Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι * Όλα θα πάνε καλά ή και όχι * Νυχτοπερπατήματα * Ο πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου * Ο αρχάγγελος των βράχων ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα * Σκοτεινή κουκκίδα ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών * Rock Around... Women! ** Παιδικά: Η λέσχη των φαντασμάτων * Το μαγικό καράβι των Χριστουγέννων * Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Το δικό μου παιδί * Όταν έπεσε η μάσκα

Πήτερ Παν και Τίκνερμπελ στη χώρα του Ποτέ

4η χρονιά

Παιδική σκηνή Γιούλης Ηλιοπούλου

Πήτερ Παν και Τίκνερμπελ στη χώρα του Ποτέ

Από την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2023 έως 9 Απριλίου και κάθε Κυριακή στις 12:00 και το Σάββατο 18/2/23 στις 14.30 στο θέατρο Πειραιώς 131 μια μαγευτική περιπέτεια με θέμα την κλιματική αλλαγή.

Ο θρυλικός ιππότης του καλού ζει στη χώρα της χαράς και της αιώνιας νιότης, στη χώρα του Ποτέ, με την πιστή του φίλη, τη νεράιδα Τίνκερμπελ, αλλά και με τα χαμένα παιδιά, τα ορφανά παιδιά που έφερε από τη Γη μαζί του. Με θάρρος και επιμονή, μάχεται εναντίον του πονηρού και φιλοχρήματου Κάπτεν Χουκ και των πειρατών και προστατεύει τους φυσικούς θησαυρούς, την ειρήνη και τον πολιτισμό.

Μια θεαματική ανανεωμένη περιπέτεια στη χώρα του Ποτέ, με θέμα την κλιματική αλλαγή,  με το αιώνιο παιδί και τους θρυλικούς ήρωες της πιο αγαπημένης ιστορίας για παιδιά παγκοσμίως. Σε θεατρική διασκευή και σκηνοθεσία της δημοφιλούς δημιουργού παιδικών θεαμάτων Γιούλης Ηλιοπούλου. Με τον Αναστάση Κολοβό στον ρόλο του Κάπτεν Χουκ μαζί με ένα μεγάλο θίασο θεατρικών ηθοποιών και εξαιρετικά ταλαντούχων παιδιών.

Ο Αναστάσης Κολοβός στην παράσταση Πήτερ Παν και Τίκνερμπελ στη χώρα του Ποτέ

Μία θεαματική παράσταση, μια ιστορία με το αιώνιο παιδί, νεράιδες και Ινδιάνους σε μια συναρπαστική περιπέτεια εναντίων των πειρατών, που επικεντρώνεται στην ευθύνη που έχουμε όλοι μας για την καταστροφή του περιβάλλοντος και στην επιτακτική ανάγκη να προστατεύσουμε με κάθε τρόπο τη φύση στον πλανήτη Γη. Με σημαντικά μηνύματα ζωής για τη φιλία, για την επιμονή στον στόχο μας, για τη γενναιοδωρία, την μεγάλη αξία της οικογένειας στη σύγχρονη κοινωνία.

Η παράσταση που ντύνεται με κινηματογραφικά γυρίσματα, ειδικά εφέ, κοστούμια εποχής, χορογραφίες και τραγούδια, ακροβατικά, θεαματικές σκηνές ξιφασκίας και 3D animation, που συνθέτουν ένα υπερθέαμα για τα παιδιά.

Πήτερ Παν και Τίκνερμπελ στη χώρα του Ποτέ

Λίγα λόγια για το έργο:
Ο Πήτερ Παν και οι φίλοι του καλούνται να σώσουν τη χώρα του Ποτέ που κινδυνεύει εξαιτίας του Κάπτεν Χουκ, ο οποίος κατασκεύασε μια μηχανή κάπου στη Γη. Την μετέφερε στη χώρα του Ποτέ και αφού έκαψε τη βλάστηση στο μεγάλο βουνό άρχισε τις εργασίες του τρυπώντας τους καταπράσινους λόφους στο νεραϊδοβασίλειο για να βρει το πολύτιμο υλικό Νάρντια που δημιουργείται από τη νεραϊδόσκονη και γίνεται διαμαντόπετρες πάνω στους βράχους.
Έτσι γέμισε τον τόπο με διοξείδιο του άνθρακα και δηλητηριώδη αέρια και άρχισε να μολύνει την ατμόσφαιρα και το νερό της θάλασσας και των ποταμών. Οι νεράιδες, οι γοργόνες, οι Ινδιάνοι, τα χαμένα παιδιά, τα ζώα, τα φυτά, τα λουλούδια άρχισαν να αρρωσταίνουν. Η χώρα του Ποτέ κινδυνεύει να εξαφανιστεί.
Ο Πήτερ Παν με τη βοήθεια όλων των φίλων του, πρέπει να σταματήσει αυτή την καταστροφή και να σώσει το περιβάλλον και τους κατοίκους της χώρας του από το άθλιο εργοστάσιο του Κάπτεν Χουκ και των πειρατών. Η μάχη θα είναι δύσκολη αλλά η επιμονή του στον στόχο, το θάρρος και το δίκιο του θα τον οδηγήσουν στο τέλος στη νίκη και νέοι κανόνες θα μπουν σε όλους όσους ζουν εκεί για να προστατέψουν στο μέλλον το περιβάλλον που τους χαρίζει τη ζωή.

Συντελεστές:
Συγγραφέας: Τζέιμς Μάθιου Μπάρυ
Θεατρική διασκευή και Σκηνοθεσία: Γιούλη Ηλιοπούλου
Μουσική επένδυση: Κρίστελ Καπερώνη
Σκηνικά - Κοστούμια: Τζούλια Μάρκο
Φωτισμοί - 3D ANIMATION: Λάμπρος Σούνδιας
Κινησιολογία: Γιούλη Ηλιοπούλου
Πρωτότυπη μουσική τραγουδιών: Γιάννης Φουστέρης
Στίχοι τραγουδιών: Γιούλη Ηλιοπούλου
Χορογραφίες: Φανή Παρλή
Ειδικές κατασκευές: Θόδωρος  Τσιμπλάκης
Βοηθός σκηνοθέτη: Δέσποινα Κασιώτη
Δ/νση Παραγωγής: Αντώνης Μαρκόγιαννης
Παραγωγή: ΤΕΧΝΟΔΡΟΜΙΟ
Υπεύθυνος επικοινωνίας: Αντώνης Κοκολάκης
Επικοινωνία: Ανθή Καραγιάννη
Νεράιδα στη γιγαντοοθόνη: Γιούλη Ηλιοπούλου
ΠΑΙΖΟΥΝ: Αναστάσης Κολοβός στον ρόλο του ΚΑΠΤΕΝ ΧΟΥΚ, Νίκος Παπαδάκης, Δέσποινα Κασιώτη, Γιώργος Λουρωτός, Κώστας Γόνης, Γλυκερία Χασάπη, Ιωάννα Προκοπίου, Αλέξανδρος Μαλτεζόπουλος, Υακίνθη Παράσχη, Ιάσων Μαλτεζόπουλος, Ελευθερία Γολιχά

Διάρκεια παράστασης: 90'
Τηλέφωνα κρατήσεων: 2105248140, 6936323587

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΌλα θα πάνε καλά ή και όχι, Meg MesonΟ αρχάγγελος των βράχων, Μένιου ΣακελλαρόπουλουΝυχτοπερπατήματα, Λέιλα ΜότλιΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΣκοτεινή κουκκίδα, Γιάννη ΣμίχεληΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούRock Around... Women!, Γιώργου ΜπιλικάΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Οι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΟ πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου, Άρη ΣφακιανάκηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου, Ελένης ΦωτάκηΟι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί, Κωνσταντίνου ΤζίμαΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη