Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι * Όλα θα πάνε καλά ή και όχι * Νυχτοπερπατήματα * Ο πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου * Ο αρχάγγελος των βράχων * Το όνειρο του γερακιού ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα * Σκοτεινή κουκκίδα * Καταδύσεις ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών * Rock Around... Women! ** Παιδικά: Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Όταν έπεσε η μάσκα

Η Μαρία Καραμπίνη-Ανθούλη και το Ζήτα το!

Από το εξώφυλλο του μυθιστορήματος της Μαρίας Καραμπίνη-Ανθούλη «Ζήτα το!» και φωτογραφία της ίδιας

Πώς σας ήρθε η ιδέα;
Μαρία Καραμπίνη-Ανθούλη: Μα δεν είναι ιδέα, είναι αληθινή ιστορία! Εντυπωσιάστηκα από τα γεγονότα που έζησε η ηρωίδα και αποφάσισα να τα αποτυπώσω.

Πού γράψατε το βιβλίο σας;
Μ.Κ.Α.: Στο σπίτι, ανάμεσα σε δουλειά, μαγειρικές, καθάρισμα και σίδερο, ήταν για μένα η ώρα που γαλήνευα και ηρεμούσα.

Πόσο χρόνο σας πήρε η συγγραφή;
Μ.Κ.Α.: Ολοκληρώθηκε σε 30 μέρες.

Πώς θα χαρακτηρίζατε το βιβλίο σας με δυο λόγια;
Μ.Κ.Α.: Διαφορετικό, πρωτότυπο, με πολύ χιούμορ και βαθιές αναζητήσεις, αισιόδοξο, ελπιδοφόρο... συγκλονιστικό!

Θέλετε να μας δώσετε μια περιγραφή;
Μ.Κ.Α.: Είναι το ψυχικό ταξίδι μίας γυναίκας που συμβαίνει με αφορμή και όχημα μία ιδιαίτερη συνάντηση... Ενώ δεν είναι καθαρά μεταφυσικοί οι λόγοι που συναντιούνται αυτοί οι δύο άνθρωποι (αυτό έχει συγκεκριμένη αναφορά και εξήγηση στο βιβλίο), το βιώνουν και οι δύο πολύ γήινα και πάρα πολύ έντοναννν Με φόντο λοιπόν αυτή τη συνάντηση, εκείνη ξεκινά το δικό της ταξίδι, που την οδηγεί στη λύτρωση.

Τι αγαπήσατε περισσότερο σε αυτό το βιβλίο;
Μ.Κ.Α.: Τα συναισθήματα που μου ξύπνησε και όσα μου γέννησε εκ νέου, κάτι που εύχομαι να βιώσουν και οι αναγνώστες διαβάζοντάς το!

Ποιος είναι ο πιο αγαπημένος σας ήρωας και γιατί;
Μ.Κ.Α.: Σε αυτήν την ιστορία είναι δύσκολο να ξεχωρίσω αγαπημένο ήρωα γιατί όλοι από τη μεριά τους περνάνε σημαντικά μηνύματα στον αναγνώστη. Δε θα ήθελα να «αδικήσω» λοιπόν κάποιον καταδεικνύοντάς τον.

Τι προσφέρει αυτό το βιβλίο στον αναγνώστη, βιβλιόφιλο ή βιβλιοφάγο;
Μ.Κ.Α.: Χιούμορ, γλύκα, αγάπη, προβληματισμό, σασπένς, λύτρωση...

Ποια είναι η μεγαλύτερη αγωνία σας;
Μ.Κ.Α.: Δεν έχω κάποια αγωνία.

Φοβάστε...
Μ.Κ.Α.: Την παραίτηση.

Αγαπάτε...
Μ.Κ.Α.: Την εξέλιξη.

Ελπίζετε...
Μ.Κ.Α.: Ότι το βιβλίο θα φτάσει μπροστά σε μάτια που το χρειάζονται...

Θέλετε...
Μ.Κ.Α.: Κάθε αντίτυπο να έχει αντίκτυπο.

Ποιοι αναγνώστες θα λατρέψουν αυτό το βιβλίο;
Μ.Κ.Α.: Όσοι είναι έτοιμοι να «δεχτούν» τα μηνύματά του.

Γιατί πρέπει να το διαβάσουμε;
Μ.Κ.Α.: Γιατί σε όλους έχει κάτι να πει.

Γιατί δεν πρέπει;
Μ.Κ.Α.: Δε βρίσκω λόγο να μην το διαβάσει κάποιος, στη χειρότερη περίπτωση θα περάσει λίγες ευχάριστες ώρες καθώς το βιβλίο έχει πολλά χιουμοριστικά στοιχεία.

Πού/πώς μπορούμε να βρούμε το βιβλίο σας;
Μ.Κ.Α.: Μέσα από τη σελίδα των εκδόσεων Ελκυστής και σε όλα τα βιβλιοπωλεία σε Ελλάδα και Κύπρο.

Πού μπορούμε να βρούμε εσάς;
Μ.Κ.Α.: FB: Maria Karabini-Anthouli, Insta: goji.mary, email: karabinimaria@gmail.com.

Ποιο χρώμα του ταιριάζει;
Μ.Κ.Α.: Όλα τα χρώματα του ουράνιου τόξου.

Ποια μουσική;
Μ.Κ.Α.: Της Beth Hart.

Ποιο άρωμα;
Μ.Κ.Α.: Των φρεσκοπλυμένων ρούχων.

Ποιο συναίσθημα;
Μ.Κ.Α.: Της λύτρωσης.

Αν δεν ήταν βιβλίο, τι θα μπορούσε να είναι;
Μ.Κ.Α.: Μία βουτιά σε βαθιά καταγάλανα νερά κάτω από έναν φωτεινό ήλιο.

Αν δεν ήσασταν συγγραφέας τι θα μπορούσατε να είστε;
Μ.Κ.Α.: Μα είμαι και πολλά ακόμα! Θα ήθελα να ήμουν ψυχολόγος.

Ποιον συγγραφέα διαβάζετε ανελλιπώς;
Μ.Κ.Α.: Κανέναν ανελλιπώς, διαβάζω ό,τι μου κεντρίζει το ενδιαφέρον ως θέμα.

Σας έχει επηρεάσει άλλος συγγραφέας στον τρόπο που γράφετε ή σκέφτεστε ή ζείτε; Ποιος/ποιο βιβλίο;
Μ.Κ.Α.: Όχι.

Οι ήρωές σας μπορούν να σας κατευθύνουν ή εσείς και μόνο ορίζετε την συνέχεια και τις τύχες τους;
Μ.Κ.Α.: Νομίζω είναι αμφίδρομη διαδικασία.

Τι χρειάζεται κάποιος για να γράψει; Φαντασία ή εμπειρία;
Μ.Κ.Α.: Έμπνευση.

Τι καθορίζει την επιτυχία σε ένα βιβλίο;
Μ.Κ.Α.: Το περιεχόμενο κυρίως και φυσικά, στην εποχή που ζούμε, η προώθηση.

Τι την αποτυχία;
Μ.Κ.Α.: Η έλλειψη σκοπού.

Η βιβλιοφαγία είναι/μπορεί να γίνει κατάχρηση;
Μ.Κ.Α.: Δεν γνωρίζω γιατί δε θα χαρακτήριζα τον εαυτό μου βιβλιοφάγο.

Ποιον τίτλο βάζετε στο βιβλίο της ζωής σας;
Μ.Κ.Α.: Δεν έχει τελειώσει ακόμα, έχω τόσα να ζήσω! Αργότερα, ίσως μπορέσουν να δώσουν έναν τίτλο τα παιδιά μου...

Ζήτα το!, Μαρίας Καραμπίνη-Ανθούλη

Η Μαρία Καραμπίνη-Ανθούλη απάντησε το ερωτηματολόγιο Ριντ Φερστ για το μυθιστόρημά της Ζήτα το!, που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Ελκυστής. Στην περίληψη διαβάζουμε:
Μυρτώ, «η ευχάριστη σαν Μυρτιά, εγγονή του Αριστείδη και δεύτερη σύζυγος του Σωκράτη». Και το όνομά της δεν τη συνόδευε τυχαία... Οι αρχές πάντα όριζαν τη ζωή της, οι αναζητήσεις την ύπαρξή της. Μέχρι που έφτασε να αποδεχθεί την ανθρώπινη φύση της, τη θνητότητά της.
Έτσι ξεκίνησε το ταξίδι της... Ένα ταξίδι μιας προσωπικής εσωτερικής συγχώρεσης, μέσα από τη συνειδητοποίηση χειροπιαστών και άυλων γεγονότων... Η αποδοχή ενός εαυτού, που χρόνια πάλευε ν' απαρνηθεί. Βρέθηκε μπροστά της, και παρουσιάστηκε με στόμφο, με μια πεισματική επιμονή να γίνει ορατός... Τόσο, που δεν μπόρεσε να τον αγνοήσει. Οι συστάσεις έγιναν και οι δύο αναμετρήθηκαν. Και η εσωτερική της πάλη τής θύμιζε το γνώριμο, το βολικό. Όμως, η νέα εικόνα στον καθρέφτη ήταν εκτυφλωτική. Κραύγαζε την ανάγκη της να βγει στο φως! Ούρλιαζε την αγανάκτηση και τον πόνο. Ήθελε να τα αποτινάξει από πάνω της και καθαρή να παρουσιαστεί, πρώτα στον εαυτό της και μετά στον κόσμο...
Διάσπαρτα γεγονότα, φαινομενικά ασύνδετα, μπλέκονται σε ένα πλέγμα. Κεντιούνται σε τάξη και αταξία... σε ένα κάδρο. Ο ουρανός, το λιβάδι, ένα λουλουδάκι, ένα φυλλαράκι, ο ήλιος, τα σύννεφα και η βροχή, ένα κλαδί, ο κορμός ενός δέντρου, η φυλλωσιά του... και τέλος οι καρποί... ποτέ ξανά δεν είχε δει δέντρο να καρποφορεί τόσο ακατάσχετα!
Και ο πιο γλυκός καρπός μέσα της... μια φλόγα που άναψε και δε θα έσβηνε ποτέ πια... Και κλήθηκε να αποφασίσει, σαν την Εύα, και έκανε κι εκείνη τη λανθασμένη επιλογή. Για να βρεθεί αντιμέτωπη με τη γύμνια της και τις αδυναμίες της... Να τις νικήσει και να διεκδικήσει πίσω τον δικό της παράδεισο!
Η Μαρία Καραμπίνη-Ανθούλη γεννήθηκε τον Νοέμβριο του 1980 στη Θεσσαλονίκη ως αποτέλεσμα ενός μεγάλου έρωτα και μιας ένωσης δύο διαφορετικών κόσμων, βαθιά επηρεασμένων από τα πολιτικά δρώμενα της εποχής τους και τη διαφορετική κουλτούρα τους, της Ελλάδας της μεταπολίτευσης και της σοσιαλιστικής Βουλγαρίας. Αυτούς τους δύο διαφορετικούς κόσμους κουβαλά αναπόφευκτα μέσα της, και συχνά είναι ο λόγος που δεν μπορεί να συμβαδίσει με το κοινό αίσθημα. Σπούδασε στη Σχολή Διεθνών Ευρωπαϊκών Οικονομικών και Πολιτικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, αλλά δεν εξάσκησε το επάγγελμα ποτέ. Εργάστηκε ως ιδιωτική υπάλληλος παράλληλα με τις σπουδές της, ενώ αργότερα δραστηριοποιήθηκε με τον σύζυγό της στον χώρο του εμπορίου συμπληρωμάτων διατροφής για πάνω από είκοσι χρόνια, έως και σήμερα. Παράλληλα απέκτησε και δύο αγόρια, τους μεγαλύτερους έρωτες της ζωής της! Το Ζήτα το! είναι η πρώτη συγγραφική δουλειά της, αν και από πολύ μικρή ξεκίνησε να γράφει ποιήματα, στα ελληνικά και στα αγγλικά, που δεν εξέδωσε ποτέ, ή τουλάχιστον όχι ακόμα. Λατρεύει επίσης το κολύμπι και τη γιόγκα, τον διαλογισμό και τις εναλλακτικές θεραπείες. Όνειρό της είναι, μέσα από αυτό το βιβλίο, να μπορέσει, έστω δειλά, να προβληματίσει και ίσως, πιο τολμηρά, να βοηθήσει τους αναγνώστες να αναγνωρίσουν τη δύναμη που καθένας κρύβει μέσα του!

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΌλα θα πάνε καλά ή και όχι, Meg MesonΟ αρχάγγελος των βράχων, Μένιου ΣακελλαρόπουλουΝυχτοπερπατήματα, Λέιλα ΜότλιΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΣκοτεινή κουκκίδα, Γιάννη ΣμίχεληΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούRock Around... Women!, Γιώργου ΜπιλικάΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Οι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΟ πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου, Άρη ΣφακιανάκηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Καταδύσεις, Κατερίνας ΜαρτζούκουΤο όνειρο του γερακιού, Αλεξάνδρας ΜπελεγράτηΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη