Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι * Όλα θα πάνε καλά ή και όχι * Νυχτοπερπατήματα * Ο πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου * Ο αρχάγγελος των βράχων * Το όνειρο του γερακιού ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα * Σκοτεινή κουκκίδα * Καταδύσεις ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών * Rock Around... Women! ** Παιδικά: Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Όταν έπεσε η μάσκα

Η Κατερίνα Σμαραγδά και το Σ' αγαπώ

Κατερίνα Σμαραγδά

Πώς ξεκίνησε το μουσικό ταξίδι;
Κατερίνα Σμαραγδά: Από πολύ νωρίς αντιλήφθηκα ότι έχω κλίση στη μουσική. Είχα επαφή με μουσικά όργανα orff και αυτό με έφερε κοντά στο να δώσω εξετάσεις στο μουσικό σχολείο του Πειραιά όπου και πέρασα. Εκεί άρχισα να συνειδητοποιώ ότι το τραγούδι είναι μια ενασχόληση που μου αρέσει πραγματικά πολύ. Το αγάπησα πολύ γρήγορα και στην πορεία εξελίχθηκα σε αυτό. Δεν ήθελα να αφήνω ανεκμετάλλευτες ευκαιρίες που θα με κάνανε καλύτερη. Το κυνήγησα και προέκυψαν κάποια πολύ όμορφα πράγματα που με έκαναν να σκεφτώ σοβαρά κάποια πράγματα.

Από πού εμπνέεστε; Τι πυροδοτεί τη δημιουργικότητά σας;
Κ.Σ.: Η δημιουργικότητά μου πηγάζει από την καθημερινότητά μου κατά κύριο λόγο. Μου δίνει έμπνευση μια απλή μέρα. Είναι ένα μάθημα η κάθε μέρα, μια μικρή ιστορία. Η ανάγκη να ξεχωρίζουμε πράγματα μέσα σε αυτή.

Αν δεν υπήρχε η μουσική στη ζωή σας, τι θα μπορούσε να την αντικαταστήσει; Με τι θα είχατε ασχοληθεί αν δεν είχατε τη μουσική;
Κ.Σ.: Αν δεν υπήρχε η μουσική στη ζωή μου δεν έχω σκεφτεί τι θα επέλεγα. Σίγουρα θα ήθελα να ασχοληθώ με τις σπουδές μου πάνω στη λογιστική. Όταν, όμως, ένας άνθρωπος έχει καλλιτεχνική κλίση δεν υπάρχουν και πολλές επιλογές. Είναι πολύ καθαρά τα πράγματα σε αυτό το θέμα. Δημιουργείται μια ανάγκη που όλα μετά είναι μονόδρομος.

Πείτε μας δυο λόγια για τη νέα σας δουλειά.
Κ.Σ.: Είμαι πολύ χαρούμενη για την νέα μου δουλειά. Το τραγούδι μου με τίτλο «Σ' αγαπώ», σε στίχους και μουσική του Νίκου Κουσβίδη, είναι ένα μεγάλο δώρο για εμένα. Να αναφέρω επίσης ότι ευχαριστώ πολύ τον παραγωγό μου Κώστα Γοντικάκη για την αμέριστη προσοχή του σε όλη τη δουλειά. Είμαι ευγνώμον που δούλεψα με τόσο αξιόλογους ανθρώπους και παρουσιάσαμε ένα αποτέλεσμα που άρεσε σε όλους μας. Είναι ένα πολύ γλυκό τραγούδι που έγινε με πολλή αγάπη.

Click to music: Σ' αγαπώ

Αν έπρεπε να τη/το χαρακτηρίσετε με μια λέξη ή με μια φράση, ποια θα ήταν αυτή;
Κ.Σ.: Αν έπρεπε να σκεφτώ μια λέξη για να χαρακτηρίσω τη δουλειά αυτή θα ήταν «ελπίδα». Μου έδωσε έναυσμα όλη η εμπειρία αυτή για ακόμη περισσότερες δουλειές με προσπάθεια και χαρά να τις κάνω πράξη.

Κατερίνα Σμαραγδά

Μοιραστείτε τους στόχους, τα όνειρά σας.
Κ.Σ.: Στόχος μου είναι να πετύχω στο κομμάτι της μουσικής. Ό,τι και να συμβεί θέλω να είμαι έτοιμη να το φέρω εις πέρας με επιτυχία. Θα ήθελα κάποια στιγμή να βρίσκομαι σε έναν χώρο που να μου ταιριάζει απόλυτα και να τραγουδάω. Δεν είναι εύκολο αυτό το έργο στον συγκεκριμένο χώρο. Εύχομαι και ελπίζω σε αυτό. Λατρεύω τις μουσικές σκηνές, θεωρώ ότι μου ταιριάζουν πολύ σαν ύφος και είναι ένα από τα όνειρά μου να δουλέψω σε μια μεγάλη σκηνή με καταξιωμένους καλλιτέχνες. Μακάρι να έρθουν όλα στην πορεία.

Στείλτε το μήνυμά σας στον κόσμο…
Κ.Σ.: Ευχαριστώ πολύ τον κόσμο που με στήριξε στο ξεκίνημά μου. Είναι κάτι πολύ σημαντικό για εμένα και δεν το ξεχνάω. Εύχομαι όλος ο κόσμος να είναι υγιής και ευτυχισμένος.


Επιμέλεια - διορθώσεις: Τζένη Κουκίδου

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΌλα θα πάνε καλά ή και όχι, Meg MesonΟ αρχάγγελος των βράχων, Μένιου ΣακελλαρόπουλουΝυχτοπερπατήματα, Λέιλα ΜότλιΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΣκοτεινή κουκκίδα, Γιάννη ΣμίχεληΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούRock Around... Women!, Γιώργου ΜπιλικάΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Οι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΟ πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου, Άρη ΣφακιανάκηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Καταδύσεις, Κατερίνας ΜαρτζούκουΤο όνειρο του γερακιού, Αλεξάνδρας ΜπελεγράτηΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη