Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Ματωμένος Δούναβης * Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών ** Παιδικά: Τα βάσανα του Τεό και της Λέας * Η μάγισσα Θερμουέλα σε κρίση * Η λέσχη των φαντασμάτων * Το μαγικό καράβι των Χριστουγέννων * Ο αστερισμός των παραμυθιών * Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Πορσελάνινες κούκλες * Το δικό μου παιδί * Όταν έπεσε η μάσκα

Η Δήμητρα Δεληλίγκα και το Για πάντα δική σου

Από το εξώφυλλο του μυθιστορήματος της Δήμητρας Δεληλίγκα, Για πάντα δική σου, και φωτογραφία της ίδιας

Τι σας ώθησε να γράψετε αυτό το βιβλίο;
Δήμητρα Δεληλίγκα: Η ιδέα υπήρχε περίπου 20 χρόνια, όσα έζησαν χωριστά ο ήρωας του βιβλίου με τη γυναίκα της ζωής του. Φέτος, λίγο πριν το Πάσχα, μια διαδικτυακή μου φίλη, η Κυριακή Χαριτάκη, δημοσιογράφος και ιδρύτρια του Singleparent.gr, διαβάζοντας ένα κείμενό μου σε μια ιντερνετική ομάδα, μου έστειλε ένα μήνυμα λέγοντάς μου ότι γράφω υπέροχα και πως θα ήταν υπέροχη ιδέα να κάνω τις σκέψεις μου βιβλίο. Ευτυχώς, την άκουσα!

Αν θα έπρεπε να το περιγράψετε με μία μόνο λέξη, ποια θα ήταν αυτή;
Δ.Δ.: Αγάπη.

Τι θα συμβουλεύατε εκείνον που επρόκειτο να το διαβάσει;
Δ.Δ.: Να μη βιαστεί να κρίνει τη διαφορά ηλικίας ανάμεσα στους ήρωες του βιβλίου. Το γεγονός ότι εκείνος ήταν 20 χρόνια πιο μεγάλος και εκείνη ακόμα ανήλικη, δε σημαίνει ότι ο έρωτας ήταν καταδικασμένος από την αρχή!

Αν το βιβλίο σας ήταν/γινόταν ένα κανονικό ταξίδι κάπου στον κόσμο, πού θα πηγαίναμε και πόσες μέρες θα κρατούσε;
Δ.Δ.: Σίγουρα θα κατέληγε στο Λονδίνο και θα διαρκούσε όσο καιρό χρειαζόταν για να καταλάβουμε πώς ένιωθε ο ήρωας του βιβλίου μακριά από τη μοναδική γυναίκα της ζωής του.

Κλείστε τη μίνι συνέντευξη με μία φράση/παράγραφο από το βιβλίο
Δ.Δ.: «Να μείνεις θέλω. Να μείνεις. Μόνο αυτό μου φτάνει. Μείνε και μπορώ να τα αντέξω όλα. Μείνε για να παίρνω δύναμη, να ξέρω ότι είσαι εκεί. Στα όμορφα και τα άσχημα. Σε όλα σε θέλω. Μαζί.».

Για πάντα δική σου, Δήμητρας Δεληλίγκα

Αυτά είπε η Δήμητρα Δεληλίγκα για το μυθιστόρημά της, Για πάντα δική σου, που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Ελκυστής. Στην περίληψη διαβάζουμε:
Εκείνος ήταν τριάντα οχτώ χρονών, μόλις είχε βγει από έναν γάμο με μια γυναίκα που δε σήμαινε τίποτα γι' αυτόν. Εκείνη ήταν δεκαεφτά χρονών, μαθήτρια λυκείου. Ήταν το 1997.
Ο Ανδρέας γνώρισε την Αλίκη τυχαία… αλλά δεν την ερωτεύτηκε καθόλου τυχαία… Την ερωτεύτηκε γιατί έτσι έπρεπε να γίνει. Έμειναν μαζί δύο χρόνια και ξαφνικά, ένα βράδυ πριν φύγουν μαζί για άλλη χώρα, εκείνος έφυγε μόνος του. Κι εκείνη διαλύθηκε.
Κι έτσι πέρασαν είκοσι χρόνια να αναρωτιέται τι έκανε λάθος εκείνη κι ο μοναδικός άντρας που αγάπησε ποτέ της, έφυγε ξαφνικά χωρίς καμία εξήγηση, ένα σημείωμα, κάτι. Και ήρθε η στιγμή που φαντάστηκε ότι τα είχε καταφέρει και αποφάσισε να δέσει τη ζωή της με έναν άλλο άντρα. Αλλά όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια, ο Θεός γελάει. Και μπορεί η Αλίκη να μην πίστευε στον Θεό, αλλά Εκείνος γέλασε ακόμη πιο δυνατά.
Είκοσι χρόνια μετά, όλα ξεκαθαρίζουν. Γιατί εκείνη ΠΡΕΠΕΙ να είναι για πάντα δική του.
Διαβάστε παρακάτω, το έμμετρο κείμενο που έγραψε η Δήμητρα Δεληλίγκα για την υπόθεση του μυθιστορήματός της αποδεχόμενη την πρό(σ)κληση της στήλης Ακρότιτλο.

Για πάντα υποσχέθηκε ο Ανδρέας στην Αλίκη, την αγαπούσε, έλιωνε, κι εκείνη το χαιρόταν.
Ιδιαίτερα σαν έφυγε εκείνη από το σπίτι εκείνος μες στα μάτια της κοιτούσε και χανόταν.
Αγάπαγε τα μάτια της, τα χείλη, τα μαλλιά της χανόταν σαν του γέλαγε και σαν τον εκοιτούσε.

Περίμενε ένα νεύμα της να λιώσει στα φιλιά της
Ακούμπαγε στο στήθος της και μόνο τότε ζούσε.
Νύχτωσε και η πόρτα τους χτύπησε με μανία
Την άνοιξε και αντίκρισε έναν γνωστό να στέκει
Απ' έξω και να φαίνεται να είναι σ' αγωνία

Δε σκέφτηκε ο Ανδρέας της σε τι αγώνα μπλέκει, και
Ίδρωσε στη σκέψη του πως πρέπει να χωρίσει
Κάτι όμως επέβαλλε αυτή την ανηφόρα.
Η ηθική του έλεγε πως έπρεπε να ζήσει χώρια απ' το κορίτσι του και πήγε σ' άλλη χώρα.

Σαν πέρασαν αδιάφορα σχεδόν 20 χρόνια
Ο Ανδρέας ξαναγύρισε, συγγνώμη να ζητήσει, μα
Υπομονή θα έπρεπε να κάνει και αγώνα· πως δεν αντέχει χώρια της έπρεπε να την πείσει..


Η Δήμητρα Δεληλίγκα γεννήθηκε στην Αθήνα το 1985 και έχει καταγωγή από τα Τρίκαλα Θεσσαλίας. Μεγάλωσε στην Πεύκη απ' όπου έφυγε το 2008. Έχει σπουδάσει στο Δημόσιο ΙΕΚ Κηφισιάς και εργάστηκε για μικρό χρονικό διάστημα ως Ιατρικός Επισκέπτης. Από το 2008 ζει στα Μέγαρα με τον σύζυγο και τον γιο τους.

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΤο μαγικό καράβι των Χριστουγέννων, Θάνου ΚωστάκηΗ λέσχη των φαντασμάτων, Κυριακής ΑκριτίδουΟ αστερισμός των παραμυθιών, Λίτσας ΚαποπούλουΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΗ μάγισσα Θερμουέλα σε κρίση, Χριστόφορου ΧριστοφόρουΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούΠορσελάνινες κούκλες, Δέσποινας ΔιομήδουςΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Το δικό μου παιδί!, Γιώργου ΓουλτίδηΟι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου, Ελένης ΦωτάκηΟι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί, Κωνσταντίνου ΤζίμαΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη