Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι * Όλα θα πάνε καλά ή και όχι * Νυχτοπερπατήματα * Ο πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου * Ο αρχάγγελος των βράχων * Το όνειρο του γερακιού ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα * Σκοτεινή κουκκίδα * Καταδύσεις ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών * Rock Around... Women! ** Παιδικά: Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Όταν έπεσε η μάσκα

Η ψυχή του λιμανιού

PIREE

Καλλιτεχνικό πρόγραμμα PIREE

Με «σύνθημά» του το A dazzling universe of art in the port το PIREE παρουσιάζει το νέο του καλλιτεχνικό πρόγραμμα που έχει κάτι για κάθε γούστο: θέατρο, μουσικές παραστάσεις, live shows, stand up comedy, καμπαρέ, εκθέσεις έργων τέχνης... ακόμη και aerial performances!

Το PIREE συνδυάζει όλες τις μορφές τέχνης σε ένα πολυσυλλεκτικό θέαμα σε ένα βιομηχανικό κτήριο στο λιμάνι του Πειραιά περνώντας σε μία νέα εποχή υπό τη νέα καλλιτεχνική διεύθυνση του Γιώργου Τζιουβάρα.

Όταν τα φώτα χαμηλώσουν και οι παραστάσεις διαδεχθούν η μία την άλλη, δεν είναι μόνο τα πιο συνήθη θεάματα που θα βρούμε εκεί (stand up κωμωδίες, dj sets, εκθέσεις κ.ο.κ.) αλλά και κάποια πιο ξεχωριστά όπως ένα διαδραστικό murder mystery ή aerial performances, drag shows κ.ά.

Το πρόγραμμα εμπλουτίζεται συνεχώς όμως εδώ παρακάτω θα βρείτε μια πρώτη γεύση από όσα έχουν ήδη ανακοινωθεί. Σημειώστε ότι οι παραστάσεις ξεκινούν στις 20.30 αλλά από τις 17.00 μπορείτε να απολαύσετε το ποτό και το φαγητό σας.

Οκτώβριος 2023

Τετάρτη 25 Οκτωβρίου
Snap - Athens Queer Comedy Club
Μετά από μια σειρά sold out παραστάσεων, το Snap - Athens Queer Comedy Club για πρώτη φορά στη σκηνή του Piree. Περισσότεροι από 5 καλλιτέχνες σε μια παράσταση με Stand Up Comedy, Drag Show, Τραγούδι, Spoken Word, Καμπαρέ και όχι μόνο. Το αγαπημένο Variety Show της πόλης επιστρέφει και κάθε παράσταση είναι διαφορετική από την προηγούμενη!
Το Snap - Athens Queer Comedy Club είναι το πρώτο και μοναδικό Queer Comedy Club της πόλης. Οι παραστάσεις που οργανώνει το Snap είναι ένα μείγμα Stand Up Comedy, Cabaret και LGBT+ Party. Περισσότεροι από 20 καλλιτέχνες αποτελούν τον πυρήνα του Snap, ενώ καλεσμένοι του είναι μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής κωμικής σκηνής.

Παράστασις ΠεριΩπής

Πέμπτη 26 Οκτωβρίου
«Παράστασις ΠεριΩπής»
Γεράσιμος Γεννατάς + Παντελής Αμπαζής

Παρασκευή 27 Οκτωβρίου
Penelope Spy trio
Music trio & performance

Σάββατο 28 Οκτωβρίου
Dj Set, Drag Show special from Cyka de la Blyat, Georgia Zacou (φωτιές), χορός Mariangela Athens Lindy hop

Κυριακή 29 Οκτωβρίου
«PIREEμπέτικα»
Ποιητικά ρεμπέτικα από τον Παντελή Αμπαζή. Ο μποέμ τραγουδοποιός ρίχνει μια βαθιά βουτιά στα ρεμπέτικα νερά του Πειραιά. Καταδύεται στο μυστηριακό σύμπαν του «συμπαντάρχη» Μάρκου Βαμβακάρη. Εξερευνά το πειραιώτικο μινόρε. Αναδύεται στον κόσμο του Μπάτη, του Δελιά και του Μπαγιαντέρα. Στον υπέροχο προπολεμικό Τσιτσάνη και στον «άγιο» Γιάννη Παπαϊωάννου. Μια μουσική βραδιά που δείχνει ξεκάθαρα ότι αν οι μεγάλοι μας συνθέτες είναι τα κλαδιά του δέντρου της λαϊκής μουσικής, το ρεμπέτικο είναι ο κορμός! Συμμετέχει η μοναδική Κατερίνα Τσιρίδου με τον μπαγλαμά της. Ο Λεωνίδας Μαριδάκης με την κλασική κιθάρα και το «ρεμπετοτρομπόνι» του. Η γοητευτική περσόνα Γεωργία Δρακάκη με το φλογερό πειραιώτικο ταμπεραμέντο της. Και η ξακουστή τετράς της Φωκίωνος Νέγρη!

Νοέμβριος 2023

Τετάρτη 1 Νοεμβρίου
Stand up comedy

Παρασκευή 3 Νοεμβρίου
Tenorman - NEW SHOW
«ΜΕΣΙΕ 42: το νόημα της ζωής;»
With very special guests

Σάββατο 4 Νοεμβρίου
«Arabian Nights» by Nefelopetra | Πρεμιέρα

Κυριακή 5 Νοεμβρίου
Dj party

Τετάρτη 8 Νοεμβρίου
Stand up comedy

Πέμπτη 9 Νοεμβρίου
Γιάννος Χάλαρης
Magic show «ΣΧΕΔΟΝ ΑΔΥΝΑΤΟ»

Παρασκευή 10 Νοεμβρίου
«Cabaret de Piree» ή και όχι...

Σάββατο 11 Νοεμβρίου
«Arabian Nights» by Nefelopetra

Κυριακή 12 Νοεμβρίου
Tenorman - Τhe Show | DJ SET

Τετάρτη 15 Νοεμβρίου
Stand up comedy

Πέμπτη 16 Νοεμβρίου
Διαδραστική κωμωδία μυστηρίου

Παρασκευή 17 Νοεμβρίου
«Cabaret de Piree» ή και όχι...

Σάββατο 18 Νοεμβρίου
«Arabian Nights» by Nefelopetra

Κυριακή 19 Νοεμβρίου
Tenorman - Τhe Show | DJ SET

Τετάρτη 22 Νοεμβρίου
Stand up comedy

Πέμπτη 23 Νοεμβρίου
Διαδραστική κωμωδία μυστηρίου

Παρασκευή 24 Νοεμβρίου
«Cabaret de Piree» ή και όχι...

Σάββατο 25 Νοεμβρίου
«Arabian Nights» by Nefelopetra

Tenorman - Τhe Show | DJ SET

Κυριακή 26 Νοεμβρίου
Tenorman - Τhe Show | DJ SET

Τετάρτη 29 Νοεμβρίου
Stand up comedy

Πέμπτη 30 Νοεμβρίου
Διαδραστική κωμωδία μυστηρίου

PIREE, Κάστορος 78, Άγιος Δημήτριος, Πειραιάς, 2104082700-02

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΌλα θα πάνε καλά ή και όχι, Meg MesonΟ αρχάγγελος των βράχων, Μένιου ΣακελλαρόπουλουΝυχτοπερπατήματα, Λέιλα ΜότλιΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΣκοτεινή κουκκίδα, Γιάννη ΣμίχεληΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούRock Around... Women!, Γιώργου ΜπιλικάΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Οι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΟ πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου, Άρη ΣφακιανάκηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Καταδύσεις, Κατερίνας ΜαρτζούκουΤο όνειρο του γερακιού, Αλεξάνδρας ΜπελεγράτηΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη