Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι * Όλα θα πάνε καλά ή και όχι * Νυχτοπερπατήματα * Ο πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου * Ο αρχάγγελος των βράχων * Το όνειρο του γερακιού ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα * Σκοτεινή κουκκίδα * Καταδύσεις * Λυκόσκυλα, Ίμερος και Ηλιοτρόπιο ονείρων ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών * Rock Around... Women! ** Παιδικά: Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Όταν έπεσε η μάσκα

Ο Σπύρος Μπουλής και οι Μικροί αστερίσκοι

Εξώφυλλο του δίσκου Μικροί αστερίσκοι και φωτογραφία Σπύρου Μπουλή

Τι είναι οι Μικροί αστερίσκοι; Πρόκειται για την ολοκαίνουργια δουλειά του μουσικοσυνθέτη Σπύρου Μπουλή ο οποίος μελοποίησε και ερμηνεύει τους στίχους της Αγγελικής Ζευγολάτη. Ο πρωτόλειος αυτός δίσκος του δημιουργού περιέχει οκτώ τραγούδια που παραπαίουν ανάμεσα στο έντεχνο και το λαϊκό στοιχείο διαθέτοντας υφές και από τα δύο είδη σε ένα αρμονικό και αισθαντικό σύνολο.
Δείτε τι λέει ο ίδιος για τη μουσική στη ζωή του και το άλμπουμ...

Πώς ξεκίνησε το μουσικό ταξίδι;
Σπύρος Μπουλής: Ξεκίνησε αρκετά χρόνια πίσω δειλά δειλά. Σχολικά χρόνια, παρέες, φοιτητική ζωή και ωδείο. Όμορφες και ανέμελες στιγμές. Η τραγουδοποιία έκανε την εμφάνισή της στη ζωή μου τα τελευταία 8 χρόνια. Δεν θα κάνω αποτίμηση σημαντικότητας κάποιου τραγουδιού μου –συνεχώς θα εξελισσόμαστε και όλο θα ανακαλύπτουμε νέους κόσμους– αλλά μπορώ να πω ότι είναι στοιχεία της ταυτότητάς μου και το εργαλείο να έρθω κοντά με τους ανθρώπους. Γνωρίζοντας αυτά βλέπουν μέσα και τον αντικατοπτρισμό μου.

Από πού εμπνέεστε; Τι πυροδοτεί τη δημιουργικότητά σας;
Σ.Μ.: Από χίλια δυο ερεθίσματα. Σίγουρα με τη μουσική ως προέκταση της σκέψης και των συναισθημάτων, που πάλι μεγάλο μέρος έχει διαμορφωθεί από τραγούδια, συζητήσεις, επαφές, βιβλία, ταινίες κτλ. Εμπνέεις και εμπνέεσαι. Επίσης πιστεύω ότι ο στίχος που θα έχεις στα χέρια σου θα ξεκλειδώσει τις δημιουργικές πόρτες, μέσα από το περιεχόμενό του και τη διεισδυτικότητα αυτού μέσα σου.
Επίσης ένα άλλο πεδίο είναι η ίδια η ζωή. Νομίζω ότι ο προβληματισμός και η ανάγκη για μια άλλη ματιά και αντίληψη των πραγμάτων, ειδικά ζώντας σε αυτή την πραγματικότητα, κυοφορείται στη συνείδησή μας και ελπίζουμε να γεννήσει ποιοτικά, πρωτοποριακά ενωτικά εδάφη.

Αν δεν υπήρχε η μουσική στη ζωή σας, τι θα μπορούσε να την αντικαταστήσει; Με τι θα είχατε ασχοληθεί αν δεν είχατε τη μουσική;
Σ.Μ.: Ελπίζω με πολλά! Ένα πρόχειρο παράδειγμα είναι η Κοινωνιολογία που έχω τελειώσει αλλά δεν έπαιζε μέσα στα άμεσα επαγγελματικά μου σχέδια. Ποτέ δεν ξέρεις όμως. Επίσης θα μου άρεσε η προοπτική να ανοίξω κάποια στιγμή ένα μουσικό καφενείο, που θα έχει ποικίλες προεκτάσεις και αναφορές, πάνω απ' όλα στέκι καλής μουσικής και ωραίων ανθρώπων.

Πείτε μας δυο λόγια για τη νέα σας δουλειά.
Σ.Μ.: Η νέα μου δουλειά τιτλοφορείται ως «Μικροί αστερίσκοι». Είναι μια ενότητα 8 τραγουδιών σε στίχους της Αγγελικής Ζευγολάτη και κατά τη διάρκεια της περασμένης χρονιάς μας κρατούσαν σε μια όμορφη καλλιτεχνική σύνδεση που ένωνε δύο πόλεις. Την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Αν έπρεπε να τη/το χαρακτηρίσετε με μια λέξη ή με μια φράση, ποια θα ήταν αυτή;
Σ.Μ.: Μικροί αστερίσκοι. Η έννοια του αστερίσκου που επισημαίνει ένα περιεχόμενο, μια λέξης και παραπέμπει σε κάτι. Έτσι λειτούργησαν και τα 8 τραγούδια μέσα μου, σαν 8 διαφορετικές ιστορίες που έχουν αποτύπωμα και παραπέμπουν στο να δώσει βάση κάποιος ξεχωριστά. Είναι στίχοι που με ενέπνευσαν και είμαι πολύ χαρούμενος για το αποτέλεσμα.

Μοιραστείτε τους στόχους, τα όνειρά σας.
Σ.Μ.: Θα ήθελα πολύ να έχω τη δυνατότητα να έχω ανοιχτές τι κεραίες μου στον κόσμο. Να επικοινωνώ τη μουσική μου, να γνωρίζω ενδιαφέροντες ανθρώπους και συγκυρίες, που θα νοηματοδοτούν τα επόμενα βήματα. Η κοινή βάση σε όλα αυτά είναι: ενσυναίσθηση και αλληλεγγύη.

Στείλτε το μήνυμά σας στον κόσμο...
Σ.Μ.: Να είστε οι εαυτοί σας, να αγαπάτε και να αγαπιέστε και πάνω απ' όλα να ονειρεύεστε!

Μικροί αστερίσκοι

Ταυτότητα:
Σύνθεση, ερμηνεία: Σπύρος Μπουλής
Στίχοι: Αγγελικής Ζευγολάτη
Μπουζούκι και μπαγλαμάς: Γιώργος Γερματσίδης
Ακορντεόν: Αλέξανδρος Καμπουράκης
Ακουστική κιθάρα και πιάνο: Σπύρος Μπουλής
Ακουστική και ηλεκτρική κιθάρα, ηλεκτρικό μπάσο, βιολί, πιάνο, programming: Αχιλλέας Μωραΐτης
Φωνητικά: Δήμητρα Μπουλή
Παραγωγή, ηχογράφηση, μίξη, mastering: Αχιλλέας Μωραΐτης
Οι ηχογραφήσεις των φωνών έγιναν στα Decibel Studios από τον Δημήτρη Μπέλο
Artwork: aMora

Tracks:
1. Η φωνή της σιωπής
2. Μην τάζεις
3. Κουβέντες κουρασμένες (Στη Σαλονίκη να μην κλαις)
4. Άγιος Έρωτας
5. Να με θυμάσαι
6. Όνειρο
7. Ό,τι κι αν θες
8. Πλανώμενο τσίρκο (συμμετέχει ο Αχιλλέας Μωραΐτης)


ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΌλα θα πάνε καλά ή και όχι, Meg MesonΟ αρχάγγελος των βράχων, Μένιου ΣακελλαρόπουλουΝυχτοπερπατήματα, Λέιλα ΜότλιΛυκόσκυλα Αγγέλας Καϊμακλιώτη, Ίμερος Μαίρης Χάψα και Ηλιοτρόπιο ονείρων Γιάννη ΑναστασόπουλουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΣκοτεινή κουκκίδα, Γιάννη ΣμίχεληΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούRock Around... Women!, Γιώργου ΜπιλικάΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Οι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΟ πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου, Άρη ΣφακιανάκηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Καταδύσεις, Κατερίνας ΜαρτζούκουΤο όνειρο του γερακιού, Αλεξάνδρας ΜπελεγράτηΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη