Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι * Όλα θα πάνε καλά ή και όχι * Νυχτοπερπατήματα * Ο πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου * Ο αρχάγγελος των βράχων * Το όνειρο του γερακιού ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα * Σκοτεινή κουκκίδα * Καταδύσεις ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών * Rock Around... Women! ** Παιδικά: Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Όταν έπεσε η μάσκα

Ave Maria

Ο θάνατος αισθάνεται μοναξιά
Μια τελετή για την ηθοποιό María Cánepa

Ave Maria

Η σπουδαία ηθοποιός του Odin Teatret, Julia Varley, παρουσιάζει στην Ελλάδα την παράσταση Ave Maria, σε σκηνοθεσία του ζωντανού θρύλου του θεάτρου, Eugenio Barba. Η παράσταση πραγματοποιείται στο πλαίσιο των τετραήμερων εκδηλώσεων με τους δύο καλλιτέχνες, που διοργανώνει η Fabrica Athens.
«Τριακόσια βήματα σε λίγες στιγμές
Δέρμα πέτρινο στο κεφάλι μου
Οι νεκροί και οι διαφανείς μύγες  –Τι είναι; Και τι σημασία έχω;
Ίσως ο θάνατος δεν τα παίρνει όλα»
Αυτοί οι στίχοι του Ιταλού ποιητή Antonio Verri συνοψίζουν την παράσταση. Η Βρετανίδα ηθοποιός, Julia Varley, ανακαλεί την συνάντηση και τη φιλία της με την Χιλιανή ηθοποιό María Cánepa. Ο ίδιος ο θάνατος γιορτάζει τη δημιουργική φαντασία και αφοσίωση της María, η οποία μπόρεσε να αφήσει ένα ίχνος μετά τοn θάνατό της.

Στις 20, 21, 22 Σεπτεμβρίου 2023 στις 21:00 στο το ΡΕΚΤΙΦΙΕ, Κέντρο Έρευνας Μικτών Παραστατικών Τεχνών (Κωνσταντινουπόλεως 119, Αθήνα)

Διάρκεια: 60'
Γλώσσα διεξαγωγής: Αγγλικά

Ave Maria

Ποια είναι η Julia Varley:
Η Julia Varley είναι ιδιαίτερα γνωστή για τη δουλειά της ως ηθοποιός του Θεάτρου Odin (Δανία), όπου παραμένει ως ενεργό μέλος έως και σήμερα. Έγινε μέλος του Odin το 1976, ως ηθοποιός σε παραστάσεις συνόλου, αλλά και σόλο, παραγωγές εσωτερικού χώρου και θεάτρου δρόμου, όλες σε σκηνοθεσία του Eugenio Barba. Η ίδια δηλώνει πως όλα όσα γνωρίζει προέρχονται από έναν τρόπο σκέψης ριζωμένο στα πόδια της και από την εμπειρία της δημιουργίας, της επανάληψης, της επεξεργασίας και της ανταλλαγής σκηνικών δράσεων. Έκτοτε έχει διακριθεί για τη δουλειά της στη φωνητική αλλά και το δίκτυο «The Magdalena Project», το «Transit Festival» και τις δημοσιεύσεις στο «The Open Page», μέσω των οποίων προωθεί την εδραίωση των γυναικών στο θέατρο. Οι δυσκολίες και οι περιορισμοί αποτελούσαν πάντα για εκείνη μια δημιουργική ώθηση, βασισμένη στη δύναμη της ευαλωτότητας και στην ανάγκη να χτίσει περιβάλλοντα ανάπτυξης και ανταλλαγής με οριζόντιες δομές και ένα όραμα που υλοποιεί μια πολιτική με καλλιτεχνικά και πολιτιστικά μέσα. Από το 1978, η Julia Varley, διδάσκει σε σχολεία και πανεπιστήμια, κάνει εργαστήρια και παρακολουθεί θεατρικές ομάδες και καλλιτέχνες σε όλο τον κόσμο. Έχει συνθέσει την εμπειρία της σε πέντε work demonstration: The Echo of Silence, The Dead Brother, Whispering Winds, Text Action Relationships και The Flying Carpet. Η Julia Varley υπήρξε εκδότης του «The Open Page», ενός περιοδικού γυναικών στο θέατρο που εκδίδονταν ετησίως από το 1996 ως το 2008, και επίσης εκδότης και χορηγός του «The Open Page Publications» που παρήγαγε τέσσερα βιβλία αναφορικά με την ιστορία του «The Magdalena Project», από το 1986 ως το 2019.
Από το 2020 είναι εκδότης του «Journal of Theatre Anthropology», που έχει δημιουργήσει ο Eugenio Barba. Το 2020, με τον Eugenio Barba, ξεκίνησε το «Barba Varley Foundation» για να υποστηρίξει καλλιτέχνες σε μειονεκτικές θέσεις, λόγω διακρίσεων (φυλετικών, πολιτικών και κοινωνικών).

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΌλα θα πάνε καλά ή και όχι, Meg MesonΟ αρχάγγελος των βράχων, Μένιου ΣακελλαρόπουλουΝυχτοπερπατήματα, Λέιλα ΜότλιΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΣκοτεινή κουκκίδα, Γιάννη ΣμίχεληΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούRock Around... Women!, Γιώργου ΜπιλικάΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Οι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΟ πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου, Άρη ΣφακιανάκηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Καταδύσεις, Κατερίνας ΜαρτζούκουΤο όνειρο του γερακιού, Αλεξάνδρας ΜπελεγράτηΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη