Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι * Όλα θα πάνε καλά ή και όχι * Νυχτοπερπατήματα * Ο πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου * Ο αρχάγγελος των βράχων * Το όνειρο του γερακιού ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα * Σκοτεινή κουκκίδα * Καταδύσεις ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών * Rock Around... Women! ** Παιδικά: Η λέσχη των φαντασμάτων * Το μαγικό καράβι των Χριστουγέννων * Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Το δικό μου παιδί * Όταν έπεσε η μάσκα

Η Ελένη Σίντου και τα Αδαμάντινα τείχη

Από το εξώφυλλο του μυθιστορήματος της Ελένης Σίντου, Αδαμάντινα τείχη, και φωτογραφία της ίδιας

Πώς σας ήρθε η ιδέα;
Ελένη Σίντου: Η ιδέα για το νέο μου βιβλίο, τρύπωσε στο μυαλό μου βλέποντας ένα βίντεο στα social media με πρωταγωνιστή τον Βολοντιμίρ Ζελένσκι και τους στενούς του συνεργάτες, οι οποίοι μια ημέρα μετά τη Ρωσική εισβολή στην Ουκρανική επικράτεια, στέκονταν θαρραλέα στο κέντρο του πολιορκημένου Κιέβου. Αυτό ήταν το κύριο έναυσμα, από εκεί κι έπειτα η πλοκή κύλησε αβίαστα έως το τέλος.

Πού γράψατε το βιβλίο σας;
Ε.Σ.: Στο σπίτι μου, κυρίως βραδινές ώρες, ακούγοντας μουσική.

Πόσο χρόνο σας πήρε η συγγραφή;
Ε.Σ.: Τρεις μήνες χρειάστηκαν για να ολοκληρώσω το βιβλίο μου.

Πώς θα χαρακτηρίζατε το βιβλίο σας με δυο λόγια;
Ε.Σ.: Ένα ερωτικό κατασκοπικό θρίλερ, με αμείωτη δράση, γεμάτο έρωτα, χωρίς διακοπές και άσκοπες περιγραφές.

Θέλετε να μας δώσετε μια περιγραφή;
Ε.Σ.: Η ιστορία εκτυλίσσεται στην Ουκρανία (Κίεβο, Τσερνίχιβ, Ιρπίν, Οδησσό). Έχει δύο κύριους πρωταγωνιστές αλλά και κάποιους άλλους βασικούς χαρακτήρες, αρκετά αγαπητούς. Η Bell Jefferson είναι μια άριστη κατάσκοπος με ιδιόρρυθμο χαρακτήρα κι εκρηκτικό ταπεραμέντο. Φτάνει στην ουκρανική πρωτεύουσα έχοντας μια απλή αποστολή αλλά στη ζωή υπάρχει πάντα ένας αστάθμητος παράγοντας, ο έρωτας. Βυθίζεται λοιπόν σ’ έναν καιάδα πρωτόγνωρων συναισθημάτων και παρασύρεται, ξεχνώντας την εκπαίδευσή της. Αιχμαλωτίζει, σκοτώνει, ανακρίνει ενώ ταυτόχρονα προσπαθεί να κρατήσει πλάι της τον μοναδικό της έρωτα. Στον αντίποδα, ο πρωταγωνιστής παλεύει με τους δικούς του δαίμονες και τον χρόνο για να μπορέσει να της αποδείξει πως είναι ένας ειλικρινής και άμεμπτος άνδρας. Το τελευταίο μέρος τους βρίσκει στη δίνη του γενικευμένου πολέμου που κήρυξε η Ρωσία στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου του 2022. Κατασκοπικά τερτίπια, ερωτικά τρίγωνα και άφθονη βότκα χαρακτηρίζουν τα περισσότερα κεφάλαια του βιβλίου.

Τι αγαπήσατε περισσότερο σε αυτό το βιβλίο;
Ε.Σ.: Τους ήρωες και την εξέλιξη του χαρακτήρα τους. Τη δράση του τελευταίου μέρους.

Ποιος είναι ο πιο αγαπημένος σας ήρωας και γιατί;
Ε.Σ.: Δύσκολη ερώτηση! Η Bell Jefferson θα πω. Κυρίως για το θάρρος, την ειλικρίνεια και την επιμονή της.

Τι προσφέρει αυτό το βιβλίο στον αναγνώστη, βιβλιόφιλο ή βιβλιοφάγο;
Ε.Σ.: Δράση, έντονα εναλλασσόμενα συναισθήματα. Ένα ταξίδι στη μαγευτική πρωτεύουσα της Ουκρανίας.

Ποια είναι η μεγαλύτερη αγωνία σας;
Ε.Σ.: Αγωνιώ για το μέλλον των ανθρώπων γενικά. Βλέπω πως οι κοινωνίες βράζουν και οι πολιτικοί-ολιγάρχες οργιάζουν.

Φοβάστε...
Ε.Σ.: ...τους ανήθικους ανθρώπους.

Αγαπάτε...
Ε.Σ.: ...τα παιδιά και τα ταξίδια.

Ελπίζετε...
Ε.Σ.: ...τα βιβλία μου να ταξιδέψουν στον κόσμο.

Θέλετε...
Ε.Σ.: ...να γνωρίσω από κοντά τους ανθρώπους που αποτελούν προσωπική έμπνευση.

Ποιοι αναγνώστες θα λατρέψουν αυτό το βιβλίο;
Ε.Σ.: Οι αναγνώστες που αγαπάνε την έντονη δράση και τα αδιέξοδα του παθιασμένου έρωτα κυρίως. Ωστόσο πιστεύω πως είναι ένα βιβλίο που μπορεί να τους κρατήσει ευχάριστη συντροφιά και να τους ταξιδέψει.

Γιατί πρέπει να το διαβάσουμε;
Ε.Σ.: Για να κατανοήσουμε πως ο έρωτας και ο πόλεμος είναι παράλληλοι δρόμοι. Προσωπική μου άποψη είναι πως ο έρωτας είναι η μεγαλύτερη απάτη της καρδιάς και ο πόλεμος η χειρότερη επινόηση του ανθρώπινου νου. Αυτό το μήνυμα επιθυμώ να διαδώσω. Επίσης κάποιες πληροφορίες που υπάρχουν στο βιβλίο, εξηγούν πώς μια πολεμική σύρραξη είναι πάντα υποκινούμενη από τα συμφέροντα των ολίγων και ισχυρών.

Γιατί δεν πρέπει;
Ε.Σ.: Περιέχει σκηνές σεξ και βίας. Για όσους δεν τα αντέχουν, ας το αφήσουν στα αδιάβαστα!

Πού/πώς μπορούμε να βρούμε το βιβλίο σας;
Ε.Σ.: Απ’ όλα τα βιβλιοπωλεία της Ελλάδας. Στην Κύπρο με παραγγελιά, καλώντας στο τηλέφωνο 99326813 (D.E.S. Bookworld) και φυσικά στο ηλεκτρονικό κατάστημα των Εκδόσεων Ελκυστής.

Πού μπορούμε να βρούμε εσάς;
Ε.Σ.: Μπορείτε να με βρείτε στο facebook Eleni Sintou, στο Instagram eleni_sintou και στο e-mail μου lenaki882008@windowslive.com.

Ποιο χρώμα του ταιριάζει;
Ε.Σ.: Το κόκκινο!

Ποια μουσική;
Ε.Σ.: Το Unstoppable της Sia και το Only Love Can Hurt Like This της Paloma Faith.

Ποιο άρωμα;
Ε.Σ.: Ένα πολύ συγκεκριμένο άρωμα! Vanilla Tobacco του Tom Ford.

Ποιο συναίσθημα;
Ε.Σ.: Έρωτας και απόγνωση.

Αν δεν ήταν βιβλίο, τι θα μπορούσε να είναι;
Ε.Σ.: Ταινία στο Netflix. (Όνειρο απατηλό!)

Αν δεν ήσασταν συγγραφέας τι θα μπορούσατε να είστε;
Ε.Σ.: Εγκληματολόγος, πιλότος της πολεμικής αεροπορίας.

Ποιον συγγραφέα διαβάζετε ανελλιπώς;
Ε.Σ.: John Verdon, Jo Nesbo, Tolkien, Κώστα Κρομμύδα.

Σας έχει επηρεάσει άλλος συγγραφέας στον τρόπο που γράφετε ή σκέφτεστε ή ζείτε; Ποιος/ποιο βιβλίο;
Ε.Σ.: Ο J.R.R. Tolkien σαφώς έχει επηρεάσει την σκέψη μου, με όλο του το λογοτεχνικό έργο. Η «Θεία κωμωδία» του Αλιγκιέρι επίσης. Στον τρόπο που γράφω δεν θα έλεγα πως έχω επηρεαστεί αλλά αν οι αναγνώστες εντοπίζουν κάτι που εγώ αγνοώ θα χαρώ πολύ να με ενημερώσουν!

Οι ήρωές σας μπορούν να σας κατευθύνουν ή εσείς και μόνο ορίζετε την συνέχεια και τις τύχες τους;
Ε.Σ.: Σαφώς και οι ήρωες κατευθύνουν μεγάλο κομμάτι στην εξέλιξη της ιστορίας. Κυρίως γιατί δεν γράφω γνωρίζοντας ακριβώς όλη την ιστορία. Έχω ένα πλάνο στο μυαλό μου, αρχή, μέση και τέλος αλλά μέχρι εκεί.

Τι χρειάζεται κάποιος για να γράψει; Φαντασία ή εμπειρία;
Ε.Σ.: Και τα δύο, με τη φαντασία να παίζει σημαντικότερο ρόλο.

Τι καθορίζει την επιτυχία σε ένα βιβλίο;
Ε.Σ.: Η πλοκή, οι ήρωες και το εξώφυλλο.

Τι την αποτυχία;
Ε.Σ.: Δεν μου αρέσει να μιλάω για αποτυχία! Θα πω μόνο δύο παράγοντες, κακό timing έκδοσης, λάθος επιλογή εκδότη.

Η βιβλιοφαγία είναι/μπορεί να γίνει κατάχρηση;
Ε.Σ.: Όχι, δεν το ενστερνίζομαι αυτό.

Ποιον τίτλο βάζετε στο βιβλίο της ζωής σας;
Ε.Σ.: One day, at a time!

Αδαμάντινα τείχη, Ελένης Σίντου

Έτσι απάντησε στο ερωτηματολόγιο Ριντ Φερστ η Ελένη Σίντου για το μυθιστόρημά της Αδαμάντινα τείχη, που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Ελκυστής. Στο οπισθόφυλλο διαβάζουμε:
Λίγο πριν ξεσπάσει ο πόλεμος στην Ουκρανία, η Bell Jefferson, μια ψυχρή σκύλα, όπως τη χαρακτηρίζουν οι συνάδελφοί της, κορυφαία όμως κατάσκοπος της CIA, στέλνεται στο Κίεβο υποδυόμενη τη γραμματέα του Αμερικανού πρέσβη για να αναλάβει φαινομενικά μια απλή αποστολή· εκτίμηση, παρακολούθηση και αναφορά όσων αφορούν τον πρόεδρο της χώρας. Μπλέκεται, όμως, σε ένα απρόσμενο ρομάντζο και βυθίζεται στη γοητεία της Ουκρανίας, κάτι το οποίο της στοιχίζει το καθαρό μυαλό και το άμεμπτο βιογραφικό της.
Με τον πατέρα της, αρχηγό της μυστικής υπηρεσίας, να την παρακολουθεί και τη ρωσική απειλή να ξεδιπλώνει τα δίχτυα της πάνω από την πρώην Σοβιετική Δημοκρατία, δίνει τον δικό της αγώνα να κρατήσει πλάι της τον μοναδικό της έρωτα αλλά και να μην ταράξει τις λεπτές ισορροπίες μεταξύ Ρωσίας και Αμερικής.
Από το Κίεβο στο Τσερνίχιβ, στην Οδησσό και στο Ιρπίν καταδιώκεται από Ρώσους κατασκόπους, σκοτώνει, αιχμαλωτίζει και ανακρίνει. Ο πόλεμος αρχίζει και η ίδια αναλαμβάνει τη σημαντικότερη αποστολή της ζωής της.
Στον έρωτα και στον πόλεμο όλα επιτρέπονται... Ή μήπως όχι;
Η Ελένη Σίντου γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Ιωάννινα. Σπούδασε Πληροφορική και ΜΜΕ στο ΑΤΕΙ Πάτρας (παράρτημα Πύργου). Έχει κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις Λυκόφως το πρώτο της μυθιστόρημα, της σειράς Τα δαιμόνια της φύσης, με τίτλο Αρλίν. Έχει συγγράψει δέκα μυθιστορήματα τα οποία παραμένουν ανέκδοτα. Επίσης, παρακολούθησε σεμινάρια δημιουργικής γραφής και λογοτεχνίας του φανταστικού: το Master Class Συγγραφής του Κώστα Κρομμύδα, όπως επίσης και το σεμινάριο «Εγκληματολογία: στο μυαλό ενός δράστη» του ΚΕΔΙΒΙΜ Παντείου. Αγαπά και θαυμάζει τον Τόλκιν, τον John Verdon και τη σκανδιναβική αστυνομική λογοτεχνία.

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΌλα θα πάνε καλά ή και όχι, Meg MesonΟ αρχάγγελος των βράχων, Μένιου ΣακελλαρόπουλουΝυχτοπερπατήματα, Λέιλα ΜότλιΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΣκοτεινή κουκκίδα, Γιάννη ΣμίχεληΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούRock Around... Women!, Γιώργου ΜπιλικάΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Οι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΟ πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου, Άρη ΣφακιανάκηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Καταδύσεις, Κατερίνας ΜαρτζούκουΤο όνειρο του γερακιού, Αλεξάνδρας ΜπελεγράτηΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη