελεύθερης Επαρχίας Αμμοχώστου της Κύπρου. Έχω ακόμα τρία αδέλφια, δύο αδελφές και έναν αδελφό· μεγαλύτερα. Κάποια άτομα με χαρακτηρίζουν ευαίσθητη, ρομαντική, δυναμική και με πολύ χιούμορ. Άλλοι πάλι ώριμη, γλυκιά, έτοιμη να βοηθήσει τους πάντες και κάποτε ψυχρή ή σκληρή. Πήγα στην Ξενοδοχειακή Σχολή αλλά τελειώνοντας έπιασα αμέσως δουλειά σε μια υπεραγορά ως πωλήτρια, για να στηρίξω τους γονείς μου οικονομικά. Καθώς τα χρόνια περνούσαν εργάστηκα σερβιτόρα, υπάλληλος σε ένα μικρό delicatessen και έκανα baby sitting. Στο τέλος του 2019 αποφάσισα να γράψω το δικό μου μυθιστόρημα και έτσι ασχολήθηκα με τη συγγραφή, κάτι που πάντα αγαπούσα. Από μικρή μου άρεσε να γράφω τις δικές μου ιστορίες. Τελικά το όνειρό μου έγινε πραγματικότητα και ο «Καρμικός πρίγκιπας» είναι το πρώτο μου βιβλίο!

Καρμικός πρίγκιπας, Ελένης Σιαντάνη

Η Ελένη Σιαντάνη συστήνεται στο φιλαναγνωστικό κοινό με το πρωτόλειό της μυθιστόρημα, Καρμικός πρίγκιπας, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ελκυστής. Στην περίληψη λέει:
Πρόκειται για μια ιστορία αγάπης ανάμεσα σε ένα ρομαντικό και ντροπαλό αγόρι και μια γλυκιά νεαρή κοπέλα, η οποία μόλις τον βλέπει, τον ερωτεύεται αληθινά. Η αγάπη τους περνά από χίλια κύματα όμως υπάρχει ένας μεγάλος καρμικός έρωτας ανάμεσά τους. Πρέπει να παλέψουν με κάθε λογής εμπόδια για να καταφέρουν επιτέλους να είναι μαζί.
Θα ζήσει η Μαριλένα το όνειρο με τον καρμικό πρίγκιπά της;

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΌλα θα πάνε καλά ή και όχι, Meg MesonΟ αρχάγγελος των βράχων, Μένιου ΣακελλαρόπουλουΝυχτοπερπατήματα, Λέιλα ΜότλιΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΣκοτεινή κουκκίδα, Γιάννη ΣμίχεληΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούRock Around... Women!, Γιώργου ΜπιλικάΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Οι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΟ πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου, Άρη ΣφακιανάκηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου, Ελένης ΦωτάκηΟι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί, Κωνσταντίνου ΤζίμαΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη