Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι * Όλα θα πάνε καλά ή και όχι * Νυχτοπερπατήματα * Ο πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου * Ο αρχάγγελος των βράχων ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα * Σκοτεινή κουκκίδα ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών * Rock Around... Women! ** Παιδικά: Η λέσχη των φαντασμάτων * Το μαγικό καράβι των Χριστουγέννων * Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Το δικό μου παιδί * Όταν έπεσε η μάσκα

Το κουτί

Το κουτί των Camilla Lackberg και Henrik Fexeus

Όταν από τις εκδόσεις Μεταίχμιο μου πρότειναν να παρουσιάσω το βιβλίο «Το κουτί», γνωρίζοντας ότι πρόκειται για αστυνομικό μυθιστόρημα, δε σας κρύβω ότι απογοητεύτηκα λιγάκι, αλλά γρήγορα αποφάσισα να ενδώσω στην πρόκληση.

Η απόφασή μου αυτή, με δικαίωσε. Ένα αρκετά μεγάλο σε σελίδες βιβλίο, αλλά τόσο δελεαστικό και φανερά ανατρεπτικό σενάριο, δεν σου άφηναν περιθώριο να το αφήσεις από τα χέρια σου.

Βίνσεντ. Ψυχαναγκαστικός με τους μονούς αριθμούς και όχι μόνο, παντρεμένος με την αδερφή της πρώην γυναίκας του, που τυγχάνει να είναι αθεράπευτα ζηλιάρα, πνευματιστής και μάγος, δέχεται να συνδράμει με τις γνώσεις του μια ομάδα της αστυνομίας, για να εξιχνιάσει το φόνο δύο γυναικών που στη συνέχεια θα προστεθεί ένας ακόμη, ενός αγοριού με ειδικές ανάγκες, όπου φαινομενικά δεν έχουν μεταξύ τους κανένα σημείο σύνδεσης.

Μίνα. Η αστυνομικός που θα συνεργαστεί και συνάμα θα συνδεθεί στενά με τον Βίνσεντ, έχει εμμονή με τα μικρόβια και οι σχέσεις της με τους άλλους ανθρώπους περιορίζονται μονάχα στα απολύτως απαραίτητα. Γυναίκα σκιά και δέσμια του παρελθοντικού της βίου, θα αναδειχτεί και να ανατρέψει ακόμη και τον ίδιο της τον εαυτό.

Βιώνεις έντονα την αγωνία των πρωταγωνιστών με τόση δύναμη που ειλικρινά τρέμεις με τις καταστάσεις που εκείνοι αλλά και εσύ έρχεσαι αντιμέτωπος, ακόμη και τη στιγμή που συνειδητοποιείς ότι απλά, διαβάζεις ένα βιβλίο.

Ζωές διαφόρων ανθρώπων εμπλέκονται ποικιλοτρόπως, έτσι που ανά πάσα στιγμή να ξεπετιέται από τις σελίδες και κάτι νέο για να συνεχίζει να κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον σου.

Η Μίλντα, η Τζούλια, ο Λίνους, η Τούβα, η Μαρία, η Ρεμπέκα, η Νάτι, ο Πέντερ, ο Ρούμπεν και κάποιοι ακόμη, ξεδιπλώνουν τους διαφορετικούς χαρακτήρες τους και μας χαρίζουν απλόχερα ένα αστυνομικό μυθιστόρημα, εμπλουτισμένο με μαγικά κόλπα, με κρυμμένα μυστικά, με ψευδαισθήσεις και ενοχές που βαραίνουν υποσυνείδητα ή όχι τους εμπλεκόμενους.

Κατά τη ροή της ανάγνωσης και ενώ ενδόμυχα αγωνιάς για τις εξελίξεις, φωτογραφίζεις ενόχους και αναζητάς μανιωδώς στοιχεία που θα βοηθήσουν να αντιληφθείς τον δολοφόνο των φόνων. Έτσι και εγώ, σε κάθε σελίδα προσπαθούσα να αναζητήσω το στοιχείο εκείνο που θα με φέρει ένα βήμα πιο κοντά στον πραγματικό δολοφόνο, πριν εκείνος καταφέρει να ολοκληρώσει το σχέδιό του και να αφαιρέσει τη ζωή ενός ακόμα ανθρώπου.

Θα σας αποκαλύψω μονάχα ότι επισήμανα με σιγουριά τον ύποπτο 200 σελίδες πριν το τέλος και είμαι ευχαριστημένη με το επίτευγμά μου, γιατί εντόπισα πριν την αστυνομική ομάδα τα απαραίτητα στοιχεία. Γι' αυτό λοιπόν, όσοι αποφασίσετε να το διαβάσετε, πράγμα που σας συνιστώ ανεπιφύλακτα, θα σας συμβούλευα να έχετε καθαρή κρίση, να μην εθελοτυφλείτε και να θυμάστε διαρκώς και ανελλιπώς όλους τους χαρακτήρες ανά πάσα στιγμή του βιβλίου.

Ίσως κάποιοι να αναφέρονται εσκεμμένα λιγότερο, κάποιοι άλλοι να αποκρύπτουν ηθελημένα στοιχεία και τέλος, κάποιοι να επιθυμούν να προσδίδουν λανθασμένες ενοχές από προσωπικές τους εμπάθειες...

Το κουτί των Camilla Lackberg και Henrik Fexeus κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.



Επιμέλεια: Τζένη Κουκίδου

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΌλα θα πάνε καλά ή και όχι, Meg MesonΟ αρχάγγελος των βράχων, Μένιου ΣακελλαρόπουλουΝυχτοπερπατήματα, Λέιλα ΜότλιΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΣκοτεινή κουκκίδα, Γιάννη ΣμίχεληΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούRock Around... Women!, Γιώργου ΜπιλικάΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Οι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΟ πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου, Άρη ΣφακιανάκηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου, Ελένης ΦωτάκηΟι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί, Κωνσταντίνου ΤζίμαΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη