Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι * Όλα θα πάνε καλά ή και όχι * Νυχτοπερπατήματα * Ο πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου * Ο αρχάγγελος των βράχων * Το όνειρο του γερακιού ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα * Σκοτεινή κουκκίδα * Καταδύσεις * Λυκόσκυλα, Ίμερος και Ηλιοτρόπιο ονείρων ** Διηγήματα: Το δέρμα της φώκιας * Ταρτάν το άλογο, Θεατές και δράστες και Η αγωνία του μέτρου ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών * Rock Around... Women! ** Νουβέλες: Όταν έπεσε η μάσκα

Άντζελα Ζήλεια

Δημοσίευμα του περιοδικού Θησαυρός (13/7/1961)

Γεννήθηκε στις 24 Μαρτίου 1939 στην Αθήνα. Στη φωτογραφία δημοσίευμα του περιοδικού Θησαυρός (13/7/1961).

Δημοσίευμα του περιοδικού Φαντασία και αίσθημα (23/5/1964)

Σπούδασε τραγούδι στη Σχολή Ζουανέα, απ' όπου αποφοίτησε το 1963. Στη φωτογραφία δημοσίευμα του περιοδικού Φαντασία και αίσθημα (23/5/1964).

Δημοσίευμα του περιοδικού Ντομινό (24/9/1971)

Πέθανε στις 29/6/2023. Στη φωτογραφία δημοσίευμα του περιοδικού Ντομινό (24/9/1971).

Δημοσίευμα του περιοδικού Ντομινό (30/10/1971)

Διέπρεψε στον χώρο του ελαφρού τραγουδιού. Στη φωτογραφία δημοσίευμα του περιοδικού Ντομινό (30/10/1971).

Δημοσίευμα του περιοδικού Ντομινό (22/5/1970)

Ανήκε στο ζώδιο των Ιχθύων. Στη φωτογραφία δημοσίευμα του περιοδικού Ντομινό (22/5/1970).

Δημοσίευμα του περιοδικού ΝτομινόΔημοσίευμα του περιοδικού Ντομινό

Κέρδισε σημαντικά βραβεία σε διάφορα φεστιβάλ. Στις φωτογραφίες δημοσιεύματα του περιοδικού Ντομινό (24/9/1966 και 29/9/1967) για μερικά από αυτά.

Η Άντζελα Ζήλεια στο πρόγραμμα της θεατρικής παράστασης «Γελάτε ανένδοτα» (των Γιώργου Ασημακόπουλου, Βασίλη Σπυρόπουλου και Πάνου Παπαδούκα, θέατρο Παρκ, καλοκαίρι 1965)

Στο θέατρο έκανε ελάχιστες εμφανίσεις ερμηνεύοντας τραγούδια που αγαπήθηκαν από το κοινό. Η φωτογραφία είναι από το πρόγραμμα της θεατρικής παράστασης «Γελάτε ανένδοτα» (των Γιώργου Ασημακόπουλου, Βασίλη Σπυρόπουλου και Πάνου Παπαδούκα, θέατρο Παρκ, καλοκαίρι 1965).

Δημοσίευμα του περιοδικού Ντομινό (1/4/1967)

Υπήρξε σύζυγος του Βασίλη Χατζόπουλου. Στη φωτογραφία δημοσίευμα του περιοδικού Ντομινό (1/4/1967).

Screenshot από ταινία με την Άντζελα Ζήλεια

Στον κινηματογράφο εμφανίστηκε σε τουλάχιστον 33 ταινίες, με πρώτη τον «Θησαυρό του μακαρίτη» (1959, ως τραγουδίστρια) και τελευταία την «Οδύσσεια
ενός ξεριζωμένου» (1969).

Δημοσίευμα του περιοδικού ΝτομινόΔημοσίευμα του περιοδικού Θησαυρός

Ερμήνευσε κυρίως δραματικούς ρόλους σε μελοδράματα, συνήθως στο πλάι του Νίκου Ξανθόπουλου. Στις φωτογραφίες δημοσιεύματα του περιοδικού Ντομινό (15/8/1964) και Θησαυρός (17/12/1964).

Δημοσίευμα του περιοδικού Επίκαιρα (22/4/1976)Δημοσίευμα του περιοδικού Ντομινό

Στην τηλεόραση εμφανίστηκε κυρίως σε εορταστικές εκπομπές ως τραγουδίστρια. Στις φωτογραφίες δημοσιεύματα του περιοδικού Επίκαιρα (22/4/1976) και Ντομινό (2/3/1978).

Η μορφή της Άντζελας Ζήλεια αποτυπώθηκε σε χαρτάκια από τσίχλες και σοκολάτες

Η μορφή της φυσικά και αποτυπώθηκε σε χαρτάκια από τσίχλες και σοκολάτες.

Εξώφυλλα περιοδικών με την Άντζελα Ζήλεια

Η σημαντική αυτή καριέρα αποτυπώθηκε σε τουλάχιστον 12 εξώφυλλα (η έρευνα συνεχίζεται).



Πηγές:
Οι φωτογραφίες, κάποια εξώφυλλα και τα δημοσιεύματα είναι από τη Βιβλιοθήκη και το Τμήμα Παραστατικών Τεχνών του Ελληνικού Λογοτεχνικού και Ιστορικού Αρχείου του Μορφωτικού Ιδρύματος Εθνικής Τραπέζης (ΕΛΙΑ-ΜΙΕΤ).
Τα υπόλοιπα εξώφυλλα είναι από τη Βιβλιοθήκη της Βουλής και από το site retromaniax.gr.
Το screenshot της ταινίας είναι από το youtube.

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
Το δέρμα της φώκιας, Αριστούλας ΔάλληΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΌλα θα πάνε καλά ή και όχι, Meg MesonΟ αρχάγγελος των βράχων, Μένιου ΣακελλαρόπουλουΝυχτοπερπατήματα, Λέιλα ΜότλιΛυκόσκυλα Αγγέλας Καϊμακλιώτη, Ίμερος Μαίρης Χάψα και Ηλιοτρόπιο ονείρων Γιάννη ΑναστασόπουλουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΣκοτεινή κουκκίδα, Γιάννη ΣμίχεληΤαρτάν το άλογο Ευτυχίας Καλλιτεράκη, Θεατές και δράστες Σύλβας Γάλβα και Η αγωνία του μέτρου Γιώργου ΣπανουδάκηΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούRock Around... Women!, Γιώργου ΜπιλικάΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Οι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΟ πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου, Άρη ΣφακιανάκηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Καταδύσεις, Κατερίνας ΜαρτζούκουΤο όνειρο του γερακιού, Αλεξάνδρας ΜπελεγράτηΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη