Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι * Όλα θα πάνε καλά ή και όχι * Νυχτοπερπατήματα * Ο πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου * Ο αρχάγγελος των βράχων * Το όνειρο του γερακιού ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα * Σκοτεινή κουκκίδα * Καταδύσεις ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών * Rock Around... Women! ** Παιδικά: Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Όταν έπεσε η μάσκα

Το μυστικό του Ίκαρου

Το μυστικό του Ίκαρου, Μαίρης Κωστάκη

Ο μύθος που όλοι ξέρουμε και αφορά τον Ίκαρο δεν έχει αίσιο τέλος μιας και ο τελευταίος, μετά από απερισκεψία του πλησιάζει τον ήλιο, λιώνει το κερί που συγκρατεί τα φτερά του και πέφτει άδοξα στο μεταγενέστερα Ικάριο πέλαγος.
Κι αν σας έλεγα ότι τελικά δεν έχασε τη ζωή του, τι θα μου λέγατε; Είναι μια αισιόδοξη εκδοχή η οποία ενέπνευσε τη συγγραφέα Μαίρη Κωστάκη, γράφοντας ένα υπέροχο βιβλίο· ένα συνονθύλευμα μυθικών προσώπων που θα εμπλακούν με τον Ίκαρο, προσφέροντάς μας απλόχερα, ένα ελπιδοφόρο μήνυμα.

Ο Ίκαρος λοιπόν, αφήνοντας πίσω τον φίλο του Ιάσονα και την πολυαγαπημένη του μητέρα Ναυσικράτη, θα δραπετεύσει από την Κρήτη στο πλάι του πολυμήχανου πατέρα του, του Δαίδαλου, μετά την εξαφάνιση της Αριάδνης, για την οποία θα θεωρηθεί βασικός ύποπτος ο δημιουργός του λαβύρινθου Δαίδαλος.
Αναπάντεχα και μετά από πλήθος περιπετειών ο Ίκαρος θα βρεθεί στο παλάτι του Νηρέα, στον βυθό της θάλασσας. Ένα παλάτι φωτεινό μεν, βουτηγμένο στη στενοχώρια δε, γιατί ο Νηρίτης, γιος του Νηρέα και της Δωρίδας, έχει φυλακιστεί σε ένα κοχύλι, στον βυθό της θάλασσας. Γίνονται προσπάθειες για την ανεύρεσή του με μάταιο αποτέλεσμα έως ότου φτάσει ο Ίκαρος ο οποίος θα βάλει σκοπό της ζωής του να βρει το πολύτιμο κοχύλι και να φέρει ξανά τη χαρά στο παλάτι.
Στο νησί που ψαρεύει και εξερευνά, θα βρεθεί απρόσμενα η Έλλη ή Μελισσάνθη, η αδερφή του Φρίξου, η οποία στην αρχή θα κρατήσει αθέατη την παρουσία της και εν καιρώ θα γίνει φίλη με τον Ίκαρο ενόσω θα την καταφέρει να βρεθεί και εκείνη στο ασφαλές περιβάλλον του παλατιού, κάτω από τη σκέπη του αξιαγάπητου υπηρέτη και φύλακα άγγελού τους, τον Αριστόβουλο, ο οποίος θα αγαπήσει τα παιδιά σαν παιδιά του.

Ο μύθος της Πανδώρας, οι γάμοι τεσσάρων από τις πενήντα Νηρηίδες, η ιστορία του Αρίονα, ο νέος φίλος των παιδιών, ένα χαριτωμένο δελφίνι, αλλά και ο μύθος της Αλκυόνης και του Κύηκα, θα χρωματίσουν τις σελίδες του βιβλίου και θα του προσάψουν μια αίγλη μυθική, γεμάτη περιπέτειες που τόσο πολύ λατρεύουν τα παιδιά.

Από τα βιβλία που διαβάζω, επιλέγω μια φράση, για να την μοιραστώ μαζί σας. Από το χιουμοριστικό και συναισθηματικό βιβλίο της Μαίρης Κωστάκη, επέλεξα την παρακάτω.
Σε αυτόν τον κόσμο, δεν υπάρχει τίποτα πιο δυνατό από τη μητρική αγάπη.
Είναι κοινό γνωστό ότι τα παιδιά είναι μια αστείρευτη πηγή χαράς, αγάπης, αγνότητας και αθωότητας, συστατικά που μπορούν να καταφέρουν να εξοστρακίσουν το κακό και όλα τα επακόλουθά του. Αυτά τα συστατικά χρησιμοποίησε και η Μαίρη Κωστάκη για να πλάσει με αγάπη Το μυστικό του Ίκαρου, το οποίο μυστικό θα έχετε την ευκαιρία να ανακαλύψετε στο βιβλίο, καλά κρυμμένο ανάμεσα σε μύθους και ιστορίες.

Η Μαίρη Κωστάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Νέα Αρτάκη Ευβοίας. Σπούδασε
προγραμματισμό Η/Υ. Η μεγάλη αγάπη της για την ελληνική μυθολογία και την αρχαία Ελλάδα την οδήγησαν στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο, όπου συνέχισε τις σπουδές της στον Ελληνικό Πολιτισμό. Είχε πάντα την ανάγκη να γράφει τις δικές της ιστορίες και να αποτυπώνει τους αρχαίους μύθους μέσα από την προσωπική της ματιά. Άρθρα της με θέματα από την ελληνική μυθολογία έχουν δημοσιευθεί σε περιοδικά λόγου και τέχνης. Ταυτόχρονα καταγράφει λαογραφικές παραδόσεις, διατηρώντας την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου της, συμμετέχοντας ενεργά στον «Σύλλογο Απανταχού Αρτακηνών-Κυζικηνών» και στη θεατρική του ομάδα ως συγγραφέας λαογραφικών θεατρικών έργων και ως ηθοποιός. Μετά τον γάμο της με τον Γρηγόρη Θ. Κωστάκη, Δρ. Ηλεκτρολόγο-Μηχανολόγο ΕΜΠ, ζει στην Αθήνα. Έχει δύο παιδιά, τη Θεοδοσία, Μηχανολόγο-Μηχανικό ΕΜΠ, MSc, και τον Γιάννη, απόφοιτο Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Σύμβουλο Ασφαλείας Πληροφοριών, Msc.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κάκτος.



Επιμέλεια - διορθώσεις: Τζένη Κουκίδου

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΌλα θα πάνε καλά ή και όχι, Meg MesonΟ αρχάγγελος των βράχων, Μένιου ΣακελλαρόπουλουΝυχτοπερπατήματα, Λέιλα ΜότλιΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΣκοτεινή κουκκίδα, Γιάννη ΣμίχεληΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούRock Around... Women!, Γιώργου ΜπιλικάΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Οι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΟ πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου, Άρη ΣφακιανάκηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Καταδύσεις, Κατερίνας ΜαρτζούκουΤο όνειρο του γερακιού, Αλεξάνδρας ΜπελεγράτηΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη