Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι * Όλα θα πάνε καλά ή και όχι * Νυχτοπερπατήματα * Ο πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου * Ο αρχάγγελος των βράχων * Το όνειρο του γερακιού ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα * Σκοτεινή κουκκίδα * Καταδύσεις ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών * Rock Around... Women! ** Παιδικά: Η λέσχη των φαντασμάτων * Το μαγικό καράβι των Χριστουγέννων * Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Το δικό μου παιδί * Όταν έπεσε η μάσκα

Ζωή νυχτοφόρος

Ζωή νυχτοφόρος, Γιώργου-Νεκτάριου Παναγιωτίδη

Το βιβλίο, του Γιώργου-Νεκτάριου Παναγιωτίδη, είναι ένα μυθιστόρημα μυστηρίου με πρωταγωνίστρια την 49χρονη Μαριαλένα, που πρόσφατα πενθεί τον λυτρωτικό θάνατο της 81χρονης μητέρας της Πολυξένης.
Βρίσκεται σε διάσταση με τον σύζυγό της Ορέστη μετά από 20 χρόνια γάμου, έχοντας αποκτήσει έναν γιο, τον Ζαχαρία.
Στις τακτικές της επισκέψεις στο μνήμα της μητέρας της, θα έρθει αντιμέτωπη με καταστάσεις και περιστατικά που θα την προβληματίσουν, όπως η γνωριμία της με την Ολυμπία Τζανέτου, κόρη του θανούντος γείτονα της μητέρας της στη νέα της κατοικία.
Απρόσμενες συναντήσεις, στοχευμένες παρακολουθήσεις, αναπάντεχες πτώσεις, διαισθήσεις αρνητικής χροιάς, καφέ στα τραπεζάκια του coffeeholic και νυχτερινά βροντοχτυπήματα θα εμπλουτίσουν την ιστορία μας και θα περιπλέξουν τη ζωή της Μαριαλένας, που με την αμέριστη βοήθεια της επιστήθιας φίλης της Ευαγγελίας, φιλόλογο και δημοσιογράφο, θα τολμήσουν, παρά τους κινδύνους που ελλοχεύουν, να εξιχνιάσουν το ομιχλώδες τοπίο που κρύβει μέσα του πληθώρα σκοτεινών μυστικών.

Γιατί η Φούλα, αδερφή της Μαριαλένας, επιμένει να τοποθετήσουν τον πατέρα τους σε οίκο ευγηρίας;
Τι κρύβει απεγνωσμένα η οικογένεια Κτενού;
Ποια τελικά είναι η ταυτότητα του πτώματος που ανακαλύφθηκε απρόσμενα;
Ποια κατάρα «προστατεύει» στους κόλπους του το παλιό ταπητοκαθαριστήριο;

Μια παράνομη χαρτοπαικτική λέσχη, βραδινές εκφοβιστικές επισκέψεις, ένα γεμάτο μπαούλο, μια υπόγεια σήραγγα, μια πόλη χωρίς ιστορία, κάμποσα στοιχειωμένα σπίτια, απόκρυφα Ευαγγέλια, ένα πτώμα που εξαφανίζεται και ορθολογιστές επηρεασμένοι από σχολαστικισμό, θα μας απασχολήσουν στο βιβλίο του συγγραφέα Γιώργου-Νεκτάριου Παναγιωτίδη, τόσο εμάς τους αναγνώστες, όσο και τις δυο φίλες που θα προσπαθήσουν να λύσουν τους γρίφους, που ξεπηδούν σε κάθε τους βήμα, με κίνδυνο πολλές φορές τη ζωή τους.

Από τα βιβλία που διαβάζω, επιλέγω μια φράση, για να την μοιραστώ μαζί σας. Από το βιβλίο «Ζωή νυχτοφόρος», με το μεστό λεξιλόγιο και χροιά μυστηρίου, επέλεξα την παρακάτω:
Η γη αυτή που πατάμε, έχει τα δικά της μυστικά στα συρτάρια της, τα οποία μολαταύτα δεν ξέρουμε πότε θα βγουν στην επιφάνεια…

Αν η περιπέτεια και το μυστήριο σου κεντρίζουν το ενδιαφέρον, τότε το βιβλίο αυτό θα σε αποζημιώσει. Θα αγωνιάς μαζί με τη Μαριαλένα, θα φοβάσαι και θα ανακουφίζεσαι κάθε φορά που τα πράγματα βαίνουν με θετικό πρόσημο. Σίγουρα η εξέλιξη και η έκβαση της ιστορίας, θεωρώ ότι θα είναι προσιτή και καλοδεχούμενη.

Ο Γεώργιος-Νεκτάριος Παναγιωτίδης γεννήθηκε το Νοέμβρη του 1983 στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης. Είναι απόφοιτος του τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής (Πα. Μακ.) και του ΠΜΣ «Θεολογία και πολιτισμός» (Α.Π.Θ.) και εργάζεται στην ιδιωτική εκπαίδευση. Είναι αντιπρόεδρος της Χριστιανικής Δημοκρατίας. Έχουν εκδοθεί: μια δική του μικρή μελέτη (Ο κομμουνισμός είναι μαρξιστικός ή χριστιανικός;: Από το συμφέρον στην αγάπη, Ιούνιος 2018) και ένα δοκίμιο πολιτικής θεολογίας (Πολιτική θεολογία και κοινωνική διδασκαλία αγ. Ισίδωρου του Πηλουσιώτη, Φεβρουάριος 2019). Η (stricto sensu) λογοτεχνία τον απασχολεί από το 2002. Πρώτος φανερός καρπός της ενασχόλησης αυτής, η νουβέλα αστυνομικού μυστηρίου «Το κρυπτοκείμενο της εξαφάνισης του Ν. Σωτηρόπουλου» (Manifesto, 05/2019). Tο 2020, το διήγημά του «BSL-4» διακρίθηκε και συμπεριλήφθηκε στη συλλογική έκδοση «Ο Ιός: 19 διηγήματα λογοτεχνικού εγκλεισμού» (Βακχικόν). Το 2021, το διήγημά του «Ένα επαναληπτικό όνειρο» δημοσιεύτηκε στο βιβλίο Crime And Horror 6 (Άγρια Δύση).

Το βιβλίο του, Ζωή νυχτοφόρος, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Αρμός.



Επιμέλεια - διορθώσεις: Τζένη Κουκίδου

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΌλα θα πάνε καλά ή και όχι, Meg MesonΟ αρχάγγελος των βράχων, Μένιου ΣακελλαρόπουλουΝυχτοπερπατήματα, Λέιλα ΜότλιΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΣκοτεινή κουκκίδα, Γιάννη ΣμίχεληΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούRock Around... Women!, Γιώργου ΜπιλικάΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Οι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΟ πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου, Άρη ΣφακιανάκηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Καταδύσεις, Κατερίνας ΜαρτζούκουΤο όνειρο του γερακιού, Αλεξάνδρας ΜπελεγράτηΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη