Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι * Όλα θα πάνε καλά ή και όχι * Νυχτοπερπατήματα * Ο πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου * Ο αρχάγγελος των βράχων * Το όνειρο του γερακιού ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα * Σκοτεινή κουκκίδα * Καταδύσεις ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών * Rock Around... Women! ** Παιδικά: Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Όταν έπεσε η μάσκα

Μαζεύω τα κομμάτια μου

Μαζεύω τα κομμάτια μου, Στεφανία Ρουλάκη

Το βιβλίο της Στεφανίας Ρουλάκη, είναι ένα μικρό μεν εγχειρίδιο ψυχολογίας, πλούσιο σε γνώσεις και συμβουλές δε, που εστιάζει στη δύναμη της συγκρότησης, η οποία θα συνδράμει για να σταθούμε εκ νέου ή να στεκόμαστε στα πόδια μας εν δυνάμει.
Με αφετηρία τον σχηματισμό του ατόμου, όπου δεν φαντάζεστε από πόσα στοιχεία μπορεί να επηρεαστεί, μας παραθέτει τους παράγοντες εκείνους που συμβάλουν στη διαμόρφωσή του ανάλογα τις συνθήκες, την οικογένεια, τα συναισθήματα ακόμη και την οικονομική κρίση μιας χώρας!
Δράσε χωρίς να αντιδράς!
Δομημένο σε μικρά κεφάλαια, όπου στο τέλος του καθένα υπάρχουν εύστοχες ασκήσεις με θέμα «ευκαιρία να σκεφτώ τον εαυτό μου», θα θέσουμε τα δικά μας ερωτήματα έτσι ώστε μέσα από τις ειλικρινείς μας απαντήσεις να στοιχειοθετήσουμε την αληθινή ταυτότητά μας, χωρίς φίλτρα και μάσκες.
Τι είναι η φαινομενολογία;
Πότε κάνουμε αυτοπαρατήρηση και αυτογνωσία;
Τι σημαίνει αντοχή;
Ποια η διαφορά ανάμεσα στο επιλέγω και το διαλέγω;
Τι είναι τελικά η αγάπη; Συναίσθημα ή ανάγκη;
Πώς μαθαίνω να κατανοώ τον εαυτό μου;
Σε τι διαφέρει ο αυθορμητισμός από τον παρορμητισμό;
Μπορεί να είναι βοηθητικά τα φαινομενικά αρνητικά συναισθήματα, όπως ο θυμός και η λύπη;
Ποιοι θεωρούνται μηχανισμοί άμυνας;
Πώς μας βοηθάει η μόνωση, η μετουσίωση και η απόσυρση;
Γιατί επιβάλλεται να θέσουμε όρια στον προσωπικό χώρο, στις ανθρώπινες σχέσεις και στον χρόνο μας;
Είναι η κινητήρια δύναμη ίδια για τον καθένα μας;
Γιατί παρατηρώντας το σώμα μου, μπορώ να κατανοήσω καλύτερα τα συναισθήματά μου;
…ξεκίνα να σμιλεύεις το δικό σου σενάριο ζωής…

Το εν λόγω βιβλίο  –με σημαντικό κατ' επιλογή το κεφάλαιο με τα πολύτιμα και ευεργετικά συναισθήματα, ένα κεφάλαιο για διεξοδική μελέτη και παρατήρηση όπου τα αποσαφηνίζει, τα περιγράφει και τα κατηγοριοποιεί σε βασικά, δευτερεύοντα και τριτογενή συναισθήματα– το λάτρεψα από τις πρώτες του σελίδες. Το διάβασα ξανά και ξανά, εστιάζοντας στα σημεία εκείνα που με άγγιξαν περισσότερο και κατά διαστήματα ανατρέχω και το συμβουλεύομαι.

Από τα βιβλία που διαβάζω, επιλέγω μια φράση, για να την μοιραστώ μαζί σας. Από το βιβλίο «Μαζεύω τα κομμάτια μου», επέλεξα την παρακάτω:
Μόλις είμαι σε θέση να καταλάβω το παρελθόν, τότε και μόνον τότε, όλα αρχίζουν να συνδέονται, να εξηγούνται.

Θα πρότεινα, μετά την ανάγνωσή του, να φτιάξουμε τη δική μας λίστα συγκρότησης μαζεύοντας τα κομμάτια μας μέσα από μια πλούσια λίστα στοιχείων και να ολοκληρωθούμε, δημιουργώντας το δικό μας προσωπικό συνονθύλευμα που θα σταθεί αρωγός για την εξέλιξη και την πορεία μας.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις iWrite.



Επιμέλεια - διορθώσεις: Τζένη Κουκίδου

Η Στεφανία Ρουλάκη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1972. Σπούδασε διαφήμιση στο Eurocenter College, διοίκηση επιχειρήσεων στο Deree, συµβουλευτική ψυχικής υγείας συνθετικής προσέγγισης και οµαδική ψυχοθεραπεία στο Athens Synthesis Centre. Εργάστηκε σε υπεύθυνες θέσεις σε διάφορες επιχειρήσεις. Από το 2015 και μετά εργάζεται ως σύμβουλος ψυχικής υγείας. Έχει ένα κοριτσάκι πεντέµισι χρονών και µαζί µε τον σύντροφό της µένουν στο Μοσχάτο. Η Στεφανία, αγαπά πολύ την οικογένειά της, τους φίλους της, τη δουλειά της, το διάβασµα, τη συγγραφή, τα ταξίδια, τη µαγειρική, τη ζωή. Έχει παρακολουθήσει µαθήµατα δηµιουργικής γραφής και ασχολείται µε την αξιολόγηση κειµένων προς έκδοση. Έχει συµµετάσχει σε διαγωνισµούς πεζογραφίας, έχει γράψει διηγήµατα, παιδικά παραµύθια και ποιήµατα. Γράφει για το ιστολόγιο ewoman.gr και διατηρούσε τη στήλη «Έγινε της καραντίνας», στο ιστολόγιο «Λόγω γραφής». Συµµετέχει στη µεταφραστική οµάδα Αιθιοπικών παιδικών ιστοριών στα ελληνικά, για τον οργανισµό Open Hearts Big Dreams. Τον Φεβρουάριο του 2021 εκδόθηκε το πρώτο της βιβλίο, το ιστορικό µυθιστόρηµα µε τίτλο «Εγώ θα ζήσω», από τις εκδόσεις Πηγή, και σύντοµα θα κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις iWrite το παιδικό βιβλίο µε τίτλο «Παιδιά της καρδιάς».

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΌλα θα πάνε καλά ή και όχι, Meg MesonΟ αρχάγγελος των βράχων, Μένιου ΣακελλαρόπουλουΝυχτοπερπατήματα, Λέιλα ΜότλιΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΣκοτεινή κουκκίδα, Γιάννη ΣμίχεληΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούRock Around... Women!, Γιώργου ΜπιλικάΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Οι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΟ πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου, Άρη ΣφακιανάκηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Καταδύσεις, Κατερίνας ΜαρτζούκουΤο όνειρο του γερακιού, Αλεξάνδρας ΜπελεγράτηΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη