Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ e-books ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Όλα θα πάνε καλά ή και όχι * Νυχτοπερπατήματα * Ο πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου * Ο αρχάγγελος των βράχων * Το όνειρο του γερακιού * Όταν το μαζί πληγώνει * Δίχως ένα αντίο * Κλουαζονέ * Οι Ελληνίδες: Η υποδόρια επανάσταση * Οι μοίρες της αστροφεγγιάς, Οικογένεια Πελτιέ, Η κατάρα, Ροζ, Ανθοπωλείον ο Έρως * Το δάσος των ψυχών * Ρε μπαγάσα * Σε είδα ** Ποίηση: Δεύτερη φωνή Ι * Σκοτεινή κουκκίδα * Καταδύσεις * Λυκόσκυλα, Ίμερος και Ηλιοτρόπιο ονείρων * Εν αρχή ην ο έρως ** Διηγήματα: Το δέρμα της φώκιας * Ταρτάν το άλογο, Θεατές και δράστες και Η αγωνία του μέτρου * Στερνό μελάνι * Τέσσερις συλλογές διηγημάτων από τις εκδόσεις Βακχικόν ** Διάφορα άλλα: Οι πουτ@νες κι εγώ ** Μουσικό άλμπουμ: Worthless Treasures

Ο δημιουργός των αγγέλων

Ο δημιουργός των αγγέλων, Άλεξ Νορθ

Η Κέιτι Σο είναι μια ικανή και αποφασιστική γυναίκα που πάντα βοηθά τους ανθρώπους. Έχει έναν αδερφό, τον Κρίστοφερ, ένα εύθραυστο, μοναχικό και μελαγχολικό αγόρι που πριν κάποια χρόνια ένας άγνωστος τον στιγμάτισε για πάντα, κάτι για το οποίο η Κέιτι νιώθει ενοχές. Είναι παντρεμένη με τον Σαμ και έχει πλέον δικό της παιδί, ένα κοριτσάκι 3,5 ετών, την Σιένα, όταν η εξαφάνιση του αδερφού της αλλά και ένα αποτρόπαιο έγκλημα θα ανοίξουν τον ασκό του Αιόλου και θα θέσουν την Κέιτι σε κατάσταση συναγερμού.
Ποιος είναι ο Τζειμς Άλντερσον;
Πώς εμπλέκεται στην ιστορία ο αδύναμος, φοβισμένος και απομονωμένος Γκάρεθ, μαθητής της Κέιτι;
Τι κρύβει ο πλούσιος Άλαν Χομπς, πρώην καθηγητής φιλοσοφίας και πλέον συνταξιούχος, που βρέθηκε στο σπίτι του νεκρός;
Ποιος εργαζόταν για τον Άλαν Χομπς και τον άκουγε όταν ο πρώτος είχε την ανάγκη να μιλήσει;
Ποιος απολαμβάνει να κάνει άσχημα πράγματα στους ανθρώπους;
Την σκοτεινή και δύσκολη υπόθεση του εγκλήματος, που ίσως σχετίζεται και με την εξαφάνιση του Σαμ, θα προσπαθήσει να εξιχνιάσει ο ντετέκτιβ Λόρενς Πέιτζ με σκοπό να φτάσει σε αποκαλύψεις, αλλά συνεχώς θα περιπλέκεται ενόσω τα νέα στοιχεία που θα έρχονται στο φως, θα τον οδηγούν σε δρόμους αδιάβατους.

Σε αυτό το νέο θρίλερ του Άλεξ Νορ, θα διαβάσουμε για ένα ζάρι με 100 πλευρές, για ένα παιχνίδι φαντασίας, για το κόκκινο αποτελούμενο από κομμάτια αυτοκίνητο, την υλιστική προσέγγιση του ντετερμινισμού, το κλεμμένο περίεργο βιβλίο που για κάποιους είναι πολύτιμο, τον σχεδιασμό λαβυρίνθων, μια πτώση από σκάλα αλλά και για τον Τζακ Λοκ, έναν σίριαλ κίλερ με το παρωνύμιο «δημιουργό των αγγέλων».
Θα υπάρξει μια σκηνή εγκλήματος στην οποία κάποιος δεν θα έπρεπε να είναι παρών, μια μητέρα θα χάσει τη ζωή της από τον πατέρα των παιδιών της Άλαν και Έντουαρντ χρόνια πριν, θα αγνοείται ένα μωρό 7 μηνών και μια απαγωγή, μια πυρκαγιά και μια απόπειρα αυτοκτονίας, θα αποτελέσουν κομμάτια του παζλ της ιστορίας μας.

Από τα βιβλία που διαβάζω, επιλέγω μια φράση, για να την μοιραστώ μαζί σας. Από το βιβλίο του Άλεξ Νορθ, ένα μικρό βιογραφικό του οποίου θα βρείτε στο τέλος του άρθρου, επέλεξα την παρακάτω:
Όταν αποφασίζετε αν θα ανοίξετε ένα μπουκάλι κρασί ή όχι, μπορεί να αισθάνεστε ότι είστε ελεύθερος ν' αποφασίσετε με τον έναν ή τον άλλον τρόπο. Όμως δεν είστε. Ό,τι είναι να συμβεί θα συμβεί. Ό,τι συμβαίνει επρόκειτο πάντα να συμβεί.
Πρόκειται για ένα βιβλίο-θρίλερ γεμάτο από δράση, με ανοιχτά μέτωπα στο παρελθόν, που συσχετίζονται με εκείνα του παρόντος, με θεούς που παίζουν ζάρια, με έναν ψυχοπαθή που θεωρεί ότι μπορεί να δει το μέλλον, ένα βιβλίο ξέχειλο σε απειλές, μυστικά και ενοχές που βασανίζουν σχεδόν όλους τους ήρωες.
Θα σας πρότεινα κατά τη διάρκεια της ανάγνωσης να σημειώνετε ονόματα, ώστε να μπορείτε ανά πάσα στιγμή να τα συνδυάζετε μεταξύ τους, φτάνοντας γρηγορότερα στη λύση του γρίφου, που πραγματικά δεν φαντάζεστε πώς θα εξελιχθεί.
Ίσως άνθρωποι με δολοφονικές τάσεις να έχουν φαντασία, ρεαλισμό και περίσσεια εξυπνάδα, να λειτουργούν χωρίς να αφήνουν ίχνη και να καταφέρνουν να ελίσσονται, όμως στην πορεία της δράσης τους είναι αναπόφευκτα τα λάθη. Αυτά τα λάθη αναζητούν οι υπεύθυνοι εξιχνίασης, σε αυτά τα σημεία ευελπιστούν και καραδοκούν για να βάλουν φρένο στις ασύλληπτες σκέψεις τους που περιμένουν και καρτερούν την υλοποίηση τους.

Θα συμβεί κάτι ανάλογο στην ιστορία μας;
Θα βρεθεί εγκλωβισμένος ο δημιουργός των αγγέλων που δεν είναι άλλος από ένα σατανικό και αρρωστημένο μυαλό;
Ή η λύση του γρίφου οδηγήσει αλλού την έμπειρη ομάδα του Λόρενς Πέιτζ;
Την απάντηση θα τη βρείτε στις τελευταίες σελίδες του βιβλίου που σας περιμένει να διαβάσετε.

Ο Άλεξ Νορθ γεννήθηκε στο Λιντς, όπου ζει με τη σύζυγο και το γιο του. Σπούδασε Φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο του Λιντς, στο Τμήμα Κοινωνιολογίας του οποίου εργάστηκε πριν ασχοληθεί με τη συγγραφή. Παρόλο που του άρεσαν πάντα οι ανατριχιαστικές, φοβιστικές ιστορίες, δε θυμάται να είχε ποτέ κανέναν τρομακτικό «φανταστικό φίλο» όταν ήταν μικρός. Σήμερα, ως ενήλικος, δεν παίρνει και όρκο γι' αυτό.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις BELL.



Επιμέλεια - διορθώσεις: Τζένη Κουκίδου

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
Το δέρμα της φώκιας, Αριστούλας ΔάλληWorthless Treasures, Temple Music΄Σε είδα, Ιωάννη ΜαρίνουΟ αρχάγγελος των βράχων, Μένιου ΣακελλαρόπουλουΝυχτοπερπατήματα, Λέιλα ΜότλιΛυκόσκυλα Αγγέλας Καϊμακλιώτη, Ίμερος Μαίρης Χάψα και Ηλιοτρόπιο ονείρων Γιάννη ΑναστασόπουλουΔίχως ένα αντίο, Γωγώς Ψαχούλια
Ρε μπαγάσα, Θεόδωρου ΟρφανίδηΤέσσερις συλλογές διηγημάτων από τις εκδόσεις ΒακχικόνΌταν το μαζί πληγώνει, Βικτώριας ΠροβίδαΤαρτάν το άλογο Ευτυχίας Καλλιτεράκη, Θεατές και δράστες Σύλβας Γάλβα και Η αγωνία του μέτρου Γιώργου ΣπανουδάκηΚλουαζονέ, Λίνας ΒαλετοπούλουΤο δάσος των ψυχών, Ιωάννη ΜαρίνουΟι πουτ@νες κι εγώ, Γιάννη Ράμνου
Ο πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου, Άρη ΣφακιανάκηΟι Ελληνίδες: Η υποδόρια επανάσταση, Χρύσας ΜαρδάκηΡοζ, Ανθοπωλείον ο Έρως, Οικογένεια Πελτιέ, Οι μοίρες της αστροφεγγιάς, Η κατάραΣτερνό μελάνι, Άγγελου Αναγνωστόπουλου
Εν αρχή ην ο έρως, Ευαγγελίας ΤσακίρογλουΤο όνειρο του γερακιού, Αλεξάνδρας ΜπελεγράτηΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη