Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι * Όλα θα πάνε καλά ή και όχι * Νυχτοπερπατήματα * Ο πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου * Ο αρχάγγελος των βράχων * Το όνειρο του γερακιού ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα * Σκοτεινή κουκκίδα * Καταδύσεις ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών * Rock Around... Women! ** Παιδικά: Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Όταν έπεσε η μάσκα

Ο αϊ-Βασίλης μπέρδεψε τα δώρα

Ο αϊ-Βασίλης μπέρδεψε τα δώρα, Ειρήνης Κανελλοπούλου και Βέρας Μιχαλιού

Ποιοι είναι οι καλύτεροι εκπρόσωποι των γιορτών, της αγάπης και της ευτυχίας;
Ποιοι δέχονται χωρίς αποδείξεις;
Ποιοι αγαπούν χωρίς όρια;
Ποιοι ζουν με την ψυχή τους κάθε τους στιγμή;
Ποιοι βλέπουν και νιώθουν με τα μάτια της ψυχής;
Ποιοι περιμένουν περισσότερο τον ερχομό του άγιου Βασίλη, του παππού με την άσπρη γενειάδα που αγαπά με έναν διαφορετικό και μοναδικό τρόπο τα παιδιά;
Η απάντηση σε όλες τις ερωτήσεις, είναι μία. Τα παιδιά!
Και τι γίνεται όταν ο καλός γεράκος, που σκορπά χαρά και χαμόγελα στα παιδικά μουτράκια, μπερδέψει τα δώρα;

Την απάντηση θα μάθουμε μέσα από το όμορφο και διδακτικό παραμύθι των συγγραφέων Ειρήνη Κανελλοπούλου και Βέρα Μιχαλιού.

Έξι παιδιά, τα παιδιά της ιστορίας, θα λάβουν δώρα από τον άγιο Βασίλη. Κάποιο παιδί δε ζήτησε τίποτα και τα υπόλοιπα που έγραψαν το γράμμα τους, βρήκαν κάτω από το δέντρο κάτι διαφορετικό από αυτό που είχαν ζητήσει...
Ο Οκούμπο από την Κένυα, επιθυμεί καθαρό νερό και καλομαγειρεμένο φαγητό, κάτι που λείπει από τα παιδιά της χώρας του.
Ο Σαμ από τις ΗΠΑ, που τα έχει όλα, θέλει λίγο από όλα, μιας και δυσκολεύεται ν' αποφασίσει τι θα μπορούσε να του προσφέρει χαρά.
Η Άιντα από το Ρίο ντε Τζανέιρο της Λατινικής Αμερικής, θέλει κάτι, δεν ξέρει τι, γιατί ποτέ της δεν έχει ζητήσει δώρο από τον άγιο Βασίλη και ντροπαλά εύχεται να λάβει οτιδήποτε.
Η Κάιλυ από την Αυστραλία με τα ψηλά κτήρια και τα καγκουρό, επιθυμεί να γυρίσει στην Ελλάδα να δει τον φίλο της και ζητά ένα εισιτήριο.
Ο Στέλιος, ένα παιδί από την Ελλάδα, που λόγω της πρόσφατης μετακόμισής του σε άλλη πόλη δεν έχει φίλους, θα ζητήσει στο γράμμα του ένα play station για να παίζει και για να καταπολεμά τη μοναξιά του.
Και τέλος η Τσονγκ-Μέι από την Κίνα, δεν γράφει γράμμα, γιατί δεν πιστεύει στον άγιο Βασίλη! Ναι, καλά διαβάσατε! Δεν πιστεύει και δεν γράφει γράμμα!

Στο εργαστήριο τώρα του άγιου Βασίλη, και αφού έχει ο ίδιος διαβάσει δισεκατομμύρια γράμματα, ξεχώρισε τα πέντε των φίλων μας και αποφάσισε φέτος να παραβεί τους κανόνες, με τη βοήθεια του ξωτικού του Γκλιν-Γκλιν!
Τα δώρα θα μπερδευτούν, τα παιδιά θα πάρουν το δώρο που πραγματικά είχαν ανάγκη και όχι αυτό που νόμιζαν ότι επιθυμούσαν και ο άγιος Βασίλης θα τα βοηθήσει ν' ανακαλύψουν την πραγματική αξία που περιέχουν τα δώρα, προσφέροντάς τους άπλετη χαρά.

Πρόκειται για ένα παραμύθι πάρα πολύ ωραίο, μια όμορφη ιστορία γεμάτη συγκίνηση, αγάπη, συνειδητοποίηση, μέσα από το οποίο θα μάθουμε πώς γιορτάζονται τα Χριστούγεννα σε άλλους τόπους, ποιοι λαοί τα γιορτάζουν με σθένος και ποιοι το κάνουν απλά και εθιμοτυπικά.
Θα μάθουμε για τη δύναμη της φιλίας, για την ανιδιοτελή προσφορά και τη βοήθεια που μπορούμε να δώσουμε, στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη.
Τελικά η σκανταλιά του άγιου Βασίλη να μπερδέψει σκοπίμως τα δώρα, έφερε προσδοκώμενα αποτελέσματα και έμαθε τα παιδιά αξίες ζωής.

Καλή Χρονιά!

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κομνηνός.

Η Βέρα Μιχαλιού έχει σπουδάσει Ιστορία και Αρχαιολογία στο ΕΚΠΑ και εργάζεται ως φιλόλογος, παραδίδοντας κατ' οίκον. Είναι έγγαμη και έχει τέσσερα παιδιά. Αγαπά την οικογένεια που είναι ό,τι πιο πολύτιμο για εκείνη, τη διδασκαλία και τη συγγραφή. Της αρέσει να διαβάζει κάθε είδος βιβλίου, αγαπά το παιδικό θέατρο και είναι λάτρης της μουσικής. Ονειρεύεται έναν καλύτερο κόσμο, εκεί που θέση έχει όποιος σκέφτεται και δρα σαν ένα μικρό παιδί. Το βιβλίο «Ο αϊ-Βασίλης μπέρδεψε τα δώρα» αποτελεί γι' αυτήν μια υπέροχη στιγμή συνεργασίας και είναι η πρώτη συγγραφική της απόπειρα.



Επιμέλεια - διορθώσεις: Τζένη Κουκίδου

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΌλα θα πάνε καλά ή και όχι, Meg MesonΟ αρχάγγελος των βράχων, Μένιου ΣακελλαρόπουλουΝυχτοπερπατήματα, Λέιλα ΜότλιΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΣκοτεινή κουκκίδα, Γιάννη ΣμίχεληΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούRock Around... Women!, Γιώργου ΜπιλικάΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Οι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΟ πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου, Άρη ΣφακιανάκηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Καταδύσεις, Κατερίνας ΜαρτζούκουΤο όνειρο του γερακιού, Αλεξάνδρας ΜπελεγράτηΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη