Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι * Όλα θα πάνε καλά ή και όχι * Νυχτοπερπατήματα * Ο πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου * Ο αρχάγγελος των βράχων * Το όνειρο του γερακιού ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα * Σκοτεινή κουκκίδα * Καταδύσεις * Λυκόσκυλα, Ίμερος και Ηλιοτρόπιο ονείρων ** Διηγήματα: Το δέρμα της φώκιας * Ταρτάν το άλογο, Θεατές και δράστες και Η αγωνία του μέτρου ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών * Rock Around... Women! ** Νουβέλες: Όταν έπεσε η μάσκα

Αέναη αγάπη

Αέναη αγάπη, Εύης Αγγελή

Με το βιβλίο Αέναη αγάπη κάνει την είσοδό της στον κόσμο της λογοτεχνίας η Εύη Αγγελή.
Καλωσορίζουμε λοιπόν ένα σύγχρονο μυθιστόρημα με κεντρική του ηρωίδα την Εύα, μια ευαίσθητη και ρομαντική κοπέλα.

Η ιστορία της ηρωίδας μας, ξεκινάει το 2015 από την όμορφη Λευκάδα όπου τη συναντάμε ως καταξιωμένη εικαστικό, με μια ευτυχισμένη προσωπική ζωή στο πλευρό ενός γοητευτικού συντρόφου και πλαισιωμένη από την υποστηρικτική και δεμένη οικογένειά της.
Όλα μοιάζουν ιδανικά όμως οι οδυνηρές αναμνήσεις της ηρωίδας μας, μας μεταφέρουν στη Ναύπακτο του 1994, τη γενέτειρά της, και έτσι παρακολουθούμε τη ζωή της από την τελευταία τάξη του λυκείου όπου και θα γνωρίσει τον πρώτο αλλά και μοιραίο άνδρα της ζωής της.
Μια ζωή που ξεκινά με τους καλύτερους οιωνούς μέχρι να αρχίσουν τα αλλεπάλληλα χτυπήματα της τύχης.
Η Εύα δοκιμάζεται σκληρά τόσο σε αισθηματικό, όσο και σε επίπεδο υγείας. Έρχεται αντιμέτωπη με τον καρκίνο αλλά και με τη στέρηση της δυνατότητας να τεκνοποιήσει, έχοντας ταυτόχρονα να διαχειριστεί και τον χωρισμό της από τον αγαπημένο της Μάνο.
Τραγικές καταστάσεις που όμως η συγγραφέας τις περιγράφει συνοπτικά και αποστασιοποιημένα, βιαστικά και σχεδόν ψυχρά με αποτέλεσμα να μην μπορεί ο αναγνώστης να ταυτιστεί και «συγκινηθεί» με την ηρωίδα.
Στη συνέχεια το ύφος αλλάζει. Ο «καταιγισμός» των δυσάρεστων γεγονότων ακολουθείται από διαδοχικές ευχάριστες εξελίξεις και μέσα από αυτές η ζωή επιφυλάσσει στην Εύα οικονομική, επαγγελματική και κοινωνική καταξίωση.
Έντονη είναι και πάλι η αποστασιοποιημένη και επιγραμματική εξέλιξη σε σημείο που ο αναγνώστης αισθάνεται μια κόπωση.
Η ίδια η ζωή βέβαια είναι γεμάτη ανατροπές, οι εμπειρίες όμως, είτε ευχάριστες είτε δυσάρεστες, πάντα αφήνουν το αποτύπωμά τους στο χαρακτήρα των ανθρώπων κάτι που δε βλέπουμε να συμβαίνει στην Εύα.

Λίγο πριν το τέλος και χωρίς να υπάρχει ιδιαίτερος λόγος, το μυθιστόρημα παίρνει μια μορφή θρίλερ.
Η συγγραφέας θέλοντας να πειραματιστεί και με αυτό το είδος προσπαθεί μέσα από μια παρένθετη ιστορία, πολύ αναμενόμενη, να προκαλέσει αισθήματα αγωνίας, φόβου ή περιέργειας χωρίς όμως κάτι τέτοιο να συμβαίνει καθώς η έκβαση είναι αναμενόμενη.
Κλείνοντας το βιβλίο μένει στον αναγνώστη η αίσθηση πως και η ίδια η συγγραφέας δεν ήταν πολύ σίγουρη για το είδος του μυθιστορήματος που θα ήθελε να υπηρετήσει.
Ο ρόδινος επίλογος επαναφέρει το μυθιστόρημα στον αρχικό αισθηματικό χαρακτήρα του αφήνοντας τον αναγνώστη με την αίσθηση πως η εμβάθυνση στην ψυχοσύνθεση των ηρώων και μια πιο θερμή περιγραφή των προσώπων θα τον βοηθούσαν αγαπήσει ακόμα περισσότερο το δροσερό αυτό μυθιστόρημα.


Δέσποινα Συμεωνίδου

Επιμέλεια - διορθώσεις: Τζένη Κουκίδου
Το μυθιστόρημα της Εύης Αγγελή Αέναη αγάπη κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Έξη.

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
Το δέρμα της φώκιας, Αριστούλας ΔάλληΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΌλα θα πάνε καλά ή και όχι, Meg MesonΟ αρχάγγελος των βράχων, Μένιου ΣακελλαρόπουλουΝυχτοπερπατήματα, Λέιλα ΜότλιΛυκόσκυλα Αγγέλας Καϊμακλιώτη, Ίμερος Μαίρης Χάψα και Ηλιοτρόπιο ονείρων Γιάννη ΑναστασόπουλουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΣκοτεινή κουκκίδα, Γιάννη ΣμίχεληΤαρτάν το άλογο Ευτυχίας Καλλιτεράκη, Θεατές και δράστες Σύλβας Γάλβα και Η αγωνία του μέτρου Γιώργου ΣπανουδάκηΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούRock Around... Women!, Γιώργου ΜπιλικάΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Οι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΟ πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου, Άρη ΣφακιανάκηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Καταδύσεις, Κατερίνας ΜαρτζούκουΤο όνειρο του γερακιού, Αλεξάνδρας ΜπελεγράτηΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη