Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Φωνή τέχνης *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Σκότωσε σαν τον Στίβεν Κινγκ * Όταν το «σαν» μπήκε στη ζωή μας * Της αλός νεύμα * Τα κύματα * Αγάπη μου, έχασα το παιδί μας! * Αγάπησέ με αν τολμάς * Καβαλάρης θάνατος * Αιχμάλωτοι * Το αγόρι που δεν ήξερε τι θα πει θάνατος * Ίχνος στον καθρέφτη * Από την Κέρκυρα στην Αίγυπτο με μια βαλίτσα όνειρα * Αδαμάντινα τείχη: Φιανκέτο * Ματωμένος Δούναβης ** Ποίηση: Σκοτεινή κουκκίδα * Φως όπως μανταρίνι * Κατάβασις * Θαλασσινό μονόπρακτο στο Αιγαίο ** Διάφορα άλλα: Τα σπασμένα κομμάτια μιας αγάπης * Στην άλλη πλευρά του κρεβατιού * Χορός στα ποτήρια * Ιβ & Βη * Η αγάπη είναι η απάντηση ** Διηγήματα: Συνέβη στη Θεσσαλονίκη ** Παιδικά: Ο τυφώνας: Μια ιστορία για τη δυσλεξία * Τα βάσανα του Τεό και της Λέας

Η λίμνη των κύκνων στο νερό

Swan Lake on Water


Η μαγεία του κλασικού μπαλέτου, έρχεται στην Αθήνα, σε μια μοναδική εκδοχή της «Λίμνης των κύκνων», πάνω στο νερό!

Η λίμνη των κύκνων στο νερό

Η διαχρονική ομορφιά και η απαράμιλλη χάρη της διάσημης παράστασης του κλασικού μπαλέτου Η λίμνη των κύκνων του Τσαϊκόφσκι, συνδυασμένη με την εφευρετικότητα και με ένα νέο όραμα, έρχεται στην Αθήνα, στο Τάε Κβο Ντο, από τις 7 έως τις 10 Δεκεμβρίου 2023, για να μαγέψει το ελληνικό κοινό με ένα φαντασμαγορικό θέαμα-προάγγελο της μαγείας των Χριστουγέννων.

Η γοητεία της θρυλικής μουσικής του Ίγκορ Τσαϊκόφσκι, η κλασική χορογραφία των Μάριους Πετιπά και Ρούντολφ Νουρέγιεφ, και φυσικά, η παθιασμένη ιστορίας της «Λίμνης των κύκνων», έχει πάρει πολλές διαφορετικές, καλλιτεχνικές μορφές μέσα στα χρόνια, αλλά ποτέ άλλοτε, αυτό το ρομαντικό μπαλέτο δεν έχει παρουσιαστεί σε μια πραγματική λίμνη, πάνω στη σκηνή!

Η παράσταση διατηρώντας την ακεραιότητα της εμβληματικής μουσικής και της κλασικής χορογραφίας, προσαρμόζει τη σκηνική δράση σε μια δυναμική και ανατρεπτική εκδοχή, για τις σκηνές που διαδραματίζονται στη λίμνη (Πράξη ΙΙ και Πράξη IV), επιτρέποντας έτσι στους χορευτές να αλληλεπιδρούν με το νερό με τον πιο θεαματικό τρόπο. Η καθηλωτική κίνηση της πρώτης μπαλαρίνας –της σπουδαίας Irina Khandazhevski– που ερμηνεύει τις κλασικές χορογραφίες του Πετιπά πάνω στο νερό, συγκινεί και προκαλεί δέος.
Η λίμνη των κύκνων στο νερό ενσωματώνει μοναδικά το κλασικό μπαλέτο με τη σύγχρονη τεχνολογία. Οι σκηνές στο Μεγάλο Παλάτι (Πράξη Ι και Πράξη ΙΙΙ) και στο μαγευτικό δάσος, εκεί όπου οι κύκνοι ζουν σε μια γαλήνια λίμνη, ζωντανεύουν μπροστά στα μάτια του κοινού, μέσω ειδικών οπτικών μέσων και ψηφιακή τεχνολογία αιχμής. Η μαγική ατμόσφαιρα της λίμνης κορυφώνεται τη στιγμή που η σκηνή γεμίζει με πραγματική βροχή, ενώ οι κύκνοι της εμβληματικής χορογραφίας, λικνίζονται μέσα σε έναν καταρράκτη νερού και τα ολογραμματικά σκηνικά ενσωματώνονται στη δράση, εφευρίσκοντας ξανά, μέσα από μια σύγχρονη προσέγγιση, την μοναδική μαγεία που αρμόζει σε ένα μπαλέτο όπως Η λίμνη των κύκνων.

Η λίμνη των κύκνων στο νερό

Μέσα από χρόνια εκπαίδευσης και συνεχών δοκιμών, ο χορογράφος Johan Nus διατηρεί τα κλασικά θεμέλια της χορογραφίας του Πετιπά και του Νουρέγιεφ, εκπαιδεύοντας ειδικά τους χορευτές του Μεγάλου Μπαλέτου της Ουκρανίας, για αυτή την πρωτοφανή πρόκληση της ερμηνείας, πάνω στο νερό! Η χορευτική ομάδα αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το σπίτι της στο Χάρκοβο της Ουκρανίας, όταν η πόλη τους, συμπεριλαμβανομένης της αγαπημένης τους όπερας, βομβαρδίστηκε. Κατάφεραν να ανασυνταχθούν στην Ευρώπη για να μπορέσουν να συνεχίσουν αυτή τη μοναδική παραγωγή.
Τώρα, μετά από τα χρόνια της διακοπής λόγω της πανδημίας και του πολέμου Η λίμνη των κύκνων στο νερό ξεκίνησε ξανά την παγκόσμια περιοδεία της, μεταδίδοντας στο κοινό όλου του κόσμου, τι σημαίνει πρωτοπορία και τελειότητα στο μπαλέτο.

Παραστάσεις:
Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου στις 19:00
Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου στις 20:00
Σάββατο 9 Δεκεμβρίου στις 15:00 και στις 20:30
Κυριακή 10 Δεκεμβρίου στις 12:00 και στις 18:00
Στο Τάε Κβο Ντο

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
Το αγόρι που δεν ήξερε τι θα πει φόβος, Γουον-πιένγκ ΣονΚαβαλάρης θάνατος, Άρη ΠαχήΧορός στα ποτήρια, Γεωργίας ΤάτσηΤης αλός νεύμα, Κωνσταντίας Σκανδάλου-ΚορδολαίμηΤα κύματα, Βιρτζίνια ΓουλφΑγάπη μου, έχασα το παιδί μας! Θοδωρή ΠολίτηΟ τυφώνας: Μια ιστορία για τη δυσλελία, Όλγας Κέγκου
Από την Κέρκυρα στην Αίγυπτο με μια βαλίτσα όνειρα, Μ. Φιλιππάτου και Η αγάπη είναι η απάντηση, Γ. ΑρβανίτηΣτην άλλη πλευρά του κρεβατιού, Άνθιας Χριστοδούλου-ΘεοφίλουΑιχμάλωτοι, Κωνσταντίνου ΣαγκριώτηΊχνος στον καθρέφτη, Ελευθερίας ΜεταξάΑγάπησέ με αν τολμάς, Ηλιάνας ΚλειτσογιάννηΙβ και Βη, Ευθύμιου ΣακκάΜατωμένος Δούναβης, Παρασκευής Καριώτου
Σκοτεινή κουκκίδα, Γιάννη ΣμίχεληΤα βάσανα του Τεό και της Λέας, MuzoΘαλασσινό μονόπρακτο στο Αιγαίο, Πασχαλίας ΑστερινούΚατάβασις, Θεοδόση ΠαπαδημητρόπουλουΜια φορά κι έναν καιρό, Άρης από το ΑρίSTARχος, Η λύτρωση της αθεΐας: Εξορκίζοντας του μάγους και 10 παράθυρα ανοιχτά
Φως όπως μανταρίνι, Έφης ΝικολαΐδουΑδαμάντινα τείχη: Φιανκέτο, Ελένης Σίντου