Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι * Όλα θα πάνε καλά ή και όχι * Νυχτοπερπατήματα * Ο πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου * Ο αρχάγγελος των βράχων * Το όνειρο του γερακιού ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα * Σκοτεινή κουκκίδα * Καταδύσεις ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών * Rock Around... Women! ** Παιδικά: Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Όταν έπεσε η μάσκα

Ο φάρος του Κένεμπεκ: Εδώ βρίσκεται η διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στη ζωή και το θάνατο

Ο φάρος του Κένεμπεκ, Σόνιας Σαουλίδου

Το βιβλίο που θα σας παρουσιάσω σήμερα, είναι ένα μεταφυσικό θρίλερ, ένα βιβλίο ξέχειλο αγωνία, ένταση, συναισθήματα και συνεχή αδημονία για την εξέλιξη της καθηλωτικής ιστορίας.

Ο Άαρον, είναι χρηματιστής, παντρεμένος με τη Λίντια εντομολόγος στο επάγγελμα και έχουν μαζί 2 νεαρά παιδιά, τον Ίθαν 11 ετών και τη Μάγκι 6 μηνών.
Μετά από ένα ατύχημα και μια μυστηριώδη εξαφάνιση ή απαγωγή, η Λίντια αποφασίζει να μετακομίσουν σε ένα σπίτι του 19ου αιώνα, στο απόκοσμο νησί του Κένεμπεκ, μακριά από τα φώτα που πολιτισμού, σε έναν απομακρυσμένο τόπο, το άλλοτε νησί των ψυχών.
Η ίδια, λάτρης των αστυνομικών μυθιστορημάτων με χροιά από θρίλερ ιστορίες, αναζητά απεγνωσμένα απαντήσεις στα ερωτηματικά σχετικά με το μωρό της, πιστεύει ακράδαντα ότι ο άντρας της έχει ερωμένη τη γραμματέα του Έμμα και νιώθει στο νέο σπίτι συνεχώς την αίσθηση deja vu να την κατακλύζει.

Ο κύκλος τους στο νησί του Κένεμπεκ είναι αρκετά περιορισμένος. Η γειτόνισσα Ντόροθι, η οποία θα μας απασχολήσει αρκετά, φαίνεται να γνωρίζει για τη Μάγκι και προσφέρεται να συνδράμει απέναντι στην Λίντια και να της παρέχει τις αγωνιώδεις και λυτρωτικές απαντήσεις που αναζητά διακαώς, με αμφιλεγόμενες εξελίξεις.
Οι συνθήκες διαβίωσης στο νησί είναι πολύ δύσκολες. Οι μετακινήσεις εκτός νησιού γίνονται με βάρκα και οι έντονες χειμωνιάτικες καιρικές συνθήκες, δυσχεραίνουν ακόμη περισσότερο την ψυχολογία της αλλά και την επικοινωνία του ζευγαριού, ενόσω η σχέση τους είναι τεταμένη και η δουλειά του Άαρον τον απασχολεί αρκετές ώρες, με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η καθημερινή του επιστροφή στο νέο τους σπίτι.

Σκηνές του παρόντος μπερδεύονται με άλλες εξωπραγματικές και αλλόκοτες που εναλλάσσονται σαν ταινία δημιουργώντας σύγχυση στη Λίντα, όπως η φιγούρα μιας κοπέλας που αναδύεται από τα παγωμένα νερά του ποταμού αλλά και τα τρία κοριτσάκια που εμφανίζονται και εξαφανίζονται σε ανύποπτο χρόνο.

Μια κούκλα που τη λένε Μπέτι, ένας παπαγάλος που μιλάει, η Λουίζα Φρανκ, η γυναίκα του φαροφύλακα, το ραντεβού για εσάνς, η Μάγκι που απρόσμενα βρίσκεται στην κούνια της, η σημαδιακή ώρα 23:50, ο γιατρός του Κένεμπεκ, η μαντάμ Φλαμίνια και τα καλέσματα των πνευμάτων, ο φάρος που στέκει ατρόμητος μέσα στο ομιχλώδες τοπίο του νησιού αλλά και το νεκροταφείο που αποτελεί πλέον κομμάτι της πολιτισμικής κληρονομιάς του τόπου, θα σταθούν αφορμή για να δημιουργηθεί ένα αρκετά πολύπλοκο και αινιγματικό σκηνικό με πρωταγωνίστρια την Λίντια και ένα εφιαλτικό γίγνεσθαι να την τυλίγει όλο και περισσότερο.

Από τα βιβλία που διαβάζω, επιλέγω μια φράση, για να την μοιραστώ μαζί σας. Από το βιβλίο της Σόνιας Σαουλίδου, ένα μικρό βιογραφικό της οποίας υπάρχει στο τέλος της παρουσίασης, επέλεξα την παρακάτω:
Οι μεγάλοι έρωτες είναι σαν τους γερανούς, σηκώνουν απίστευτα βάρη. Αυτός που πραγματικά αγαπάει, πίστεψέ με, αντέχει!
Πώς αναγνωρίζεις ότι κάποιος φέρεται ως διχασμένη προσωπικότητα;
Είναι ικανές οι ψυχικές διαταραχές, οι εμμονές και η διττή φύση να αποτελέσουν επικίνδυνες καταστάσεις σε βάρος των ατόμων που έχουν γίνει στόχαστρο;
Πώς μπορεί να απαγκιστρωθεί ο νους από το προηγούμενο πέρασμά μας στη ζωή;

Αν είστε λάτρεις των μεταφυσικών θεωριών, το βιβλίο θα σας αποζημιώσει, αν πάλι όχι σίγουρα θα το βρείτε ενδιαφέρον μιας και θα σας απασχολήσουν έννοιες όπως η απώλεια και η θλίψη που γεννάει, η λανθασμένη εκτίμηση και τα αποτελέσματά της, η αγνή αγάπη των γονιών προς τα παιδιά τους, η συγχώρεση και η αξία της αλλά και το πεπρωμένο, που είναι πολλές φορές φαντάζει αδύνατο να το αλλάξουμε.

Η Σόνια Σαουλίδου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Επικοινωνίες καθώς και Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Slippery Rock University στην Πενσιλβάνια των ΗΠΑ. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, συνεργάστηκε με πολλά περιοδικά ως δημοσιογράφος. Επίσης ανέλαβε την παρουσίαση τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών παραγωγών σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα. Το 2013 μετακόμισε στο Κέιπ Κόραλ της Φλόριντα, όπου η μόνη επαγγελματική επιλογή που είχε στη μικρή αυτή παραθαλάσσια πόλη ήταν να εργαστεί ως μεσίτρια. Εκεί ξεκίνησε στα μέσα του 2017 να γράφει το πρώτο της αστυνομικό θρίλερ, «Το ακρωτήρι των κοραλλιών», το οποίο ολοκλήρωσε την ίδια χρονιά με την επιστροφή της στην Ελλάδα. Το βιβλίο κυκλοφόρησε το 2019 από τις εκδόσεις Ωκεανίδα. «Το αμάρτημα της κυρίας Ρέμικ» είναι το δεύτερό της αστυνομικό-ψυχολογικό θρίλερ. Πλέον ζει στη γενέτειρά της με τον γιο της.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις BELL.



Επιμέλεια - διορθώσεις: Τζένη Κουκίδου

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΌλα θα πάνε καλά ή και όχι, Meg MesonΟ αρχάγγελος των βράχων, Μένιου ΣακελλαρόπουλουΝυχτοπερπατήματα, Λέιλα ΜότλιΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΣκοτεινή κουκκίδα, Γιάννη ΣμίχεληΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούRock Around... Women!, Γιώργου ΜπιλικάΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Οι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΟ πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου, Άρη ΣφακιανάκηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Καταδύσεις, Κατερίνας ΜαρτζούκουΤο όνειρο του γερακιού, Αλεξάνδρας ΜπελεγράτηΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη