Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ e-books ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο –παρακολουθείτε όλα τα είδη– ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθoπλασίες: Ο πρίγκιπας του Βόρνεο: Το Φάντασμα * Το δέκατο τάγμα * Υπόσχεση * Οι Μαζαράκηδες, Ιουλιανός ο Παραβάτης, Τα πέντε φαντάσματα * Το αίμα είναι για να χύνεται * Έξι τίτλοι πεζογραφίας των εκδόσεων Ελκυστής * Το χάλκινο νησί: Η δημιουργία των ανθρωποειδών * Labirinto * Επτά τίτλοι από τις εκδόσεις Ελκυστής * Το παιχνίδι της νύχτας: Η αφύπνιση των θρύλων * Το αγόρι ** Διηγήματα: Η ενδεκάτη εντολή * Για όλα φταις εσύ * Η Κιμ ξέρει και άλλες ιστορίες * Στην πιο όμορφη χώρα του κόσμου * Στιγμές ζωής ** Ποίηση: 62 ποιήματα * Ανατέλλουσα ψυχή * Ονειρεύτηκα τη Διοτίμα και άλλα εφήμερα ειδύλλια *** Παιδικά: Από τη σοφίτα στα άστρα * Πίστεψέ το... και θα τα καταφέρεις *** Μουσικό άλμπουμ: The 12 Kalikatzari of Christmas *** Εγκυκλοπαίδεια: Rock Around... Troubadours *** Δοκίμιο: Εν αρχή ην ο λόγος

Κάθε πέρσι και του χρόνου

Κάθε πέρσι και του χρόνου

Είχα πολύ καιρό να πάω θέατρο και χάρηκα τόσο πολύ που πήγα σε αυτή την παράσταση!

Μια κωμωδία του Άλαν Άικμπορν, σε σκηνοθεσία του Γιάννη Διαμαντόπουλου και με τους εξαιρετικούς ηθοποιούς Δημήτρη Γκουτζαμάνη, Βάσω Γουλιελμάκη, Θάνο Καληώρα, Άννα Κουρή, Δημήτρη Μαζιώτη και Ιωάννα Πηλιχού.

Το έργο εκτυλίσσεται σε τρία διαφορετικά Χριστούγεννα. Πιο συγκεκριμένα βλέπουμε τι συμβαίνει σε τρία διαφορετικά χριστουγεννιάτικα πάρτι. Στην έναρξη βλέπουμε στη σκηνή μια κουζίνα όπου μπαίνει μέσα η οικοδέσποινα και αρκετά αγχωμένη προσπαθεί να τακτοποιήσει τα πάντα μέχρι την τελευταία στιγμή, καθώς ο χρόνος πλησιάζει για να έρθουν οι καλεσμένοι της. Σε αυτή την κουζίνα βλέπουμε το πρώτο ζευγάρι.

Κάθε πέρσι και του χρόνου

Εξελίσσεται η ιστορία και μόλις τελειώσει, η σκηνή αλλάζει και μια άλλη κουζίνα εμφανίζεται για να δούμε τι συμβαίνει τα επόμενα Χριστούγεννα με το δεύτερο ζευγάρι. Στη συνέχεια ακολουθεί στην τρίτη κουζίνα η τρίτη ιστορία με το τι συμβαίνει τα επόμενα Χριστούγεννα με το τρίτο ζευγάρι. Και στις τρεις ιστορίες αποκαλύπτονται μυστικά των ανθρώπων μέσα από πολλά ευτράπελα που προκαλούν γέλιο αλλά και οι αληθινοί χαρακτήρες.

Όλοι οι ηθοποιοί είναι φανταστικοί, πολύ αστείοι και πολύ εκφραστικοί. Εγώ γέλασα όμως λίγο παραπάνω με τον Θάνο Καληώρα, την Άννα Κουρή και την Βάσω Γουλιελμάκη.

Αυτή η παράσταση είναι αυτό που πραγματικά συμβαίνει σε κάθε γιορτή-πάρτι που γίνεται σε σπίτι. Όλα τα αστεία, ευτράπελα, κουτσομπολιά και η απελευθέρωση από την υποκρισία συμβαίνουν στην κουζίνα.


Ιωάννα Πορτοκάλη

Επιμέλεια - διορθώσεις: Τζένη Κουκίδου