Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι * Όλα θα πάνε καλά ή και όχι * Νυχτοπερπατήματα * Ο πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου * Ο αρχάγγελος των βράχων * Το όνειρο του γερακιού ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα * Σκοτεινή κουκκίδα * Καταδύσεις * Λυκόσκυλα, Ίμερος και Ηλιοτρόπιο ονείρων ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών * Rock Around... Women! ** Παιδικά: Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Όταν έπεσε η μάσκα

Το μαγικό καράβι των Χριστουγέννων

Το μαγικό καράβι των Χριστουγέννων, Θάνου Κωστάκη
Υπάρχει μαγικό καράβι;
Ξέρετε εσείς τα Χριστούγεννα τα καράβια να είναι μαγικά;
Πάμε μαζί να διαβάσουμε το όμορφο παραμύθι του Θάνου Κωστάκη και να μάθουμε για το δικό του μαγικό καράβι και, πού ξέρετε, μπορεί τελικά να μην είναι το μόνο...

Είναι παραμονή Χριστουγέννων, τα παιδιά έχουν ξεχυθεί στους δρόμους και λένε τα κάλαντα, όμως ο φίλος της ιστορίας μας, ο Νικόλας, είναι λυπημένος γιατί του λείπει ο μπαμπάς του που είναι ναυτικός.
Η μαμά, με υπομονή και καλή θέληση, του εξηγεί πώς έχει η κατάσταση με τους ναυτικούς και του δίνει το δώρο που του έστειλε ο μπαμπάς από μακριά μαζί με ένα γράμμα γεμάτο αγάπη και ευχές.
Ένα όμορφο και φωτεινό καράβι πήρε τη θέση του στο κομοδίνο του Νικόλα, να του θυμίζει τον μπαμπά που ταξιδεύει. Το φως του φώτισε τα όνειρα του μικρού μας φίλου, αλλά η έλλειψη του μπαμπά ήταν τόσο μεγάλη που δεν μπορούσε να τη διαχειριστεί.
Λίγο πριν κοιμηθεί, με τη δύναμη που κρύβει μια παιδική ψυχή, ευχήθηκε να μπορούσε να συναντήσει τον μπαμπά του...

Αποκοιμήθηκε βαθιά, όταν ξαφνικά ένας θόρυβος τάραξε τον ύπνο του. Ξυπνώντας, βρήκε έναν γλάρο να του γνέφει στο παράθυρο. Άνοιξε το τζάμι, ο γλάρος μπήκε στο δωμάτιο και ένα μαγικό ταξίδι ξεκίνησε με προορισμό άγνωστο για τον Νικόλα, όχι όμως και για τον γλάρο.
Επιβιβάστηκαν στο φωτεινό καράβι του και βάζοντας πλώρη την ελπίδα, άνοιξαν πανιά και ταξίδευαν πλάι σε όμορφα δελφίνια. Ο Νικόλας ένιωθε τη χαρά να τον πλημμυρίζει και παρόλο που δεν ήξερε για πού ταξιδεύουν, προσπαθούσε να απολαύσει την κάθε του στιγμή.
Ξαφνικά, μέσα από την πυκνή ομίχλη μια βάρκα εμφανίστηκε μπροστά τους που μέσα της ήταν ένας γεράκος και ο μπαμπάς του. Η χαρά του δεν περιγράφεται! Η αγκαλιά τους κράτησε ώρα πολλή, τα γλυκά τους χαμόγελα έμειναν χαραγμένα στα πρόσωπά τους και η αγάπη τους ταξίδεψε στα πέρατα της γης.
Όταν την άλλη μέρα η μαμά ξύπνησε τον Νικόλα, κατάλαβε ότι όλα όσα είχε ζήσει το προηγούμενο βράδυ ήταν ένα όνειρο και μπορεί πρόσκαιρα να απογοητεύτηκε, όμως κατεβαίνοντας στο σαλόνι τον περίμενε μια μεγάλη έκπληξη που καλύτερα να μην σας την αποκαλύψω.
Στις άγιες μέρες των Χριστουγέννων, τα όνειρά μας μπορούν να γίνουν πραγματικότητα!
Γι' αυτό μη χάνετε την πίστη σας!
Να ελπίζετε και να πιστεύετε, γιατί όλα μπορούν να συμβούν, με καλή θέληση και λίγη βοήθεια, όπως στην περίπτωση του Νικόλα, που αρωγός του ήταν ο άγιος Νικόλαος.

Κλείνοντας την παρουσίαση, θα ήθελα να αναφέρω ότι στο τέλος του βιβλίου υπάρχουν πληροφορίες για το έθιμο του στολισμένου καραβιού και τα παραδοσιακά πρωτοχρονιάτικα παινέματα της Χίου.

Καλές Γιορτές φίλοι μου με υγεία και αισιοδοξία!

Εικονογράφηση: Βιβή Μαρκάτου



Επιμέλεια - διορθώσεις: Τζένη Κουκίδου

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΌλα θα πάνε καλά ή και όχι, Meg MesonΟ αρχάγγελος των βράχων, Μένιου ΣακελλαρόπουλουΝυχτοπερπατήματα, Λέιλα ΜότλιΛυκόσκυλα Αγγέλας Καϊμακλιώτη, Ίμερος Μαίρης Χάψα και Ηλιοτρόπιο ονείρων Γιάννη ΑναστασόπουλουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΣκοτεινή κουκκίδα, Γιάννη ΣμίχεληΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούRock Around... Women!, Γιώργου ΜπιλικάΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Οι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΟ πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου, Άρη ΣφακιανάκηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Καταδύσεις, Κατερίνας ΜαρτζούκουΤο όνειρο του γερακιού, Αλεξάνδρας ΜπελεγράτηΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη