Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι * Όλα θα πάνε καλά ή και όχι * Νυχτοπερπατήματα * Ο πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου * Ο αρχάγγελος των βράχων * Το όνειρο του γερακιού ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα * Σκοτεινή κουκκίδα * Καταδύσεις ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών * Rock Around... Women! ** Παιδικά: Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Όταν έπεσε η μάσκα

Ο Γιώργος Ζάννος και Η αύρα του έρωτα

Η αύρα του έρωτα, Γιώργου Ζάννου

Πώς σας ήρθε η ιδέα;
Γιώργος Ζάννος: Η ιδέα για τη συγγραφή του βιβλίου είναι παλιά. Προέρχεται από δικά μου βιώματα και μεγάλη ταλαιπωρία από τη σκλήρυνση κατά πλάκας, όταν προσβλήθηκα. Όλα αυτά θέλησα να τα αποτυπώσω.

Πού γράψατε το βιβλίο σας; Πόσο χρόνο σας πήρε η συγγραφή;
Γ.Ζ.: Χρειάστηκα, περίπου, δύο χρόνια για να τελειώσω το βιβλίο. Έγραφα συνεχώς, στο σπίτι μου, στις διακοπές, όπου και να βρισκόμουν. Προσπαθούσα να ξαναζήσω τις καταστάσεις εκείνης της περιόδου και να τις προσαρμόσω στον ήρωα του βιβλίου, ώστε το έργο μου να είναι πραγματικό.

Πώς θα χαρακτηρίζατε το βιβλίο σας με δύο λόγια;
Γ.Ζ.: Θέλησα να είναι ερωτικό μυθιστόρημα, για δύο λόγους. Να δείξω τη ζωή του ήρωα πριν και μετά την αρρώστια, αλλά και να έχει κοινωνικό ενδιαφέρον. Η νόσος υπάρχει αλλά και η ζωή συνεχίζεται…

Θέλετε να μας δώσετε μια περιγραφή;
Γ.Ζ.: Ο ήρωάς μας, ο Αλέξανδρος, ένας μορφωμένος, ευκατάστατος νέος, ξεκινάει τη ζωή του με τις καλύτερες συνθήκες. Γνωρίζει τη γυναίκα των ονείρων του, ερωτεύονται, παντρεύονται, αγωνίζονται για την επιτυχία, αποκτούν παιδιά και απολαμβάνουν την όμορφη ζωή τους.
Όμως, τα πράγματα αλλάζουν. Έρχεται η σκλήρυνση κατά πλάκας και ανατρέπει τα πάντα. Πραγματικός τυφώνας η ασθένεια χτυπάει πρώτα την ψυχή και το μυαλό του. Μέχρι να γίνει η διάγνωση και να αποδεχτεί ο ήρωας μας την αρρώστια του συμβαίνουν πολλά και δυσάρεστα γεγονότα. Η ιστορία του Αλέξανδρου, το δράμα της εκμετάλλευσης, η ανυπαρξία ηθικών κανόνων, η ψυχική και σωματική ταλαιπωρία δεν είναι μοναδικές. Εξακολουθούν να υπάρχουν και σήμερα.

Τι αγαπήσατε περισσότερο σε αυτό το βιβλίο;
Γ.Ζ.: Πιστεύω πως κατόρθωσα να αποδώσω τον πανικό και να κάνω ουσιαστική, πραγματική περιγραφή της ψυχικής ταλαιπωρίας του ανθρώπου που αντιμετωπίζει τη συγκεκριμένη κατάσταση. Επίσης, δίνω καθαρές εικόνες της δράσης των επιτήδειων που εκμεταλλεύονται τον πόνο. Όλα αυτά είναι προσωπικές εμπειρίες, είναι κατάθεση ψυχής και επομένως με συγκλονίζουν. Γι' αυτό αγαπώ την «Αύρα του έρωτα» περισσότερο από τα δύο προηγούμενα βιβλία μου.

Ποιος είναι ο πιο αγαπημένος σας ήρωας και γιατί;
Γ.Ζ.: Ο κεντρικός ήρωας του βιβλίου, ο Αλέξανδρος, ζει με τη Στεφανία, τη γυναίκα του. Αυτή είναι η αγαπημένη μου ηρωίδα. Μια ξεχωριστή γυναίκα με συνέπεια, που αντέχει στις δυσκολίες και δε σταμάτησε να παλεύει για τον άνδρα της, να αγωνίζεται για την οικογένειά της.

Τι προσφέρει αυτό το βιβλίο στον αναγνώστη βιβλιόφιλο ή βιβλιοφάγο;
Γ.Ζ.: Το βιβλίο «Η αύρα του έρωτα» προσφέρει στον αναγνώστη γνώση και συγκίνηση. Είναι ένα μάθημα ζωής. Δείχνει τις δυνατότητες του ανθρώπου, τις ψυχικές δυνάμεις που διαθέτει και μπορούν να τον στηρίξουν στις μεγάλες δυσκολίες. Αποδεικνύει τον μοναδικό ρόλο της πραγματικής αγάπης σε κάθε φάση της ζωής μας.

Ποια είναι η μεγαλύτερη αγωνία σας; Φοβάστε; Αγαπάτε; Ελπίζετε; Θέλετε;
Γ.Ζ.: Σήμερα δεν έχω φόβους. Αγαπώ τη ζωή, τους ανθρώπους και ειδικά αυτούς που με στηρίζουν, τη γυναίκα μου, τα παιδιά μου και τους φίλους. Ελπίζω η ζωή μου και όλων των ανθρώπων να είναι απαλλαγμένη από ανυπέρβλητες δυσκολίες. Θέλω να υπάρχει ειρήνη στον κόσμο και να βλέπω χαρούμενους ανθρώπους.

Ποιοι αναγνώστες θα λατρέψουν αυτό το βιβλίο;
Γ.Ζ.: Πιστεύω ότι το θέμα του βιβλίου ενδιαφέρει όλους. Φυσικά, οι αναγνώστες που έχουν σχέση με την ασθένεια, οι συγγενείς και οι φίλοι τους, έχουν επιπλέον λόγους. Είμαι βέβαιος ότι θα το αγαπήσουν. Αυτά είναι τα πρώτα μηνύματα που παίρνω.

Γιατί πρέπει να το διαβάσουμε; Γιατί δεν πρέπει;
Γ.Ζ.: Κάθε βιβλίο προσφέρει στον αναγνώστη, όλα έχουν κάτι να πουν. Το συγκεκριμένο αφορά περισσότερο κατηγορίες ανθρώπων που αντιμετώπισαν ή αντιμετωπίζουν τα προβλήματα της νόσου αυτής που περιγράφω και άλλων παρόμοιων. Το βιβλίο θα βοηθήσει αυτούς και όλους που είναι γύρω τους, να καταλάβουν ότι οι άνθρωποι που είναι σε αναπηρικό αμαξίδιο μπορούν να είναι ευτυχισμένοι. Γι' αυτό πρέπει να το διαβάσουν όλοι.

Πού/πώς μπορούμε να βρούμε το βιβλίο σας;
Γ.Ζ.: Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ελκυστής. Επίσης, βρίσκεται στα βιβλιοπωλεία.

Πού μπορούμε να βρούμε εσάς;
Γ.Ζ.: Μένω στη Θεσσαλονίκη και είμαι στη διάθεση σας. Τα τηλέφωνα μου είναι: 2310454690 και 6984297810.

Ποιο χρώμα του ταιριάζει; Ποια μουσική; Ποιο άρωμα; Ποιο συναίσθημα; 
Γ.Ζ.: Είναι γεγονός πως το χρώμα, η μουσική, ακόμα και το άρωμα μας χαρακτηρίζουν. Τώρα τι από αυτά ταιριάζουν στο βιβλίο είναι δύσκολο να απαντήσω. Ελπίζω ο κάθε αναγνώστης διαβάζοντας να το νιώσει δικό του, να περάσει μέσα του σαν την όμορφη μουσική που λατρεύει, το χρώμα που τον αντιπροσωπεύει και το άρωμα που τον διεγείρει. Όσο από συναισθήματα, υπάρχουν τόσα πολλά στο βιβλίο!

Αν δεν ήταν βιβλίο, τι θα μπορούσε να είναι;
Γ.Ζ.: Ίσως θα μπορούσε να γίνει μια όμορφη κινηματογραφική ταινία.

Αν δεν ήσασταν συγγραφέας τι θα μπορούσατε να είστε;
Γ.Ζ.: Πριν ξεκινήσω το γράψιμο –άρχισα το 2000– ήμουν επιχειρηματίας, άνοιγα επιχειρήσεις.

Ποιον συγγραφέα διαβάζετε ανελλιπώς; Σας έχει επηρεάσει άλλος συγγραφέας στον τρόπο που γράφετε ή σκέφτεστε η ζείτε; Ποιος/ποιο βιβλίο;
Γ.Ζ.: Όταν έμεινα στο αναπηρικό αμαξίδιο και αναγκαστικά σταμάτησα την επιχειρηματική δραστηριότητα, στράφηκα στον κόσμο του βιβλίου. Βέβαια, πάντα αγαπούσα το διάβασμα, όμως τώρα ήμουν απαλλαγμένος από υποχρεώσεις και μπορούσα να ασχοληθώ σοβαρά και χωρίς εμπόδια. Από τότε άλλαξε η ζωή μου, απόκτησα νέα ενδιαφέροντα και όσο διάβαζα ένιωθα καλύτερα. Το βιβλίο έγινε τρόπος ζωής, που με έκανε πλουσιότερο σε γνώσεις και τρόπο σκέψης. Διαπίστωσα, επίσης, με χαρά ότι με απάλλαξε από το άγχος. Κατά διαστήματα μπορεί να επηρεαζόμουν από κάποιον συγγραφέα, αλλά για πολύ λίγο. Γενικά, εκτιμώ τους ανθρώπους που γράφουν.

Οι ήρωες σας μπορούν να σας κατευθύνουν ή εσείς και μόνο ορίζετε τη συνέχεια και τις τύχες τους;
Γ.Ζ.: Ναι, κάποιες φορές ο ήρωας με κατευθύνει.

Τι χρειάζεται κάποιος για να γράψει; Φαντασία ή εμπειρία;
Γ.Ζ.: Όλοι μπορούν να γράψουν ένα βιβλίο, αρκεί να πιστέψουν σ' αυτό.

Τι καθορίζει την επιτυχία σε ένα βιβλίο;
Γ.Ζ.: Με πάθος και θέληση για ό,τι κάνεις, με συναισθήματα και αγάπη σε κάθε πρόταση και κάθε σελίδα, θα γίνει πραγματικότητα. Αυτά πιστεύω ότι καθορίζουν την επιτυχία ενός βιβλίου.

Η βιβλιοφαγία είναι/μπορεί να γίνει κατάχρηση;
Γ.Ζ.: Δεν μπορεί να είναι «κατάχρηση» η γνώση. Αντίθετα, το διάβασμα ακονίζει το μυαλό, είναι ψυχαγωγία και προσφέρει συναισθήματα.

Ποιον τίτλο βάζετε στο βιβλίο της ζωής σας.
Γ.Ζ.: Ο τίτλος που θα έβαζα στο βιβλίο της ζωής μου είναι «Ταξίδι με οδηγό την αγάπη».

Από το εξώφυλλο του μυθιστορήματος του Γιώργου Ζάννου, Η αύρα του έρωτα, και φωτογραφία του ίδιου

Ο Γιώργος Ζάννος απάντησε το ερωτηματολόγιο Ριντ Φερστ για το μυθιστόρημά του, Η αύρα του έρωτα, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ελκυστής. Στην περίληψη λέει:
Η γνωριμία δυο νέων εξελίσσεται σε μεγάλο έρωτα· γάμος, επαγγελματική αποκατάσταση, παιδιά, ευτυχισμένη ζωή! Πόσο δύσκολο ή εύκολο είναι ν' ανατραπούν όλα; Τι θα μπορούσε να καταστρέψει την ευτυχία και τις ζωές των δύο νέων ανθρώπων που με τόσο πάθος, αγάπη και αγώνα δημιούργησαν; Ο ύπουλος εχθρός, το φονικό τέρας υπάρχει και καραδοκεί. Ονομάζεται σκλήρυνση κατά πλάκας και σαν καταστροφικός τυφώνας έρχεται να διαλύσει καθετί ωραίο, αρχίζοντας πρώτα από την ψυχή… Η ιστορία του Αλέξανδρου, το δράμα της εκμετάλλευσης, η ανυπαρξία ηθικών κανόνων, η ψυχική και σωματική ταλαιπωρία δεν είναι μοναδικές. Υπάρχουν και σήμερα, αλλά πριν λίγα χρόνια κυριαρχούσαν στην κοινωνία και δημιουργούσαν ανυπέρβλητα προβλήματα. Ο αγώνας δεν είναι εύκολος, αλλά πολυμέτωπος και σκληρός.
«Αγαπημένη μου, σε χρειάζομαι! Μαζί μπορούμε να μείνουμε όρθιοι, να θριαμβεύσουμε, να κρατήσουμε την ευτυχία μας.»
Μια ιστορία κατά την οποία οι δυο ήρωες θα αποδείξουν πως η αληθινή αγάπη δεν έχει τέλος.

Ο Γιώργος Ζάννος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, όπου και διαμένει. Ασχολήθηκε, από τα νεανικά του χρόνια, με επιχειρήσεις και κατά τη διάρκεια της δραστηριότητάς του ίδρυσε τρεις. Αναγκάστηκε να σταματήσει την επαγγελματική του πορεία λόγω σκλήρυνσης κατά πλάκας. Από το 1999 είναι σε αναπηρικό αμαξίδιο και από τότε ασχολείται με το γράψιμο, που πάντα αγαπούσε. Κυκλοφορούν τα βιβλία του: Όταν οι μνήμες συναντούν την ιστορία και Διελκυστίνδα το παιχνίδι του σχοινιού από τις εκδόσεις Λόγος και Εικόνα.

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΌλα θα πάνε καλά ή και όχι, Meg MesonΟ αρχάγγελος των βράχων, Μένιου ΣακελλαρόπουλουΝυχτοπερπατήματα, Λέιλα ΜότλιΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΣκοτεινή κουκκίδα, Γιάννη ΣμίχεληΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούRock Around... Women!, Γιώργου ΜπιλικάΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Οι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΟ πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου, Άρη ΣφακιανάκηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Καταδύσεις, Κατερίνας ΜαρτζούκουΤο όνειρο του γερακιού, Αλεξάνδρας ΜπελεγράτηΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη