Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι * Όλα θα πάνε καλά ή και όχι * Νυχτοπερπατήματα * Ο πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου * Ο αρχάγγελος των βράχων * Το όνειρο του γερακιού ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα * Σκοτεινή κουκκίδα * Καταδύσεις * Λυκόσκυλα, Ίμερος και Ηλιοτρόπιο ονείρων ** Διηγήματα: Το δέρμα της φώκιας * Ταρτάν το άλογο, Θεατές και δράστες και Η αγωνία του μέτρου ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών * Rock Around... Women! ** Νουβέλες: Όταν έπεσε η μάσκα

Το μυστήριο των τριών τετάρτων

Το μυστήριο των τριών τετάρτων, Sophie Hannah

Η Sophie Hannah έγινε γνωστή στη χώρα μας όταν κυκλοφόρησε το Έγκλημα με υπογραφή από τις εκδόσεις Διόπτρα, όπως και όλα τα επόμενα. Η Σόφι Χάνα συνεχίζοντας το έργο της Agatha Christie, άρα και του ευφυούς ντετέκτιβ Ηρακλή Πουαρό, προσφέρει νέες υποθέσεις στον χαρισματικό ερευνητή και στιγμές απόλαυσης στο αναγνωστικό κοινό. Το καλό με την περίπτωσή της είναι ότι δεν σε ξενίζει το ύφος αν έχεις διαβάσει Κρίστι, δηλαδή υπάρχει το στιλ της Άγκαθα, η προσωπικότητα και ο χαρακτήρας του Πουαρό και όλα τα άλλα στοιχεία που αγαπήσαμε στα βιβλία της. Η Χάνα προσφέρει νέες ιστορίες με γόνιμο, δημιουργικό κι ευχάριστο τρόπο χωρίς να βάζει δικά της στοιχεία ή να κάνει αλλαγές στη δόμηση της Κρίστι. Γι' αυτό και αρέσει, γι' αυτό έχει επιτυχία και γι' αυτούς τους λόγους πρωτίστως διαβάζω τα αστυνομικά της. Οι άλλοι λόγοι σχετίζονται με την έμφυτη αγάπη (παύλα μανία) που έχω στο μυθοπλαστικό αυτό είδος.
Μέσα σε αυτόν τον ιστότοπο θα βρείτε κριτικογραφία και για τΗ γυναίκα με το μυστικό όπως και για το Κλειστό φέρετρο.
Το μυστήριο των τριών τετάρτων ξεκινά με μια ενδιαφέρουσα αρχή που γεννά προσδοκίες αλλά ξέρεις ότι δεν θα σε απογοητεύσει... και πράγματι, πώς να απογοητευτείς από μία υπόθεση που δεν υπάρχει φόνος αλλά υπάρχει έγκλημα! Και μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά διαβάζουμε έχουμε μία αφθονία υπόπτων για κάτι που ενδεχομένως μπορεί να μην ήταν έγκλημα.

Σε αυτήν την υπόθεση λοιπόν κάποια, φαινομενικά ασύνδετα, πρόσωπα ζητούν από τον Πουαρό να τους εξηγήσει γιατί τους έστειλε μία επιστολή όπου τους κατηγορεί για τον φόνο του Μπάρναμπας Πάντι. Ποιος είναι αυτός ο Πάντι; Ο Πουαρό δεν τον γνωρίζει. Ποιοι είναι αυτοί που έλαβαν μία τέτοια επιστολή; Ο Πουαρό επίσης δεν τους γνωρίζει. Γιατί εστάλησαν οι επιστολές; Από ποιον;

Και τότε ξεκινούν οι ερωτήσεις... η έρευνα για την εξιχνίαση του μυστηρίου και ο Πουαρό φτιάχνει μια ολόκληρη λίστα ερωτηματικών που αναζητούν απάντηση, όμως οφείλω να σας πω πως για τον αναγνώστη αυτή η λίστα είναι ακόμα μεγαλύτερη!

Οι εξελίξεις γοητεύουν, ξαφνιάζουν, γεννούν απορίες και, ως επακόλουθο, δημιουργούν εθισμό. Από αυτό το σημείο και μετά είναι δύσκολο να αναβάλει κανείς την ανάγνωση για αργότερα.
Είναι εξαιρετικά σημαντικό να τους ρωτήσεις όλους με τον ίδιο τρόπο, να τους κάνεις τις ίδιες ερωτήσεις, με την ίδια σειρά. Έχω καταλήξει ότι αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος να ξεχωρίσεις τον έναν χαρακτήρα από τον άλλον.
Πίσω από τις αράδες τώρα, η Χάνα δομεί ένα εύστοχο σχόλιο για τις ανθρώπινες σχέσεις. Και τις συγγενικές και τις φιλικές αλλά και τις ερωτικές, και σε σχέση με την ψυχοσύνθεση του ανθρώπου, το πώς αυτός επηρεάζεται από το περιβάλλον του, την συμπεριφορά των οικείων, τις κοινωνικές συμβάσεις κ.ο.κ., το πώς λαμβάνονται κάποιες αποφάσεις που αφορούν τη στάση μας απέναντι σε πρόσωπα του κύκλου μας κ.λπ. Με δυο λόγια, το πώς λειτουργεί το συναίσθημα.

Γενικά, πρόκειται για ακόμα ένα άξιο βιβλίο με ήρωα τον Ηρακλή Πουαρό, ένα ντετέκτιβ στόρι, όπως χαρακτηριστικά είναι η ακριβής ονομασία του είδους, που θα σας κρατήσει πολύ καλή συντροφιά, θα σας διασκεδάσει και θα σας συνεπάρει. Και μη νομίζετε ότι είναι εύκολο να βρείτε τη λύση αυτού του γρίφου από μόνοι σας. Όπως συμβαίνει συνήθως στις υποθέσεις του Πουαρό, μόνο εκείνος μπορεί να μας δώσει την πλήρη εικόνα.



ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
Το δέρμα της φώκιας, Αριστούλας ΔάλληΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΌλα θα πάνε καλά ή και όχι, Meg MesonΟ αρχάγγελος των βράχων, Μένιου ΣακελλαρόπουλουΝυχτοπερπατήματα, Λέιλα ΜότλιΛυκόσκυλα Αγγέλας Καϊμακλιώτη, Ίμερος Μαίρης Χάψα και Ηλιοτρόπιο ονείρων Γιάννη ΑναστασόπουλουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΣκοτεινή κουκκίδα, Γιάννη ΣμίχεληΤαρτάν το άλογο Ευτυχίας Καλλιτεράκη, Θεατές και δράστες Σύλβας Γάλβα και Η αγωνία του μέτρου Γιώργου ΣπανουδάκηΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούRock Around... Women!, Γιώργου ΜπιλικάΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Οι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΟ πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου, Άρη ΣφακιανάκηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Καταδύσεις, Κατερίνας ΜαρτζούκουΤο όνειρο του γερακιού, Αλεξάνδρας ΜπελεγράτηΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη