Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι * Όλα θα πάνε καλά ή και όχι * Νυχτοπερπατήματα * Ο πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου * Ο αρχάγγελος των βράχων * Το όνειρο του γερακιού ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα * Σκοτεινή κουκκίδα * Καταδύσεις * Λυκόσκυλα, Ίμερος και Ηλιοτρόπιο ονείρων ** Διηγήματα: Το δέρμα της φώκιας * Ταρτάν το άλογο, Θεατές και δράστες και Η αγωνία του μέτρου ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών * Rock Around... Women! ** Νουβέλες: Όταν έπεσε η μάσκα

Εξετάσεις για την αϊ-βασιλική ακαδημία

Εξετάσεις για την αϊ-βασιλική ακαδημία, Αντώνη Παπαθεοδούλου

Ένα έμμετρο παραμύθι για τους μικρούς μας φίλους, ξεκαρδιστικό, με χαρούμενη εικονογράφηση και μια πρωτότυπη ιδέα ικανή να τους ξετρελάνει.

Ξέρατε εσείς ότι υπάρχει ειδική σχολή, Ακαδημία παρακαλώ, που μπορείς να φοιτήσεις για να γίνεις ένας καλός και άξιος αϊ-Βασίλης; Εγώ δεν το ήξερα και το έμαθα, διαβάζοντας το βιβλίο του Αντώνη Παπαθεοδούλου.
Πάμε λοιπόν μαζί να σας διηγηθώ την ιστορία του, προσδοκώντας να σας δελεάσω ούτως ώστε να αναζητήσετε το βιβλίο.

Ανακοινώθηκε ότι όσοι επιθυμούν να σπουδάσουν στη σχολή του αϊ-Βασίλη, θα πρέπει να πληρούν κάποιες βασικές προϋποθέσεις!
Να φορούν κόκκινα ρούχα!
Να έχουν αφήσει μούσι!
Να έχουν μαζί τους την πρώτη μέρα στη σχολή, τον σάκο τους!
Και συνεχίζουμε...
Θα πρέπει να ξέρουν γεωγραφία, να ξέρουν να οδηγούν έλκηθρο και φυσικά να ακολουθούν με εξυπνάδα την πιο σύντομη διαδρομή από πόλη σε πόλη, γιατί τα δώρα πρέπει να μοιραστούν πολύ, μα πολύ γρήγορα!
Επίσης επιβάλλεται να γνωρίζουν ποιο ζώο είναι ικανότερο να σύρει το έλκηθρο, θα πρέπει ο κάθε υποψήφιος αϊ-Βασίλης να μπορεί να ξεχωρίζει τα δώρα ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε παιδιού για να παίρνει το καθένα ό,τι του ταιριάζει περισσότερο, αποφεύγοντας ευτράπελες καταστάσεις.

Οι προϋποθέσεις δεν σταματούν εδώ, φίλοι μου...
Όλοι όσοι νιώθουν έτοιμοι να γίνουν οι επόμενοι αϊ-Βασίληδες, πρέπει στα προτερήματά τους να έχουν σίγουρα όλα τα παρακάτω:
Να μπορούν να δέσουν φιόγκο!
Να αμπαλάρουν όμορφα τα δώρα!
Και φυσικά, να διαβάζουν γρήγορα τα γράμματα όλων των παιδιών του κόσμου, σε όποια γλώσσα και αν είναι γραμμένα!
Ουφ και μόνο που τα διάβασα κουράστηκα και βλέπω ότι ακόμα δεν έχουμε τελειώσει!
Καλά πόσα πράγματα πρέπει να ξέρει κάποιος για να γίνει αϊ-Βασίλης;
Προσοχή στον σάκο με τα δώρα, μη χαθεί κάποιο, γιατί χαθήκαμε!
Και τώρα έχει σειρά η καμινάδα! Ομαλή προσγείωση, αθόρυβη κατάβαση ώστε να μην μας ακούσουν παιδιά και γονείς!
Και κάπως έτσι με λίγη καλή θέληση, με χαρούμενη διάθεση και ξεχνώντας λάθη, παραδίδονται τα δώρα από τον άγιο της καρδιάς μας Βασίλη!

Κλείνοντας, μικροί μου φίλοι, αν δεν έγιναν όλα σωστά ή αν δεν πληρούμε εντελώς τις προϋποθέσεις, ένα πράγμα έχει τη μέγιστη σημασία και σε αυτό είναι σύμφωνος ο άγιος Βασίλης...
Είσαι διατεθειμένος αγαπητέ υποψήφιε να κάνεις τα πάντα για να είναι όλα τα παιδιά ευτυχισμένα;
Αν απάντησες ναι, τότε μπορείς να λέγεσαι άξιο μέλος της σχολή μας!
Ο Αντώνης Παπαθεοδούλου γεννήθηκε το 1977 στον Πειραιά. Σπούδασε κινούμενο σχέδιο και εργάζεται στη διαφήμιση. Από το 1999 γράφει και μεταφράζει ιστορίες, τραγούδια και σενάρια για παιδιά. Βιβλία του έχουν βραβευτεί με το Κρατικό Βραβείο Εικονογραφημένου Παιδικού Βιβλίου, με το βραβείο του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, το Βραβείο Εικονογραφημένου Παιδικού Βιβλίου του περιοδικού Διαβάζω, το Βραβείο Βιβλίου Γνώσεων του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου (IBBY), το Ειδικό Βραβείο Βιβλιοπωλών Public κ.ά. Το βιβλίο Ένα τελευταίο γράμμα που δημιούργησε με την Ίριδα Σαμαρτζή απέσπασε το Διεθνές Βραβείο Compostela 2016. Πολλά βιβλία του έχουν συμπεριληφθεί στις λίστες των White Ravens της Διεθνούς Παιδικής Βιβλιοθήκης του Μονάχου επί σειρά ετών. Βιβλία του έχουν μεταφραστεί στα γαλλικά, αγγλικά, σουηδικά, ισπανικά, πορτογαλικά, γαλικικά, καταλανικά, κινεζικά, κορεατικά και ιαπωνικά, κι έχουν μεταφερθεί στο θέατρο και το κουκλοθέατρο.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος.
Εικονογράφηση: Μυρτώ Δεληβοριά



Επιμέλεια - διορθώσεις: Τζένη Κουκίδου

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
Το δέρμα της φώκιας, Αριστούλας ΔάλληΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΌλα θα πάνε καλά ή και όχι, Meg MesonΟ αρχάγγελος των βράχων, Μένιου ΣακελλαρόπουλουΝυχτοπερπατήματα, Λέιλα ΜότλιΛυκόσκυλα Αγγέλας Καϊμακλιώτη, Ίμερος Μαίρης Χάψα και Ηλιοτρόπιο ονείρων Γιάννη ΑναστασόπουλουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΣκοτεινή κουκκίδα, Γιάννη ΣμίχεληΤαρτάν το άλογο Ευτυχίας Καλλιτεράκη, Θεατές και δράστες Σύλβας Γάλβα και Η αγωνία του μέτρου Γιώργου ΣπανουδάκηΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούRock Around... Women!, Γιώργου ΜπιλικάΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Οι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΟ πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου, Άρη ΣφακιανάκηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Καταδύσεις, Κατερίνας ΜαρτζούκουΤο όνειρο του γερακιού, Αλεξάνδρας ΜπελεγράτηΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη